Planering är A och O

2013-03-28 @ 10:35:37 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Är man inställd på att få resultat av träning och kost är det otroligt viktigt att lära sig planera. Har man inte planerat sin kost är det lätt att ta till dåliga alternativ när man börjar bli hungrig. Mina matlådor tar upp mest plats i kylskåpet på jobbet, men det får dom leva med :) Idag är ett bra exempel. Jag har en halvtimmes lunchrast och hinner inte hem för att äta. Däremot ska jag vara hemifrån från 11 till strax efter 8 och då räcker inte lunchen mitt på dagen till att hålla mig mätt och glad. Det blir många små lådor, och grejer i plastfolie, men det är sååå värt det.

I matlådorna idag:

Mellanmål nr 1: Kvarg, hallon och cashewnötter.

Lunch: Lax, råris och paprika.

Mellanmål nr 2: 1 avokado och några skivor skinka.

Middagen äter jag när jag kommer hem. Svårare än så behöver det inte vara!

Kram på er!


Snart påsklov

2013-03-27 @ 20:36:18 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Hemma igen efter en lång dag. Äter skinksås och broccoli framför Sveriges Mästerkock. Imorgon är det ännu en lång dag, 11-20.15, men sen har även jag några dagars påsklov. Som jag längtar!


Hänger på låset

2013-03-27 @ 07:09:01 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Idag blir en lång dag. Äter lite frukost innan gymmet nu, knäckemackor med ost och skinka, plus några gula körsbärstomater. Igårkväll fick jag nämligen veta att jag ska jobba 10-20.15 idag, så när jag kom hem efter bandyn igår vid 22 så fick jag laga mat för att fixa matlåda. Och idag är jag uppe tidigt, ska hänga på låset på gymmet så jag hinner träna och väl där blir det ett riktigt powerpass, har bara en timme på mig. Sen hem igen, duscha, äta och fixa mellanmål. Stressigt, det får gå, är ju trots allt näst sista dagen innan fyra dagars ledighet.

Här kommer det troligtvis eka tomt i alla fall, men nu vet ni varför!


Påskvecka

2013-03-26 @ 08:27:45 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Tisdag morgon. Käkar fiberhavregrynsgröt kokt med mjölk, chiafrön och mesquite. Ovanpå - banan, salta jordnötter och mandlar. 2 ägg på sidan om. Laddar upp med stor frukost idag innan gymmet. Igår tränade jag också på morgonen men åt lite för lite frukost och kände mig lite halvseg, därför testar jag att ladda med mer kolhydrater så får vi se om jag känner mig piggare idag!

Framsida idag, senare jobb som vanligt och direkt efter blir det bandy!

Hade hur som helst en helt sjukt bra helg! Lördagkvällen var den roligaste på länge faktiskt, underbart! Jag behövde verkligen det. Tack alla inblandade för den!

Och nu går vi in i vecka 4 med coach Helena. Och påskvecka är det dessutom. På fredag är det Varpsjönappet och pizza hos moster på kvällen enligt traditionen, sen på lördag åker jag och Fredrik till Holmträsk och stannar till måndag, sååå skönt.


@ the gym

2013-03-25 @ 10:47:37 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Skitdålig bild men ;)


Dagen i matbilder

2013-03-24 @ 23:21:38 Vardag
{ 0 Kommentarer }


Lyxlunch

2013-03-22 @ 10:27:07 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Stekt kassler. Sötpotatis-pommes. Fetaost mosad med pesto. Sugarsnaps. Plommontomater storlek mini. Alfalfagoddar.


Frukostskål och jobb

2013-03-22 @ 09:02:11 Vardag
{ 0 Kommentarer }

En annan sorts frukostskål. Kvarg (ja, det finns någonstans där under). Äpple. Kanel. Pumpafrön. Gojibär. Mandlar. Cashewnötter.

Idag blir det vilodag från träningen. Eftersom helgen är rätt fullspäckad så blev det enklast att klämma in alla pass måndag-torsdag. Igår när jag skulle sova höll jag inte på att kunna somna för att jag var så slut i benen att det riktigt pirrade i dom, hoppas lite vila kan pigga upp dom igen, haha.

Jobbar 11-16 idag, ska bjuda på mat på Coop, så kom gärna förbi och smaka, haha. Sen hem för middag och fix, kl 19 drar jag vidare för jobb på Kronan. Vi har rockabilly-pub ikväll, kommer bli sjukt skoj, och sent dessutom!

