Stamsjön by night.

2011-07-24 @ 22:39:00 Foto
{ 0 Kommentarer }

Tidsinställt inlägg.

It's you and me and all of the people.

2011-07-24 @ 18:01:36 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Två bilder sen kvällen med Madde. Vi åkte iväg till Stamsjön och satt på stranden i någon timme och surrade. Riktigt fint var det. Kan hända att det dyker upp några fler bilder framöver.

Har varit sjukt dålig på att blogga på senaste tiden. Lite motivation och mycket annat som hänt. Helgen har däremot varit den lugnaste på länge. Har inte gjort mycket vettigt. Fredag kom Fredrik hem och vi blev vi bjudna på middag hos hans föräldrar. Hyrde film och åkte hem och bäddade ner oss i soffan med lite godis. Såg den nya filmen The Tourist med Angelina Jolie och Johnny Depp, riktigt bra! 

Lördag blev lika lugn, sovmorgon, sen lunch, chokladbollsbak, middag och sen raggade vi en sväng. Avslutade kvällen med tre timmar på balkongen och besök av Calle och även Karin en sväng. Sen tv och sent i säng, somnade kring halv 5 tror jag.

Idag tog vi sovmorgon, åt frukost/lunch och bara chillade framför tvn. Gick ut på en promenad med mamma innan middagen och nu sitter jag här mätt och belåten efter massa rotsaksgratäng och rostbiff. Mammas rotsaksgratäng kan va det godaste som finns!

Kvällen ska spenderas med Anna, vet inte vad vi ska hitta på men det blir nog nåt bra! Ha en bra kväll!

Two sides of a story.

2011-07-21 @ 19:56:05 Vardag
{ 1 Kommentarer }
Och återigen har jag beställt kläder. Och jag som lovat mig själv att hålla hårt i pengarna. Men när H&M:s höstkatalog landade i brevlådan kunde jag inte hålla mig. Hur som helst, en väska som jag länge letat efter, en svart topp, en ring och ett träningslinne blev det i alla fall. 

Nu kom Madde nyss så vi ska surra en stund. Har hunnit med ett kort träningspass innan hon kom och idag har jag jobbat hela dagen. 

Mer rolig än så är jag inte just nu!

This is what's left of me.

2011-07-20 @ 16:25:13 Foto
{ 0 Kommentarer }
Mallorca 2009.

Kom hem från jobbet för ca en timme sen, sitter och tittar på gamla bilder, bl.a. från Mallorca. Inser hur mycket jag längtar till Thailand! Det kommer bli obeskrivligt skönt att lämna Sverige i tre veckor när vintern är som mörkast. Förhoppningsvis går det bra med skolan så att jag kan fara utan att behöva bry mig om det där nere, men det ska jag allt se till!

Ikväll väntas fotbollsträning, men först middag!

3 doors down - Heaven.

2011-07-19 @ 22:06:09 Vardag
{ 0 Kommentarer }

I got lost out there in this world 
Looking for a brand new wave to fall down 
It's no surprise that things got worse 
And I think I never let me drown 

But I didn't have to lie to myself for so long 
I didn't have to let myself get so far gone 
I didn't have to make the ones I love feel so alone 
I didn't have to die to go to heaven 
I just had to go home 

While I was having the time of my life 
I think my soul died a little every day 
I always called to say I'm sorry 
You said it's okay, but you should be 
Through it all you never walked away 

But I didn't have to lie to myself for so long 
I didn't have to let myself get so far gone 
I didn't have to make the ones I love feel so alone 
I didn't have to die to go to heaven 
I just had to go home 

Into the arms of my angel 
Into the piece I've left behind 
All I had to do to save my own life 
Was to look into your eyes 

But I didn't have to lie to myself for so long 
I didn't have to let myself get so far gone 
I didn't have to make the ones I love feel so alone 
I didn't have to die to go to heaven (to find my angel) 
But I didn't have to lie to myself for so long 
I just had to go home (I just had to go home) 
I just had to go home


So far away from knowing where I'm going, I'm trying hard to find out who I am.

2011-07-19 @ 22:01:24 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Sitter här i soffan och kvällsfikar. En enormt god filtallrik...mmm. Anna och Karin har nyss farit hem. Karin joinade oss framför filmen. Blev "You Again" och den var faktiskt ganska bra! Ska alldeles strax borsta tänderna och hoppa i säng. Imorgon väntas jobb. Skulle egentligen jobbat idag också men fick ledigt, och det var skönt med stort S. 

Vad mer finns att säga? I söndags fyllde Fredrik 23 år. Halva sommaren är redan avverkad och det känns galet. Sista riktiga sommarlovet.

