Ledig helg

2013-09-28 @ 10:54:45 Vardag
{ 2 Kommentarer }
Godmorgon! Just nu ligger jag i sängen och myser. Har en helt ledig helg framför fötterna och den ska utnyttjas väl! Ska strax kliva upp och klä på mig och sen vid 12 dra iväg till Kronan för att luncha med både Fredrik, kusin Andreas, Karin, Clara och André. Mys! Senare idag vankas ett pass på gymmet är det tänkt, och ikväll tänkte jag hinna träffa kusin Helena en sväng. 

Annars då? Kosten och träningen rullar på som vanligt, har gått bra på jobbet i veckan också men nu ska jag verkligen njuta till max av ledighet i helgen, då nästa vecka kommer bli riktigt stressig. Och så fyller jag ju 20 år på tisdag! 

Hoppas ni får en kanonfin lördag!




Q/A

2013-09-25 @ 08:56:35 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Har fått en fråga som jag började svara på igår, men all text försvann ju som sagt, så jag ger det en ny chans.

"Hej! :) hur lägger du upp din träning? jag har ingen aning om hur jag ska lägga upp min träning och hur jag ska variera mig."

Just nu kör jag gym, boxning och bandy. På gymmet har jag tre pass jag varierar mellan - bröst/axlar/triceps, ben/mage och rygg/biceps. Jag rullar på dessa pass hela tiden, vilket innebär att det ofta blir två pass för någon muskelgrupp varje vecka. På gymmet kör jag 4 set av alla övningar. Första setet kör jag 4 reps, andra setet 6 reps, tredje setet 8 reps och fjärde setet 10 reps. Detta innebär att det blir mycket bytande av vikter, men det har gett riktigt bra resultat hittills för mig! Utöver det kör jag bandy (just nu en gång i veckan, snart två) och boxning som konditionspass. I somras körde jag mycket intervaller. Jag kan visa ett exempel på veckans träningsplanering:

Måndag: Ben/mage
Tisdag: Rygg/biceps
Onsdag: Vila
Torsdag: Boxning
Fredag: Bröst/axlar/triceps
Lördag: Ben/mage
Söndag: Bandy

Hur DU ska lägga upp din träning är svårt att säga bara sådär. Det beror ju helt på vad man vill ha ut av träningen, vad man tycker är roligt, om man vill bli svettig, bygga muskler eller förbättra konditionen osv. Det viktigaste tror jag är att göra något man tycker är roligt för att göra träningen till en VANA. Kör inte 10 pass i veckan för att sen ha perioder då du inte tränar alls. Bättre att köra några pass varje vecka, hela året runt. När du känner att du slutar få några resultat eller träningen känns för enkel så är det dags att variera sig. Vill du inte lägga upp passen själv eller kliva in ensam på gymmet så kan du ta hjälp av en Personlig Tränare eller gå på gruppass. Är det t.ex. gym du vill gå på, men har svårt med övningar så finns det massor med hjälp på Google (styrkeprogrammet är en bra sida!), är det löpträning du vill hålla på med så finns det även där massor med upplägg och tips på nätet.

Mer specifikt än så är svårt att svara när jag inte vet någonting om vad du vill med träningen. Men det viktigaste som sagt - gör något du tycker är roligt!


Hatar denna blogg-app

2013-09-24 @ 22:12:05 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Hade skrivit ett riktigt långt inlägg som försvann ut i tomma intet. Hata blogg.se-appen!! Orkar inte skriva om, så nu tänker jag sova istället. Nämner det enda riktigt värda av det jag skrev och så kanske jag tar nya tag imorgon, haha.

Gjorde nämligen ett PB i marklyft idag iaf - 100 kg!! Wihoooo! En stor gräns att komma över. Lycka!


Morgonträning

2013-09-21 @ 08:56:26 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Igår när jag vaknade kände jag mig slö och trött. Var inte alls sugen på träning eller någonting annat heller. Jobbade 11-20 men gjorde ingenting annat på hela morgonen än att ligga under täcket i soffan. Så skönt och välbehövligt. Gjorde bort jobbpasset och sen spenderades kvällen på samma sätt som morgonen - med rumpan i soffan. Och det behövde jag.

