Hälsohets?

2014-01-31 @ 09:31:26 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Läste några inlägg imorse om det här med ätstörningar och träningshets. Det skapade en del tankar hos mig och jag insåg att jag kanske är en del av det också. Men jag tror att den här träningshetsen som vi beskyller media för, den hetsen kommer från oss. Det är vi själva som låter oss påverkas och stressas upp av de krav som vi påstås ha på oss. Den hårda sanningen, tror jag, är att vi själva låter det påverka oss, och det är bara du själv som kan ta distans från den. Det kommer alltid finnas press från media och utsidan om utseende, pengar, jobb osv. Det ska presteras i allt, och träning och hälsa är just nu trenden som råder. Om du själv inte är tillräckligt stark för att stå emot den pressen, då måste du söka hjälp för det.

Jag hoppas såklart att jag inte bidrar till hets, för jag vill innerst inne bara inspirera. Om min blogg hetsar dig så är mitt råd att sluta läsa. Det här är min livsstil som jag har valt - och trivs fantastiskt bra med - men om den inte fungerar för dig måste du hitta ditt sätt att leva på. Vi måste återigen komma ihåg att vi är ofantligt olika, med helt skilda intressen, och vi måste anpassa våra liv efter det. Gör det du tycker är kul och det du mår bra av för stunden, det är det enda som räknas. 

Bästa belöningen

2014-01-30 @ 18:45:05 Vardag
{ 0 Kommentarer }



Intervaller

2014-01-30 @ 17:21:28 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Svettig, skakis och trött. Som det ska vara efter intervaller! Motivationen innan var på minus. Har haft en riktigt seg dag och humöret har inte varit på topp direkt. Men som varje gång så vet jag innerst inne vad träningen ger mig efteråt, även om det då krävs en jäkla tjurskallighet för att det ska bli gjort. Gjort blev det minsann, och jag är ALLTID lika nöjd efteråt. 

Tappar mer och mer viljan att köra långa, sega löprundor eller långa pass på crosstrainern. Det motiverar mig inte alls. Visst kan det vara mysigt att springa en varm sommarkväll typ, men det händer ju inte allt för ofta. Nä, snabba, intensiva pass är mer min melodi vad gäller konditionsträningen just nu. Idag blev det uppvärmning och sen tre tabataintervaller.

🔹10% lutning, 12 i hastighet.
🔹6,5% lutning, 14 i hastighet.
🔹2% i lutning, 16 i hastighet.

Tyvärr kände jag av den sjuka träningsvärken i benen enormt mycket och det brände rejält i musklerna. Men då fick psyket som vanligt också en rejäl dos hårdträning! 😉 Nu ligger jag hemma på mattan och ska stretcha, sen blir det kycklingwok till middag! 

Colour on a plate

2014-01-30 @ 10:41:09 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Laddar upp inför blodtryckstagning, jobb och backintervaller!

Det närmar sig

2014-01-29 @ 14:47:42 Vardag
{ 1 Kommentarer }

.......till Thailand!! Längtar så jag tror jag spricker snart! 

Sitter just nu på rast på jobbet (jobbar som vanligt kväll på onsdagar), men har innan dess bl.a. hunnit sola (håller på att bygga upp en liten grundbränna innan vi ska åka) och köra ett grymt bra bröst/axlar/triceps-pass! Fick galet tryck i alla muskelgrupper.. Hoppas på mera träningsvärk imorgon, har handikappande ont i både ben och rygg idag tack vare två kalasbra pass de senaste dagarna. ❤️ En annan sak som jag missade att skriva igår var att jag gjorde två chins med 10 kg runt midjan igår! Det trodde jag inte för ett år sedan! Och inte strax innan heller ;) Haha! 

Snart dags att jobba vidare och sen hem och mysa i soffan. Puss! 

Se men inte röra!

2014-01-29 @ 11:57:19 Vardag
{ 0 Kommentarer }

På mitt jobb måste man ha lite disciplin! Såhär ser det ut mest varje dag.... 

L-Y-C-K-L-I-G

2014-01-28 @ 19:58:04 Vardag
{ 2 Kommentarer }

Träningen går så sjukt bra just nu. Är taggad inför alla pass, känner mig galet stark! Nytt PB i marklyft idag - 125 kg!!! Kanske kan tacka min grymma uppladdning för det - 3 riskakor, 30 g jordnötssmör och 1 banan. Rakt ut i musklerna ;) 

Älskar livet sjukt mycket just nu. Så GRYMT tacksam! 

Kött på benen?