Nej, nu ska vi inte va sån.. Dags att sova!...ensam. Tycker Fredrik kan pallra sig hem igen. Godnatt!

Every time you come for me.

2011-07-19 @ 18:35:37 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Slänger in en kortkort och snabb uppdatering. Marknan är över. Det har varit galet. Men otroligt roligt. Har jobbat varje dag, men jag trivs som fisken i vattnet, så trots att jag har viljat kasta telefonen i väggen varje gång alarmet har ringt så har det känts bättre så fort jag väl börjat jobba. Har stått i bageriet varje dag dessutom. Berättar mer senare.

Tog en lång sovmorgon i morse. Fredrik åkte iväg till Norge, och sen blev det tvchill med Karin. Åt en supergod kycklingsallad till middag och nu ska jag gå till Anna och vidare upp på OK för att hyra film. Blir en myskväll i soffan och det kan jag lova behövs efter en helg som denna.

Who's gonna save the world tonight?

2011-07-14 @ 23:13:08 Vardag
{ 1 Kommentarer }
Dålig uppdatering. Mycket har hänt i veckan. Marknadsveckan har dragit igång och imorgon startar det på riktigt. Ikväll sitter jag ensam i Fredriks lägenhet medan alla andra är ute och roar sig, just nu i sällskap av 2½ men och en stor skål med yoghurt, flingor och nektarin. Ska strax ta mig till sängen och läsa lite ur min Cosmopolitan. Sen sova. Imorgon väntas jobb från klockan 9. Sen en efterlängtad marknadskväll med utgång, Trillen och Sean Banan. Kan bli grymt skoj.

Kommer bli dåligt med uppdatering i helgen. Men kul ska jag ha! So long!

'Cause everyone is forgiven now, 'cause tonight's the night the world begins again.

2011-07-10 @ 16:03:32 Vardag
{ 0 Kommentarer }
En liten snabb update på livet då.

Har hunnit med mycket sen i tordags. Fredag blev det jobb och efter det skyndade jag mig hem. Duschade, slängde ihop kläder och smink, fixade middag, käkade, drog hem till Fredrik. Vi fixade oss, folk kom. Efter en stund bestämde vi oss för att åka, och vi hade en riktigt rolig ditresa. Kom fram, såg September, åt, umgicks, osvosv. Kom hem halv 4 och kan sammanfatta det som en riktigt rolig kväll.

Det var däremot tungt att kliva upp och jobba igårmorse, men det gick helt klart. Blev mycket piggare när jag väl tagit mig dit och med trevligt jobbsällskap gick tiden ganska fort. Chillade sen hos Anna, for till Fredrik och vi åt middag, såg tv osv. Sen senare på kvällen tog vi bilen till Annas stuga, åt massor av frukt, bastade och pratade. Åkte sen hem, duschade och sen for vi hem till Anna och såg film. Väldigt mys.

Imorse for Fredrik till Holmträsk, så jag gick hem, bytte om, tog en promenad och sen unnade jag mig en god frukost/lunch. Har inte gjort mycket mer än så idag, förutom att baka då. Ska förbi på ÅMS en stund ikväll, hoppas på att inget krånglar så det går snabbt!

Har med helgens olika händelser insett att jag aldrig kommer kunna vara någon annan än den jag är. Det är upp till folk runt omkring mig att gilla det eller inte. De som vill ha mig i sin närhet vet jag visar det, hela tiden. Och det är jag väldigt tacksam för.



Pizzabullar.

2011-07-10 @ 15:38:38 Mat i mitt hjärta
{ 1 Kommentarer }
Har nyss blivit klar med ett gäng pizzabullar där jag glömde min jäsande deg...slutade med att den nästan jäste över kanterna, men slutresultatet blev helt klart godkänt. 

Ingredienser:
5 dl mjölk
1 pkt jäst (för matbröd)
3 msk olja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
4 dl grahamsmjöl
ca 6-8 dl vetemjöl

Fyllning:
ca 400 g keso
Lite skinka
ca 1 dl tomatpuré
ca 1 dl chilisås
Oregano
Riven ost