Imorse vaknade jag med ny energi när klockan ringde 6.30. Stack iväg och körde det bästa rygg/biceps-passet på länge!! Var sjukt stark, glad och taggad. Ökade mitt personbästa i både chins, marklyft och latsdrag (gör numera 7 chins!!!!!). Är så glad att jag for dit även om det kändes lockande att mysa under täcket imorse. Nu är jag laddad för att jobba 9-18 och sen få en kort helg.

Hoppas ni får en lika bra start på dagen som jag fick. Ha en fin lördag på er!


Bjuder på juice och smoothie på jobbet idag!

2013-09-20 @ 14:55:25 Vardag
{ 0 Kommentarer }


Benslakt

2013-09-18 @ 12:42:06 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Var iväg på gymmet tidigare imorse och byggde på den där rumpan (+ benen och magen). Galet skönt! Och nu är jag lagomt mör inför dagens jobb! Sitter just nu och sörplar på lite kaffe och ska snart sätta igång.

Det har varit segt och tungt ett tag men någonstans ser jag ljuset i tunneln. Försöker lära mig att tänka positivt i alla lägen (trots att det är svårt). Det tar tid att vända en negativ inställning men jag kommer dit. Livet blir så mycket roligare om man kan vara positiv och glad.

Tacksam för att jag lever med en människa som alltid får mig att tro på mig själv och som stöttar mig i alla lägen. Du gör livet bättre. <3

https://cdn2.cdnme.se/2800261/7-3/pic_5239831c9606ee048bc748f3.jpg" class="image">


Fyra avklarade veckor

2013-09-16 @ 19:52:39 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Sitter och väntar på Fredrik med en kopp kaffe, så jag tänkte passa på att skriva lite. Har varit en skön dag, älskar mina måndagspass (8-11), det är en lagom mjukstart på veckan ;) Har, förutom jobb, hunnit med matlagning, handling, promenad och ett besök hos mamma och pappa. Ska strax skjutsa hem Freddan och gå ut på en prommis med Anna, ska bli kul att få surra lite!

Vilodag från träningen idag. Har kört fyra dagar i rad nu, så jag vilar och laddar för bröst/axlar/triceps imorgon istället! Igår körde jag och Fredrik ett par sjuka backintervaller på löpbandet (bandyn blev inställd). Det slutade med att Fredrik ramlade ihop av kramp, och det säger väl en del om intensiteten ;) Grymt skönt efteråt i alla fall!

Har idag varit socker- och vitt-mjöl-fri i fyra veckor! Jäklar vad tiden går snabbt! Bara 11 kvar då, haha! Klapp på axeln på den i alla fall! Det kan vara jobbigt för stunden när man är sådär galet sugen, men med mat, kaffe eller Pepsi Max så går det över, oftast! Haha. Har dessutom hållit mig till fastan som planerat och ätit mina tre mål om dagen. Jobbigt ibland när man är riktigt hungrig på förmiddagen, men jag ääääälskar mina stora portioner, dom gör det värt väntan!


Finlördag

2013-09-14 @ 23:06:12 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Sovmorgon. Täcket i soffan och lunch/frukost i samma läge. Ryggpass på gymmet. Pepparbiff, råstekt potatis och kantarellsås till middag. Proteinkladdkaka i soffan. Pepsi Max. Bra film - Olympus has fallen, se den!!

En skön, ledig dag.


Bryter fastan...

2013-09-13 @ 10:25:59 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Bryter fastan efter ett bra benpass! I magen: Knäcke med ost och groddar. Kvarg med funlight. Matkärlek rakt igenom! Har ni inte testat knäckebröd med ost och alfalfagroddar - gör't! Sååååååå jäkla gott.

Nu måste jag slänga ihop matlådan och göra mig klar för jobbet. Ha en fin fredag!


Tillbaka på banan

2013-09-12 @ 20:41:11 Vardag
{ 2 Kommentarer }

Morgonpromenad imorse och nu ett avklarat boxpass, tror någon är tillbaka på banan igen!