Dags att göra sig klar nu i alla fall, måste handla lite lunch och förbereda middagen innan jag börjar jobba. Tror det kommer bli en kanonrolig dag i alla fall, kommer få träffa flera stycken som jag längtat efter att träffa!


Laddar......

2013-03-21 @ 16:47:52 Vardag
{ 0 Kommentarer }

....för veckans jobbigaste pass, HIIT-passet. Gruvsamt då jag har grym träningsvärk.. Men, nu är det bara att mata på! Wish me luck!


Choklad- och jordnötssmörs-proteinmuffins

2013-03-21 @ 09:38:12 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Japp, här kommer receptet!

Goda choklad- och jordnötssmörs-proteinmuffins
10 st små muffins

2,5 dl havregryn
1 skopa (ca 30g) choklad- eller vaniljproteinpulver
4 msk kakao
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
3,5 msk stevia strö
2 msk naturellt jordnötssmör
2 äggvitor
0,5 dl mosad banan
1,5 dl mjölk

1. Sätt ugnen på 175C.
2. Ha i alla ingredienser i en bunke och mixa ihop smeten med en stavmixer.
3. Häll smeten i muffinsformar, gärna silikonformar! Använd gärna muffinsplåt!
4. Grädda i ca 11 minuter. Känn med provsticka, det kan skilja väldigt mycket på olika ugnar! Jag minskade tiden lite, gillar kladdiga muffins :)
5. Ät och njut!


Godmorgon torsdag!

2013-03-21 @ 08:38:45 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Sovmorgon. Frukost i magen. Ska strax baka proteinmuffins eftersom jag inte börjar förrän 10. Efter jobbet blir det gym och sen en lugn kväll, inga planer i alla fall. Gårdagen var ungefär likadan, jobb, träning, lite städning och sen for vi till mamma och pappa en sväng.

Inte jättespännande dagar just nu. Men till helgen blir det annat! Längtar!

Kvarg. Havrekärnor. Solrosfrön. Pumpafrön. Nötter. Hallon. Mums.


Modo-match och muffinsbak

2013-03-19 @ 19:37:39 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Tisdag idag, och här har det sannerligen varit lugnt. Igår åkte jag iväg till Övik efter middagen med några vänner och såg Modo-Färjestad! Slutade med en grymt skön seger till favoritlaget mitt! Stannade på Max på vägen hem och dom andra käkade, själv var jag dock inte hungrig, och ska ju dessutom inte äta så mycket sent på kvällen. Men lika roligt hade jag för det!

Sent i säng blev det och tidigt upp imorse då jag åkte på jobb 7-16. Var rätt trött på jobbet men dagen gick fort och direkt efter jag hade slutat gick jag ner på gymmet och körde dagens pass, framsida! Var som sagt lite seg, men ko igång bra ändå! Skönt!

Har nyss käkat middag, kyckling, broccoligratäng, sallad och kesella-bearnaise. Recept kommer!

Dessutom ska ni så småningom få receptet på dom UNDERBARA choklad- och jordnötssmörs-proteinmuffinsen som jag gjorde igår....mmmmm.. Dom är liksom slut nu (blev iofs bara 5 st), men här måste bakas nya! Nomnom! För tillfället får ni njuta av en bild, för nu ska jag iväg på bandy!


Bra eller dåliga dagar

2013-03-18 @ 14:55:00 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Fick ett jättefint sms av min kära kusin imorse som skrev att hon tyckte jättemycket om bloggen osv, blev såååå glad :) Jag har ju en tendens till att lessna på bloggandet efter ett tag, men jag hoppas verkligen inte att det blir så den här gången!

Blev morgonträning även idag, är som rätt skönt när det inte är så många där. Körde helkroppsstryka idag enligt schemat. Innan passet var jag sjukt seg och rätt otaggad. Men ju längre passet gick, desto bättre kändes det. Det jag insåg under tiden är att det ju faktiskt är dessa dagar, de tunga, dåliga dagarna som avgör om man kommer lyckas med träningen eller inte. Kan man inte pressa sig igenom ett pass fastän det tar emot så kommer man aldrig bli bättre. Faktum är att jag har fler "dåliga" dagar än bra. Då menar jag inte att jag känner mig sjuk eller inte har sovit något, utan att jag känner mig slö och otaggad. Däremot känns det alltid bättre när jag väl är på gymmet och kör, och efteråt är det alltid en seger, vare sig det blev ett bra pass eller inte! All träning är bättre än ingen! Dessutom skulle jag aldrig kunna njuta av ett riktigt bra pass om jag inte hade dåliga pass. Det är samma sak som att man aldrig skulle veta när man har roligt om man inte har lite tråkigt då och då.