Gör så här:
1. Starta ugnen på 225 grader.
2. Smula jästen i en bunke.
3. Värm mjölken till fingervarmt, och häll den sedan över jästen och rör om.
4. Tillsätt olja, salt, socker, ägg, grahamsmjöl och vetemjöl (inte allt på en gång).
5. Arbeta degen ordentligt tills den blir smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
6. Jäs degen i bunken under bakduk i 20-30 min.
7. Under tiden som degen jäser gör du i ordning fyllningen. Hacka skinkan. Häll keson i en skål och rör ned tomatpuré, chilisås och skinka. Riv osten.
8. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två eller tre delar. Kavla till tunn rektangel.
9. Bred fyllningen på rektangeln. Krydda med oregano och strö på det mesta av den rivna osten (spara lite till gräddningen).
10. Rulla ihop degen, skär rullen i lagom tjocka bitar. (2-3 cm)
11. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 10-20 min. 
12. Pensla ev. med lite mjölk och strö det sista av osten ovanpå bullarna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

13. Ta bullarna av plåten och låt svalna under bakduk.

14. NJUT!

Ett tips: Innan man lägger bullarna i formarna så kan man pensla dem med lite olja på undersidan, de har en tendens att fastna i formarna.

Sommarkvällar. ♥

2011-07-10 @ 13:59:47 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Bildbomd sen torsdagkvällen då vi kvällsbadade på Stamsjön. Underbart!

The party is in my head.

2011-07-07 @ 20:51:44 Vardag
{ 1 Kommentarer }
Lite efter-träning-fika. En riktigt färgglad smoothie, lite mandlar och ett glas bubbelvatten. Nöjd tjej. Orkade mig igenom träningen trots att motivationen låg på noll. Nu känns det bara allmänt skönt. 

Har nu även avverkat två av tre arbetspass för den här veckan. Det går bara finfint och jag kan inte annat än le åt att jag får betalt för något så kul. Att baka. Helt underbart. Ja, som ni förstår trivs jag som fisken i vattnet trots att det tar emot lite att måsta jobba en fin dag som denna. Men när jag kom hem efter jobbet la jag mig ändå på studsmattan i sisådär två timmar. Ingen risk för att bränna sig i alla fall. 

Nu chillar jag bara, innan kvällen avslutas med ett dopp på Stamsjön.....SKÖNT.

Att hälsa.

2011-07-05 @ 18:52:50 Tankar
{ 0 Kommentarer }
En liten sak som slog mig på gymmet idag.. Visst är det lustigt hur man kan passera folk utan att hälsa när tiden flugit förbi? Folk man känt, haft som vänner, som man pratat med och alltid hälsat till. Jag kan tycka att man av ren artighet hälsar på folk vare sig man känner varandra väl eller inte, eller vare sig det var längesen man sågs eller inte. Saker i det förflutna kanske påverkar, men hur länge ska det få gnaga? För att man varit med om något för längesen, ska det verkligen få spela någon roll när tiderna passerat? Jag tycker det är dåligt och det gör mig irriterad att bli nonchalerad så. Att inte ens kunna möta två ögon och säga ett kort ord som "hej". Man behöver inte göra sig någon större ansträning. Dessutom behöver det inte betyda något, det enda som man visar är att man fortfarande är mogen nog att strunta i sånt som varit eller så..

Tycker också det är otroligt dåligt när man möter vuxna, vuxna som mycket väl vet vem man är och inte kan ta sig till att höja handen, nicka med huvudet eller säga hej. Man kan tycka att det ska finnas mer vett bakom pannbenet på vuxna. Skillnad är väl när det kommer till barn, det är ju inte alls samma sak. Speciellt som en liten ort som denna. Alla vet vem alla är, eller i alla fall de flesta. Jag tycker det är så sjukt dåligt. Det gör mig irriterad. Jag tycker i alla fall att man kan göra sig den lillalilla ansträngning som krävs. Lite självrespekt tack.

Give me everything tonight, for all we know we might not get tomorrow.

2011-07-05 @ 00:03:55 Foto
{ 0 Kommentarer }

Äppel, päppel....

2011-07-04 @ 16:57:30 Tips
{ 0 Kommentarer }
Äppelskalare. Kanske den smartaste (av de onödiga) uppfinningen nånsin! Man bara sätter fast äpplet på den där veven. Sen vevar man och så skalar den och skivar samtidigt, plus att den tar bort kärnhuset. När man är färdig har man ett äpple som en lång spiral. 5 av 5 toasts helt klart! KÖP!

Then in the free fall I will realize, I'm better off when I hit the bottom.

2011-07-04 @ 11:06:42 Mat i mitt hjärta
{ 1 Kommentarer }
Ja, jag vet att ni får många frukostbilder. Men det är för det första det godaste målet om dagen, plus att det oftast är då jag har tid att fota och lägga upp bilder. Hur som helst, unnade mig en stooooor frukost idag med mackor, två ägg, filtallrik, frukt och massor av bubbelvatten. Som sällskap hade jag Sex and the City på andra sidan bordet och det var inte helt fel!

