Matporr

2013-06-28 @ 20:51:33 Vardag
{ 0 Kommentarer }


Träningsresultat

2013-06-27 @ 18:27:10 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Att köpa en träningsdagbok har varit en av de bästa träningsprylarna jag har lagt pengarna på! Det är så otroligt enkelt att se om man blivit starkare, man kan få inspiration av gamla pass, eller bara en sån simpel sak att minnas vilka vikter man körde på sist - guldvärt. Jag tittade tillbaka lite i träningsdagboken och måste ge mig själv lite cred ändå för att jag blivit så mycket starkare!

*För 3 månader sen gjorde jag knappt en chin, idag var det rygg och biceps på schemat, och idag gjorde jag 4 chins (den fjärde med lite hjälp på slutet).

*Den 4/3 gjorde jag 10 reps med 45 kg i benböj. I förrgår gjorde jag 10 reps med 55 kg (efter att ha kört 4 reps på 70 kg, 6 reps på 65 kg och 8 reps på 60 kg).

*Förra bröstpasset pressade jag upp 50 kg 2 gånger. Det trodde jag inte skulle gå innan, men tji fick jag!

*Idag gör jag 30 burpees utan speciellt mycket ansträngning (coach Helena bombade mig verkligen med burpees), förut gjorde jag knappt 10.

Ökningen har såklart visat sig i hela kroppen och jag känner mig mycket starkare och uthålligare nu. Och dessutom känner jag att jag har styrkan att veta att jag kan öka - och det är så jäkla roligt! Träningen - styrketräningen framförallt - blir bara roligare och roligare och det är liksom en frizon att sticka iväg på gymmet. Såååå roligt!


En liten avstickare

2013-06-26 @ 21:54:33 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Vad fina ni är som fortsätter titta in här. Som sagt är mycket annat prioriterat i mitt liv just nu och jag vet inte vad jag ska skriva om riktigt nu när allt går så mycket på rutin.

Jag jobbar, äter (massor just nu, testar något nytt), tränar och klämmer in dejter med mina närmsta däremellan.

Jag kan berätta något annorlunda i alla fall - som egentligen inte hör hemma i den här bloggen. Jag som verkligen älskar att baka ska äntligen få baka på riktigt! Jag har gjort mycket lowcarb-bröd och annat den senaste tiden, men det är inte lika roligt som att baka kakor osv. Började räkna och insåg att det är MINST 4 månader sen jag bakade något med mjöl och socker. Nu har svärmor beställt cupcakes till imorgon (min enda lediga dag i veckan) och vem är väl jag att säga nej? Har längtat i flera dagar! Det är liksom ingen mening att baka här hemma annars för vi äter ändå inte upp det.. Det blir en repris på de cupcakes jag gjorde på min födelsedag förra året - hallon och kolacupcakes, chokladcupcakes och citroncupcakes.

Som sagt, ledig dag imorgon. Startar dagen med bakning och sen får vi se! Kram!


Resumé-onsdag

2013-06-19 @ 22:51:26 Vardag
{ 1 Kommentarer }

En snabbresumé av dagen. Klockan ringde vid 7.30. Klev upp, bytte om och stack iväg på elljusspåret med Fredrik. Uppvärmningsjogg till en bra intervallbacke (ca 50 m lång) och sen körde vi 20 maxade backintervaller innan vi joggade tillbaka. Grymt skönt! Åkte och handlade, tankade, gjorde matlådor, duschade och bytte om. Jobb 12-20. Däckade sedan i soffan med middagstallriken i näven, skönt slut på dagen.

Ligger i sängen nu och har tänkt slå igen mina blå. Imorgon väntas jobb 9-15, benpass på gymmet och sen avslutning med bandytjejerna.

Godnatt på er!


Helg och receptet på laxröran

2013-06-17 @ 16:12:48 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Ännu en helg har passerat. Det har varit mestadels jobb, slapp i soffan och träning. For ut på kulturnatta en sväng i lördagskväll också. Annars har det som sagt varit rätt lugnt. Var ledig igår, så då blev det först ett konditionspass på brandstation. Körde 10 minuter löpning, 10 minuter rodd och 10 minuter crosstrainer. Avslutade med några intervaller på löpbandet. Efter lunch fixade vi här hemma - satt upp hyllor och tavlor och annat som behövde göras. Hann också med en kvällspromenad.

Det har blivit lite glest med inlägg här den senaste tiden. Är rädd att det kommer fortsätta så då jag inte har samma inspiration till bloggen när det börjar bli så bra väder ute. Jag tänker inte försvinna helt, men det kommer nog inte bli allt för mycket uppdatering.

Någon frågade om laxröran som jag åt häromdagen. Jag gjorde den själv genom att hacka 1 paket kallrökt lax. Detta blandades med några msk minikeso och några msk lätt creme fraîche. Hackade i 1/2 rödlök, pressade i citron och strödde över rejält med frusen dill. Lite salt på det och sen var det klart! Skitgott på finncrisp!

Lite bilder från lägenheten nu när vi har fått upp lite tavlor..