Det är viktigt att VÅGA pressa sig själv och sin kropp i träningen. Våga öka vikterna och våga utmana sig själv (utan att försumma tekniken - det är lätt att skada sig då). Men lär känna din kropp, har du inte sovit något under natten kanske träningen gör mer skada än nytta? Eller är du påväg att bli förkyld - vila då hellre istället för att förvärra och dra ut på bacillerna. Men, är du lite seg i kroppen kanske du blir piggare av ett träningspass? Man måste lära sig läsa av kroppens signaler och köra utifrån det. Och så måste man tro på sig själv, det pratar jag och coach Helena mycket om just nu. Om man inte tror på sig själv, hur ska någon annan då kunna göra det?
 

En vanlig söndag

2013-03-17 @ 21:30:20 Vardag
{ 0 Kommentarer }

En skön söndag har det varit. Först sovmorgon. En favorit i repris till brunch - mina bästa proteinpannkakor med "nutellan", banan och hallon. Njutning från första tuggan! Mmmmm.....

Senare blev det en timmes promenad i finvädret, mellanmål och slapp i soffan medan Fredrik stack iväg på gymmet. Rätt som det var, var det dags för middag, idag gjorde jag gratinerad broccoli och stekt älgfärs. Åt det med en massa kikärtor och blev typ...proppmätt.

Som vanligt har jag varit iväg på bandyn, och har nyss skickat iväg en uppdatering över veckan som gått till coach Helena. Och fikat såklart - lite älgfärs och kikärtor från middagen och en näve nötter.

Igår var det ju min "fria dag" och på kvällen njöt jag därför av en Geisha-chokladkaka. Såååå gott var det, varje tugga! Men idag är jag laddad för en ny vecka med ren och bra mat. Har gjort en liten träningsplanering för veckan som kommer då jag jobbar hela helgen (plus att det är marknad).


Nike Free

2013-03-16 @ 17:45:57 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Fick hem dessa underbart snygga och sköna skor igår! Som sagt blev det en impulsbeställning och på ett sätt önskar jag att jag hade behållit dem. Nu behöver jag ändå spara lite pengar och när jag dessutom har ett par grymma träningsskor kändes det lite overkill med två par. Fick i alla fall klämma lite på dem och se hur snygga de var. Alltid nåt, haha.

Massor av cred till Sportamore för fri frakt och fri retur! Det är ju grymt!


After-ski

2013-03-16 @ 14:08:39 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Sovmorgon och god plock-frukost. Skidorna på och sen åkte vi 8 km i det underbara vädret. Kändes som man flög fram! Grymt! Vilodag från träningen idag, men detta var ren njutning. Också ett after-ski-mellanmål på det = crisp rye med ägg och avokado.


Underbara fredag!

2013-03-16 @ 00:35:43 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Vilken underbart bra fredag jag har haft.

...Startade dagen med frukost och sen ett grymt pass på gymmet. Det där passet där svetten sprutar åt alla håll och man nästan flåsar ihjäl sig. Men sen inser man efteråt att man visst kan andas och då kan man inte vara annat än nöjd.

...Fick bjuda Emma på god lunch. Vaniljproteinpannkakor, nyttig nutella som jag gjorde imorse, banan, hallon och en helt perfekt mango.

...Umgicks med henne resten av dagen, åt gooo-fluffet till mellanmål och surrade.

...Fick hem världens snyggaste träningsskor som jag impulsbeställde tidigare i veckan. Skickade tillbaka dom på en gång dock, blev så jäkla snål.. Haha. Har ju ett par grymma träningsskor, men inte lika snygga!

...Åt en perfekt tillagad bit lax till middag tillsammans med kikärtor och sallad. Mmmm..

...Badade bubbel och bastade med Fredrik, Anna och Johan på brandstation. Det var så jävulskt skönt!

...Avslutade kvällen framför ett avsnitt av The Following. Sjukt spännande serie!

...Och nu är jag skönt trött och mosig efter bastun, så nu är det sängdags.

Sov gott!