Dagen blir lugn. Kanske en promenad och senare ikväll fotbollsträning. 

“Later that day I got to thinking about relationships. There are those that open you up to something new and exotic, those that are old and familiar, those that bring up lots of questions, those that bring you somewhere unexpected, those that bring you far from where you started, and those that bring you back. But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.”  - Sex and the City

För vem ska jag tro på när allt är såhär?

2011-07-03 @ 22:37:30 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Alltså inga bilder ikvälll....trist. Sitter i soffan och Karin har nyss farit hemåt. Vi har spenderat kvällen framför en film, Easy A. Lite halvt galen sådär, men absolut inte tråkig! Ja, den var nog rätt förutsägbar som många andra filmer, men bra typ. Sen har vi pratat, haft catchup med Emma som var på besök en sväng, och ätit jordgubbar. 

Dagen har varit allmänt lugn. Sovmorgon, ragg, fika, ett kort pass på gymmet, dusch och middag. Kvällen har jag ju redan berättat om. 

Inser här där jag sitter att det är tre månader, fattar ni, TRE MÅNADER, tills jag fyller 18, får ta körkort osvosv. Nervös, förväntansfull. Jag har skjutit fram övningskörning och faspluggning så länge nu att det inte går längre. Måste ta tag i det om jag vill ha något körkort till hösten..

Nog om detta, sjukt trött är jag så snart ska jag hoppa i säng. Bara Fredrik kommer hit så. Har börjat bli van nu att ha sällskap och har inte sovit själv på väldigt länge, kommer bli jobbigt framöver om man blir tvungen att sova själv..haha. 

Slutsurrat. Godnatt.

Ja, jag rimmar på från undergroundnivå, siktar mot toppen så långt jag kan nå.

2011-07-03 @ 22:27:21 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Nu har blogg.se fått nåt knas så att det inte går att ladda upp bilder. Hur som helst så, det jag tänkte berätta var i alla fall att, på fredagkväll åker vi till Strömsund för att se September. Tror helt klart att det kommer bli sjukt roligt. Taggar genom att lyssna på hennes nyaste skiva och den ska nötas hela veckan lång!

Hold me close, never let me go.

2011-07-01 @ 21:13:32 Mat i mitt hjärta
{ 0 Kommentarer }
Det här är efterrätten som jag lyckades knåpa ihop till middagen. Yoghurtdessert, bestående av en yoghurtkräm, blåbär, jordgubbar, mörk choklad och en rostad nötblandning som jag fixade ihop imorse. Riktigt gott faktiskt! Har dessutom hunnit baka kladdkakemuffins också som tänkt, 39 missformade blev det. Och därav ingen bild.

Ser ut att bli bara chill ikväll, eventuellt träffar vi upp några stycken och dom lär väl ta sig någon öl eller två. Nu ska jag i alla fall vara social med gästerna en stund till. Trevlig kväll!

Keep me safe inside, your arms like towers, tower over me.

2011-07-01 @ 11:34:08 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Annars så har jag de senaste dagarna bränt mig på typ hela kroppen, målat hus, tränat, chillat, umgåtts med fina vänner osv. Idag är det återigen helg, vilket egentligen kvittar för mig som är ledig varje dag. Däremot ska jag faktiskt jobba tre dagar nästa vecka, det känns fint. 

Dagen har egentligen bara nyss börjat, fortsätter med ett besök på Ica och Apoteket, ett träningspass på gymmet, lite förberedelser inför middag och efterrätt ikväll och sen får vi se vart kvällen tar vägen. Nåt kul kommer förhoppningsvis dyka upp. Imorgon åker vi alltså till Lycksele för att gratta Mia, plus att vi ska hjälpa syster med flytt till nya lägenheten. Kvällen kommer bestå av grill- och fikamys med laget, vilket påminner mig om att jag måste hinna baka typ 20 kladdkakemuffins idag..det ska nog gå! 

Ha en fin dag!

So why can't you stay just long enough to explain?

2011-07-01 @ 11:23:13 Mat i mitt hjärta
{ 0 Kommentarer }
Dagens brunch. Surdegsbröd med ägg och skinka, filtallrik med kiwi, nektarin, Rågfras och lite överblivna naturella nötter. Sjukt gott och nu är jag alldeles sådär perfekt mätt.

Hipphipphurra!...i efterskott.

2011-07-01 @ 11:13:46 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Igår fyllde min lilla skrutta Mia 4 år! Tiden går sjukt fort...kan inte förstå att hon blivit så stor! Imorgon åker vi till Lycksele för att fira henne! Mys!

RSS 2.0