Fobier.

2011-06-30 @ 11:00:48 Tankar
{ 1 Kommentarer }
Tänkte på det då jag gick en promenad i morse...det är helt sjukt vad vi är styrda av våra fobier. T ex jag, som är livrädd för getingar. När jag gått ungefär halva svängen kom en geting och började jaga mig. Började fäkta och vifta bort den med armarna (trots att jag egentligen vet att det är just det man INTE ska göra!) Självklart blev getingen bananas och började jaga mig ännu mer. Försökte springa ifrån den i vild panik men det funkade såklart inte. Tillslut stannade jag, viftade ordentligt mycket, fick världens träff så den flög långt bort och sen sprang jag fort. Ringde till och med mamma medan jag sprang för att be henne hämta mig. Men efter ett tags springande insåg jag att getingen hade slutat jaga mig, ringde till mamma igen och sa åt henne att hon inte behövde komma. 

En sån här gång går det inte beskriva paniken i min kropp. En liten geting kan förstöra en hel promenad t ex, eftersom jag bad mamma hämta mig (nu blev det ju inte så, men ändå..). Efteråt känner jag mig så sjukt larvig, men just för tillfället så är det som att det enda som spelar roll är att få bort den där jävla getingen. Jag har alltid varit rädd för kryp i allmänhet, men varför jag blev så rädd för just getingar måste bero på att jag blivit stucken när jag var mindre. 

Bara en tanke som slog mig in... Det är nog rätt likt med alla fobier, just att man verkligen får panik

Om en geting är intresserad av dig, vifta och slå inte med armarna, då blir den bara 
mer intresserad av dig och risken för att bli stucken ökar dramatiskt. 
Låt den sätta sig på dig om du klarar av det (den inser snart att du inte var en 
blomma och flyger vidare), annars försök att springa därifrån istället.

(fakta från google.se)

Never really said too much, afraid it wouldn't be enough.

2011-06-28 @ 12:00:02 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Dominica Jumpsuit SEK 249, Rodni - NELLY.COM Play Once More SS Top SEK 59, Only Play - NELLY.COM
Det här, plus tre par trosor klickade jag nyss hem från Nellys rea. Jumpsuiten hade jag tänkt ha i Thailand, tröjan är en träningströja, och sen var trosorna väldigt välbehövliga. 

Utomhus är det typ 24 grader i skuggan. Så nu ska jag ta min kudde och lägga mig på studsmattan en stund.

Hard work work.

2011-06-27 @ 13:52:55 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Och påtal om allt och inget liksom. Var in på Kronan idag, har fått jobb under marknan och dessutom två veckor efteråt. Känns galet skönt att lite pengar rullar in i allafall!

If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and then make a change.

2011-06-27 @ 13:47:57 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Just nu sitter jag här på altanen med datorn i knäet, en grapefrukt och saft. Har solat i en och en halv timme ungefär, somnade på studsmattan och det var sjukt skönt. Solen gick i moln, och dessutom hade jag fått sms av nelly.com om deras sommarrea, så nu har jag klickat in mig och funderar på om man ska beställa något..

Har varit väldigt dåligt med uppdatering de senaste dagarna. Men det har varit rätt fullt upp. Folkracetävlingen i fredags drog minst sagt ut på tiden. Kom hem vid sextiden, gjorde i ordning mig så snabbt jag kunde och drog sedan iväg för grillning med efterrätt, ölspel, skratt, prat, massa folk osv. Hade en riktigt, riktigt trevlig midsommarkväll som avslutades med en kvällspromenad hem. Mycket bra!

Lördagen när jag och Fredrik äntligen hade vaknat åkte vi till huset och städade upp, åt en stor frukost och sen tog vi bilen till Holmträsk. Myste, grillade, åkte flotte, fiskade, fikade och spelade nåt frågespel. Sjukt mysigt!

Igår åkte vi hemåt, gjorde tacogratäng till middag. Jag tränade och sen såg vi film på tvn och fikade nybakt filmjölkslimpa....MM..

Om jag lyssnar när du pratar, vill du ligga med mig då?

2011-06-24 @ 05:39:44 Vardag
{ 1 Kommentarer }
Filmjölk, jordgubbar, kiwi med RågFras på toppen, två husmans med ägg och sardiner och ett glas vatten. Frukost är nog det godaste som finns. Ah, det är nog allmämt bättre än ägg, keso och allroundkydda.

Har sovit som en kratta i natt men nu måste jag göra mig klar, ha en bra dag!

You were my conscious, so solid, and now you're like water.

2011-06-23 @ 22:33:07 Mat i mitt hjärta
{ 0 Kommentarer }
Tänkte bara tipsa om en sak såhär vid kvällsfika-tid. Det här är ungefär det godaste jag vet just nu! (och jag som hatade ägg förut...) Två löskokta ägg med en stor klick keso och allroundkrydda ovanpå. Varenda tugga är en riktig njutning. Helt galet gott!

I övrigt så är det snart sängdags för min del. Folkracetävling imorgon, vilket innebär en heldag i sekretariatet innan middag och trevligheter med några goa. Godnatt!

For a pessimist, I'm pretty optimistic.

2011-06-23 @ 22:11:10 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Jag skriver härmed nu mitt första inlägg i nya bloggen. Designen blev lite snabbt gjord, kommer nog ändras ofta hädanefter. Kom hem från folkracebanan för en stund sen och har nyss tryckt i mig massa jordgubbar och smält choklad. Lite....helglyx! Det får man.

RSS 2.0