En vanlig matdag

2013-03-15 @ 14:33:00 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Tänkte att det kan vara roligt att se hur en dag ser ut i matväg för mig. Det varierar såklart väldigt mycket vilka livsmedel det blir, men här är ett exempel. Äter 5-6 mål om dagen. Skriver inga mängder för jag tycker inte det är relevant för er - man ska ju aldrig jämföra sig med andra som ni vet ;)

Frukost: Fiberhavregrynsgröt (kokt i mjölk), cashewnötter, pumpafrön, kanel, hallon, några skivor kalkon och Omega-3.

Lunch (efter träning): Tonfisk, quinoa, avokado och lite sallad.

Mellanmål: Mitt protein-chokladfluff med pumpafrön och pistagenötter.

Middag: Kassler- och broccoligratäng och sallad.

Kvällsmål: Knäckebröd med röding och flingsalt.

Så kan det se ut, men som sagt varierar det väldigt mycket från dag till dag!


Brödbakning

2013-03-14 @ 12:39:36 Vardag
{ 1 Kommentarer }

De bra passen fortsätter avlösa varandra och idag kände jag mig sådär grymt stark! Hade ett riktigt roligt pass och det brände i musklerna och flåsades riktigt bra. Baksida var det idag, och då tränar jag alla muskler på baksidan kroppen - baksida lår, rumpa, baksida axlar och hela ryggen. Dessutom en hel del pulsövningar emellan. Avslutade passet med att träna på huvudstående och det går väl ganska bra ändå, mycket nötande kvar dock! Det svåraste är att få in själva balansen mer än ett par sekunder. Men, övning ger färdighet! Hade ju bästa träningssällskapet också, Emma och Freddan!

Åt torsk, råris, avokado och sallad till lunch och nu har jag nyss bakat mitt bästa lowcarb-bröd. Det ser inte mycket ut för världen, men det är sååå himla gott!

Jobbar bara 3 timmar ikväll, känns skönt! Så tills dess ska jag väl duscha, fixa lite här hemma och kanske gå ut och gå en sväng.


Kvarg-stekt äpple-kanel-nöt-frukost

2013-03-13 @ 09:10:04 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Vilken grymt god frukost jag åt nyss! Kvarg utblandat med mjölk så det blev lite likt fil i konsistensen. Blandade det med lite honung och vaniljpulver. Stekte ett äpple med massor av kanel och toppade kvargen med. Sen på med frön och nötter! I mitt fall cashewnötter, pumpafrön och solrosfrön. Mums!

Snart ska jag iväg och jobba några timmar. Sen ikväll ska jag träffa Emma! Blir vila från träningen idag, insåg igår att jag hade tränat fem pass på tre dagar så en vilodag är nog bra.

Hoppas ni kör hårt i alla fall! Och att ni får en jättefin, inte så kall, onsdag!


Bananpannkaka

2013-03-12 @ 22:15:40 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Mina vaniljproteinpannkakor är verkligen det godaste jag vet! Men, det finns en annan, supergod och nyttig variant på pannkakor som har få ingredienser och går att göra på ett kick! Dessutom både gluten- och mjölkfria!

Bananpannkakor
1 portion

1 banan
2 ägg
2 msk mandelmjöl
Lite salt

Mosa bananen. Blanda ner ägg, mandelmjöl och salt. Stek i smör eller någon sorts olja. Jag tycker de är godast med kokos och jordnötssmör!


Den där balansen

2013-03-12 @ 12:36:58 Vardag
{ 2 Kommentarer }

Ännu ett sånt där roligt, jobbigt, skönt och utmanande pass är avklarat! Framsida och kondition idag! Underbart!

Nu har jag duschat, fixat matlåda och mellanmål, packat bandyväskan osv.

Fick respons av coach Helena igår, hon tyckte maten har sett jättebra ut hittills och det känns kanon! Att man är på rätt spår liksom. Jag har kanske inte berättat det än, men jag kommer ha en "fri" dag i veckan, där jag får kliva ut från de normala rutinerna lite och äta det jag är sugen på. Inte något frosseri direkt, men för att stilla suget liksom. Bara det känns också så himla bra, det blir ju väldigt hållbart också, att man kan vara onyttig ibland också - den där balansen ni vet. Den där underbara balansen som jag eftersträvar. Där jag kan lära mig njuta av godsaker ibland utan att spåra ur och få dumma tankar. Och att jag sedan utan problem kan återgå till det vanliga och vara nöjd med det. För vanlig, nyttig mat är ju underbart god, liksom några bitar. choklad ibland! Det har sin egna charm liksom!