Sjuksoffan

2013-09-09 @ 15:49:17 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Ligger hemma i soffan i förkylning och vill inget annat än att bli frisk igen. Vaknade med grymt ont i halsen imorse, och var dessutom riktigt hängig. Var på jobbet tre timmar imorse innan dom skickade hem mig och har bara legat i soffan, sett tv och ätit sen jag kom hem. Blir inte mycket mer än så idag...

Riktigt trist känns det, att inte kunna vara på jobbet och träna i den utsträckning jag vill, men senast igårkväll körde jag ett grymt bandypass med galet bra energi! Sprang som bara den.. Men idag blir det helvila, och så får vi se hur det blir med jobb imorgon. Träning får vänta någon dag extra hur mycket det än tar emot..

Är dock inte speciellt förvånad över att jag åkte dit tillslut, har bara väntat på det...både pga jobbet där jag är väldigt utsatt för massor med baciller när man hanterar pengar och träffar så många människor, men också med tanke på att jag och min kropp gått på högfart en lång tid. Någon dag tar det stopp. Jag hoppas att den här dagen kommer räcka för den här förkylningen då jag inte alls är sugen på någon långvarig relation med dessa hemska baciller :)

Hoppas ni mår bättre än mig och att ni kör något roligt träningspass åt mig med! Tills jag är tillbaka får ni njuta av några peppande ord!


Min lediga dag

2013-09-05 @ 22:31:16 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Min lediga dag är förbi. Körde ett tidigt rygg/bicepspass efter lite morgonmys i soffan. Gjorde lunch och sen storstädade jag hela lägenheten. Fikade och drog ut på en långpromenad tills Fredrik kom hem från jobbet. Vi åkte och handlade (jag handlade hem och han handlade till stugan...) och sen slötid framför tvn. Gjorde tacos till middag och har sen duschat och sett Brottskod i soffan.

Ligger och ska sova nu, och imorgon blir jag ensam hemma tills på onsdag...tråkigt.. Tur jag jobbar 8 dagar i sträck nu, så då hinner jag kanske inte märka av det så mycket.

Dags att sova och ladda för en lång dag på jobbet imorgon. Puss!


Intervaller och jobb

2013-09-04 @ 12:11:38 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Sitter på jobbet och laddar upp med en kopp kaffe. Startade min onsdag med några timmar i soffan med täcket, te (hade ingen mjölk till kaffet) och Vakna med NRJ. Stack iväg på brandstation och körde tabataintervaller på löpandet. Blev sammanlagt tre set. Första omgången på 16 km/h, andra på 17 km/h och sista på 18 km/h. Mina ömma ben sen gårdagens pass fick jobba som bara den.. Skönt var det i alla fall och jag fick svettas ordentligt! Snabb och effektiv träning!

Nu sitter jag som sagt på jobbet för jobb 12-20. Imorgon är det ledig dag och sen väntas jobb 8 dagar i rad igen! Bara att kämpa på. :)


Sötpotatismos

2013-09-03 @ 22:04:39 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Ett snabbt mat-tips innan jag gör kväll! Ett sjukt gott tillbehör till maten, och såklart nyttigt, snabbt och enkelt också!

Skala valfri mängd sötpotatis och skär i små bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka (ca 10 minuter). Mosa potatisen med en potatisstöt direkt i kastrullen med en liten klick smör eller en skvätt mjölk, krydda med valfria kryddor och njut! Sjukt gott!


Tights-snack

2013-09-03 @ 20:52:33 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Haha, bästa stavningen på rubriken i förra inlägget! Ska såklart stå minA! Så kan det gå!

Och när vi liks är inne på tights-snacket får ni en bild på mina andra nya tights - kompressionstights från 62 Six Deuce. Snygga, supersköna och imorgon visar det sig om de uppfyller sin funktion (ska minska träningsvärk), eftersom jag har kört ben idag!


Älskar min nya tights

2013-09-02 @ 21:19:03 Vardag
{ 2 Kommentarer }


RSS 2.0