Ätarkväll ala Fredrik och Therese

2013-06-15 @ 21:20:05 Vardag
{ 0 Kommentarer }


Tidigt morgonpass

2013-06-14 @ 09:26:17 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Idag blev det tidigt morgongym. Redan vid 7 var jag på plats för ett ben- och magpass. Testar Fredriks upplägg just nu, vilket innebär att man kör 4 set på varje övning. Först setet kör man 4 reps, andra setet 6 reps, tredje setet 8 reps och sista setet 10 reps. Det är lite svårt såhär i början innan man vet ungefär vilka vikter man ska ligga på, men det gick hyfsat ändå! Sen tar det såklart lite extra tid att byta vikter hela tiden, men man ska ju ändå vila en stund, så är man effektiv spelar det ju ingen roll.

Nu är det dags att duscha, fixa lunch och sen vid 11 börjar jag jobba.


Ett flummigt kostinlägg

2013-06-13 @ 19:41:13 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Jag tänkte över det där med att många tycker det är svårt att äta nyttigt. Egentligen gör vi det så otroligt jäkla svårt för oss själva. Det är så enkelt egentligen. De flesta av oss vet vad som är "nyttigt" och inte. Glass - onyttigt. Frukt - nyttigt. Kött - nyttigt. Köpta fiskpinnar - inte så nyttigt, panera själv! Ni förstår vart jag vill komma... Om du har bestämt dig för att lägga om vanorna:

1. Planera! Planera måltiderna under dagen och förbered så att du inte hamnar i situationer där du måste göra dåliga val.

2. Handla smart. Köper du inte hem onyttiga saker kan du inte heller äta!

3. Handla aldrig hungrig! Det är lätt att det smyger ner saker i korgen som man annars skulle gå förbi.

4. Ät varierat och genomtänkt. Att äta kycklingsallad varje dag kommer inte vara till någon fördel och se till att äta av alla näringsämnen.

5. Ät mycket grönt, det ger massor med vitaminer och gör oss mer mätta.

6. Gör det inte så krångligt, för det behöver det inte vara!


Morgonbak

2013-06-13 @ 10:30:27 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Ledig idag, därför ville jag göra något annat till frukost. Och jag var inte sugen på pannkakor eller gröt, men däremot bröd. Hittade ett recept hos Emma (emmabarremyr.blogg.se) på zucchinifrallor, perfekt för mig då jag hade en bit oanvänd zucchini i kylen.

Zucchinifrallor
4 st

Blanda ihop:
*1/2 riven normalstor zucchini (ca 2 dl)
*1 dl äggvita
*1 ägg
*2 tsk bakpulver

Blanda sen ner:
*2 msk mjölk
*1 dl mandelmjöl
*2 msk kokosmjöl
*Salt

Tillsätt:
*1/2 dl pofiber
*2 tsk fiberhusk

Blanda ihop ordentligt och forma sedan fyra frallor med fuktade händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 200 grader 15-20 minuter.

Gott! :)


Salt laxröra, iskall mango, mozzarellakulor, finn crisp och sallad

2013-06-12 @ 11:26:37 Vardag
{ 1 Kommentarer }


Hemma i vardagen

2013-06-12 @ 07:45:50 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Godmorgon! Nu var det ett tag sen. Jag har ju som sagt varit en vecka i Turkiet med bästa vännerna, vi har njutit och haft sjukt roligt! Jag ska berätta mer senare, och kanske bjuda på lite bilder!

Det har inte blivit någon träning där nere och jag behövde verkligen vila. Nu är jag däremot mer taggad än någonsin och har klivit upp för att sticka iväg på gymmet, börjar jobba 12 idag. Nu är jag ju solo, 3 månader med PT-Helena är slut och jag ska återkomma om det också.

Skönt är det i alla fall att gymmet utökat öppettiderna, så framöver när man börjar 8 hinner man ju faktiskt förbi på gymmet kl. 6, så jäkla bra!

Som sagt är det dags att dra iväg nu, ha en grym dag!


Ordningen är återställd

2013-06-02 @ 15:02:25 Vardag
{ 0 Kommentarer }


Godnatt från sängen

2013-06-02 @ 01:52:53 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Äntligen hemkommen och nerbäddad i min underbara säng. Ont i fötterna så det bara skriker om det, men ändå oförskämt pigg. Eller snarare bara helt uppe i varv. Försöker varva ner med PS. I love you, och njuter av känslan att äntligen, äntligen ha semester! Imorgon ska jag ta en enormt lång sovmorgon. Underbart.


Brödfrukost

2013-06-01 @ 07:40:21 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Äntligen! Idag är det min fria dag (igen! det går så jäkla snabbt!). Har inte ätit vitt bröd till frukost på, ja, jag vet inte hur länge! Minst 3 månader i alla fall! Men åh, vilken lycka! Sen att få sitta ute i morgonsolen på balkongen gör ju inte saken sämre. Bröd är nog en av mina största svagheter när det gäller mat. SÅ-JÄVLA-GOTT.


RSS 2.0