Lite spontana tankar sådär bara...dags att dra iväg på jobbet!

Bild från gårdagens helkroppspass - tåhävningar i smithmaskin.


En ny jobbdag

2013-03-12 @ 07:42:44 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Tisdag morgon och jag har nyss käkat frukost framför Gossip Girl. Kvarg, passionsfrukt, pumpafrön och bovetecrunchen som kom hem igår. Jobbar 13-20.15 idag och sen är det bandy, så strax blir det gymmet eftersom jag inte hinner ikväll.

Igår var jag ledig och eftersom jag hade fullt upp förra veckan försummades lägenheten.. Hade därför en del tvätt och städ att ta igen, så det var väl till största del vad jag gjorde. Hann också med ett morgonpass med Freddan, matlagning och så hälsade jag på mamma och pappa efter middagen.

Dags att ladda för gymmet och sen duscha och fixa inför dagen!


Leverans från Bodystore

2013-03-11 @ 12:55:59 Vardag
{ 0 Kommentarer }


Lax, avokado, ost, äpple och broccoli

2013-03-10 @ 17:34:38 Vardag
{ 0 Kommentarer }


High Intensity Interval Training

2013-03-10 @ 17:10:42 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Japp, idag var det detta på träningsschemat - HIIT (High Intensity Interval Training). Nu när jag kan andas igen och svetten slutat rinna ner i ögonen så kan jag säga så mycket som att det är mitt jobbigaste träningspass på, ja, jag minns inte sist det var så sjukt jobbigt. Under en del av passet spröt tårarna nästan för att det var så jobbigt. Haha. Men nu är det över, och jag gjorde det! Grymt!

Nu väntar jag på middagen, lax idag! Och sen tror jag att jag ändå trotsar min smått trötta kropp och spelar lite bandy ikväll, det är ju så roligt!

Sjukt nöjd tjej som trots 50 timmar jobb i veckan fått till 6 träningspass och massor av bra mat. Tar med mig den känslan in i nästa vecka!

Kram på er!


Recept på blåbärsscones

2013-03-10 @ 08:05:00 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Igår till frukost gjorde jag paleo-blåbärsscones. Dom är grymt goda och denna gång tog jag fiberhusk och inte pofiber! Det blev jättebra faktiskt! Jag har skrivit att det ska vara inne i 15 minuter, men det bästa är att kolla på färgen och känna om det är klart. Hur som helst, ni måste testa, mums!

Paleo-blåbärsscones:
1-2 portioner

1/2 mosad banan
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
en nypa salt
1 dl frysta blåbär
ca 1 tsk kardemumma

Rör ihop allt och tillsätt blåbären sist. Platta ut på plåt och nagga med en gaffel. Gör ett kors så går den lättare att dela sedan. Grädda runt 15 min i 200 grader.

Ät och njut med nåt bra pålägg, bregott och ost för mig!

 


Morgongym och kvällsjobb

2013-03-08 @ 10:19:36 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Imorse var jag uppe vid 7 för en liten frukost. Traskade iväg till gymmet och mötte upp Emma. Idag var det baksida och massor av pulshöjande övningar emellan. Burpees alltså, stor hat-kärlek på dom! Men det är nog den bästa övningen man kan göra med kroppsvikt!

Klev ut från gymmet med massor av endorfiner strömmande i blodet. Kanonväder ute, promenaden hem var så skön. Dusch och nu - fiberhavregrynsgröt med 2 äggvitor och chiafrön. Ovanpå 1/2 banan, cashewnötter, pumpafrön och solrosfrön. Jobbar vidare på det där med att lära mig äta (och tycka om) gröt, haha.

Dags att fixa lite mellanmål och sen bege sig till jobbet. 11-20.15 idag och min fjärde jobbkväll av fem den här veckan. Pengar, pengar ;)


På väg hem

2013-03-07 @ 09:03:30 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Oj, vilket jäkla pass. Har nyss klivit ut från gymmet till detta underbara väder. Illröd i ansiktet, alldeles genomsvettig och trött i hela kroppen. Blev ett riktigt powerpass idag. Eftersom det var knappt om tid och många övningar blev det inte mycket till vila. Klev verkligen utanför min comfort-zone! Nu ska jag njuta sista biten av promenaden hem och sen slänga i mig frukost och duscha, och sen vidare på jobbet.

Ha en kanonfin torsdag!


Preworkout-frukost

2013-03-07 @ 07:25:15 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Godmorgon! Just nu käkar jag en liten frukost innan det är dags att sticka på gymmet. Idag är det framsida som gäller. Som sagt är upplägget nu väldigt annorlunda mot vad jag kört tidigare. Men hur kul är det inte med variation?!

Hur som helst, 2 underbara CrispRye (som finncrisp, fast dubbelt så breda, sjuuuukt goda) med kokt ägg och skinka, vatten och Omega-3.

Idag vankas jobb 10-15.15 och ikväll är det modevisning. Jag och Emma bl.a. ska visa upp massa gamla kläder, lite nervöst sådär... Haha!


Pussel

2013-03-06 @ 08:57:46 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Ibland är det ett jäkla pusslande. Jobbar 10-15, sen hem för mat, och sen vidare 16-21 på nästa jobb. Hinner inte med träningen idag (hade jag vetat om kvällspasset tidigare hade jag kört kl. 8 imorse). Men nu är det som det är. Det får bli en vilodag idag. Nya tag imorgon!

Hoppas ni tränar åt mig i alla fall!


@ work

2013-03-05 @ 17:51:02 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Bästa matlådan. Vaniljproteinpannkakor. Banan. En stor sked jordnötssmör. Några körsbärstomater. Åh. Underbart.


Tisdagsmorgon

2013-03-05 @ 09:15:15 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Vaknade upp till klockan imorse men lyxade på och drog mig i en halvtimme. Upp för frukost - kvarg, turkisk yoghurt, blodapelsin, nötter, frön, havrekärnor och en massa kanel. Finncrisp med skinka till. Så, så underbart gott. En kapsel med Omega-3 och ett stort glas vatten på det. Bra start helt klart.

Nu ska jag fixa mellanmål och ladda för dagen. Blir inget gym idag, jobbar 10-20.15 och sen är det bandy efteråt, vilket påminner mig om att jag måste packa väskan också. Full fart i alla fall, så det kommer bli rätt lugnt här.

Hoppas ni får en underbar tisdag!


Nike Favorites Tank

2013-03-04 @ 15:10:29 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Första dagen på PT-online idag! Sitter på jobbet och har nyss ätit middag. Köttfärsröra, morotspasta och grönsaker. Körde första träningspasset idag också, roligt och härligt! Idag var det helkroppsstryka. Det blir det annorlunda upplägg nu mot vad jag är van vid, känns jätteroligt!

Måste ju ge lite reklam till min PT också, Helena Eriksson (www.bodycomf.se). Hon är så jäkla grym!

Och så lite kärlek på mitt nya träningslinne från Nike. Inbyggd sport-BH och sitter som ett smäck! "Nike Favorites Tank". Köp ;)


Fina farmor

2013-03-03 @ 23:04:50 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Tillägnar ett inlägg, som inte alls har med träning att göra, åt min fina farmor. Idag är det ett år sen hon somnade in. Ett år sen jag kom till Lycksele glatt ovetande och sen fick världens värsta besked. Ett år sen jag tappade en värdefull familjemedlem. Ett år går fort. Ta hand om varandra innan det är försent. Kram


Mikrokladdkaka

2013-03-03 @ 12:07:00 Vardag
{ 2 Kommentarer }

Söndagmorgon. Rågbröd med kokt ägg. Rivet äpple och jordnötssmör. Underbar brunch.

Idag blir det ett lättare gympass (laddar upp inför veckan), kanske en promenad, dejt med Emma och lite matlagning och planering inför veckan. Ingen bandy ikväll tyvärr..

Igårkväll hade jag Emma på besök och vi gjorde nyttig kladdkaka i mikron. Receptet hittade jag hos Emma (www.emmabarremyr.blogg.se). En sjukt duktig och inspirerande tjej som lägger upp tonvis med recept och tar jättefina bilder. Varje gång man äter den blir man lite tveksam första tuggan om den verkligen är speciellt god.. Men den blir godare och godare för varje tugga - varje gång. Sjukt mättande är den dock, men det är ju bra, haha!

Nyttig, snabb och krämig kladdkaka (1 person):

*2 msk kakao
*3 msk mandelmjöl
*En nypa salt
*1 krm vaniljpulver (en liten burk, det är ren vanilj, inte vaniljsocker)
*1/4 tsk bakpulver
*1 matsked honung
*1 msk smält kokosolja
*3 msk mjölk

Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Ställ in i micron och micra på högsta effekt i 1 minut.

Låt stå några minuter. Ät och njut!

 


Godmorgon med blåbärsscones

2013-03-02 @ 09:50:01 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Somnade hungrig igår, och vaknade ännu hungrigare! Hittade ett recept igårkväll hos min PT som jag tänkte testa till frukost. Supergott! Det blev blåbärsscones. Råkade dock ha i pofiber istället för fiberhusk, så jag fick äta dem med kniv och gaffel för att dom bara ramlade isär.. Återkommer med recept då jag testat dem som de ska vara, men smaken var det absolut inget fel på!

Nu åker vi till Lycksele och hälsar på syster och mosters små troll! Mysigt!


Spontan träning

2013-03-01 @ 21:37:33 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Hade inte bestämt mig om jag skulle träna idag eller inte, och när klockan blev 19 började det bli försent att sticka iväg på gymmet. Bestämde mig för att fara iväg en sväng på brandstation och köra lite. Helt utan plan, förutom att jag tänkte köra lite för mage och axlar. Ett bra pass blev det ändå, lite typ "man tager vad man haver" eller kanske snarare "kör vad man känner för". Jag gjorde det som föll mig in liksom.

Först en cirkel av militärpress, crunches på boll och hantelyft i sidan på balansplatta. Sen 10 minuters löpning. En magcirkel med 6 olika övningar. 10 minuters löpning. Efter det tänkte jag spontant träna lite på huvudstående. Var lite nervös först, men tillslut tänkte jag bara: "fegis, det är ju bara att köra". Så jag slängde bara upp benen och så stod jag där med benen rätt upp i luften. Hade väggen som stöd bakom men lyckades ändå stå flera sekunder utan stöd - bra för att vara första gången! Körde flera gånger om. Nu ska jag fortsätta träna och sen avancera till handstående som är mitt mål. Roligt! Avslutade alltihop med ytterligare 10 minuters löpning. Svettig, glad och nöjd.

Har duschat och sett Gladiatorerna i min ensamhet eftersom alla andra är borta/upptagna ikväll. Ska strax fixa lite kvällsfika och se lite Gossip Girl.

Också lite fredagsbilder på det!


Sötpotatis-pommes och onda ben

2013-03-01 @ 18:13:04 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Roligt med respons på förra inlägget, och tack för era fina ord, det värmer otroligt! :)

Igår jobbade jag kväll, därför fick jag sova till 8, äta knäckemackor med avokado och ägg till frukost och sedan köra ett grymt benpass på gymmet med Fredrik. Det blev väldigt tungt i alla övningar, och det tog verkligen där det skulle - har sjukaste träningsvärken idag och den smög sig på redan igårkväll! Det blev:

*Benböj (först 3 uppvärmningsset och sen 4 tunga set)
*Utfall med kettlebells i händerna (4 set)
*Benpress (4 set). Ökade vikterna med 10 kilo sen sist - lärdom: man är starkare än man tror ;)
*Draken (4 set på varje ben)
*Finnen (4 set)
*Tåhävningar i smithmaskinen (4 set)

Sen spenderades dagen med lunch med Anna på Kronan, vikning av massa tvätt, matlagning och sen jobb på kvällen. Efter stängning hade vi personalmöte så jag var inte hemma förrän 22.30.

Idag har varit en ledig dag. Åt inte frukost förrän 10.30 och sen har vi inte gjort något speciellt. Varit hos Susanne och Görgen, handlat lite, fikat på Kronan osv. Gjorde i alla fall en kanongod middag - Kyckling marinerad i soja, ingefära, olivolja, vitlök, citron och kryddor. Sötpotatis-pommes, rivet äpple och sallad.

Det var första gången jag åt sötpotatis, men oj vilken positiv överraskning! Supergott! Skalade upp den, skar i stavar, gnuggade in dem i olivolja, hade på salt och timjan och sen la jag dem på ett galler och körde i ugnen på ca. 220 grader i ca 30 min. Om man tar ut dem efter en stund och snurrar på dem får man sånna där fina pommes-ränder också. Ett tips är att ha en plåt under också om det skulle droppa av dem. Testa!


RSS 2.0