2014-01-28 @ 06:40:51 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Den vänstra bilden är sen i somras, då jag nyss hade börjat med TUNGA vikter. Andra bilden är från igår. Just sayin' 😏😉

Måndagen i ord

2014-01-27 @ 21:40:44 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Måndag. Morgonpromenad. Grötfrukost. Jobb. Paket från MM Sports. Laxlunch. Storstädning. Storhandling. Grymt ben/magpass. Tacosmiddag. Dietchips. Dusch. Och nu - sängen (börjar 6 imorgon, wihoooo!)

Bästa gröten

2014-01-27 @ 19:22:54 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Har fått frågor om receptet på min älskade gröt - självklart ska ni få det! Skriver ut mina mått också, men ni får anpassa mängd efter er själva!

Världens godaste gröt:
▪️80 g havregryn
▪️2 skopor One Whey Vanilla White Chocolate (Fitnessguru)
▪️15 g kokos
▪️Massa kardemumma

Smakar typ som varm bulldeg ❤️ Klarar inte av att dricka proteinpulver då det växer i munnen på mig, men i gröt såhär är det fantastiskt gott! Har provat med andra proteinpulver också, så länge pulvret smakar bra blir det inget annat än succé ;)

Fin helg

2014-01-26 @ 17:54:42 Vardag
{ 3 Kommentarer }

Ännu en helg till ända. Fredagen bestod av morgongym med Emma, och sen jobb, hem för sen middag och sen mera jobb. Kom i säng vid 1, så jag skippade de planerade morgonintervallerna till förmån för att sova någon extra timme med tanke på jobbet och festen på kvällen. Jobbade 9-18 och sen skyndade jag hem för ombyte och sminkning. Blev upphämtad av Anna och Pallan och så for vi och käkade middag på pizzan. Åkte sen ut till byastugan och totalöverraskade Anna med en fest! Alla var redan där så det blev nästan som på film! En sjukt lyckad och rolig kväll! Blev ovanligt lite alkohol för mig, några cider och någon drink - inte som vanligt alltså ;) - men jag hade så sjukt kul och vi dansade ända till kl. halv 4. Efteråt for vi hem och så gjorde Freddan pasta carbonara i en lite nyttigare variant! Underbar kväll! Tack alla för den! 

Har inte riktigt förstått än att Anna ska åka.. Men det var otroligt välbehövligt att få umgås. Känner några styng av separationsångest, fina fina vän ❤️❤️

Dietchips- och proteinchokladbollstorsdag

2014-01-23 @ 22:21:39 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Galet effektiv dag. En ledig sådan! Det gillas! Klev upp 8 för grötfrukost. Stack iväg på gymmet och köttade ett rygg/bicepspass med Emma. Gick jäkligt bra! Gjorde bl.a. 7 chins efter att ha kört två set innan med 7,5 och 5 kg runt midjan - dags för nytt PB snart kanske?! ;) Gjorde fläskfilé och fullkornspasta till lunch med Freddan och så såg vi lite SoA. Handlade efter att jag hade skjutsat iväg han på jobbet och sen blev det långpromenad i fina vädret. For sen och solade, hängde tvätt, tvättade en ny maskin med div. kläder, dammsög, städade undan, gjorde dietchips och proteinchokladbollar (bild ovan). Dietchipsen kommer göras flitigt framöver - mums! Är sällan jag bakar och fixar nu för tiden, men när man väl har tid och lust är det så mysigt. Gjorde middag i samma veva - lax och klyftpotatis. Hämtade Fredrik på jobbet, käkade middag och sen blev det en PW i kylan med Anna. Har sen dess duschat och återfått värmen i fötterna, plus att jag har avverkat ett avsnitt av Gossip Girl. Nu ligger jag i sängen och tänker sova. 

Blir en full morgondag med gym 7.30, jobb 11-20, och sen jobb på Kronan (pubkväll) ca 21-00. Jobbar dessutom 9-18 på lördag, och hade tänkt klämma in ett intervallpass innan jobbet - men allt går ;)

Morgongröt och gymkärlek

2014-01-22 @ 10:17:55 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Startade såklart morgonen med min bästa gröt. Längtar till den lika mycket varje kväll. Haha! Har tränat 6 dagar i rad så det fick bli en vilodag idag. Träningen flyter på SJUKT bra just nu! Brände av ett grymt benpass igår och jag älskar det mer och mer för varje dag! Vad gjorde jag innan jag började gymma? ;) 

Blev iaf sovmorgon till 8, och sen har jag lullat runt i morgonrock här hemma, förberett lunch/middag och sett på tv. Skönt! Jobbar 12-20, så snart är det dags att ta tag i dagen, men först SoA med Freddan som nyss kommit hem från gymmet ;)

Mysig helg

2014-01-20 @ 17:01:46 Vardag
{ 3 Kommentarer }

Snart är min långhelg slut. Har varit en skön helg. Slutade kl. 16 på fredag, stack direkt ner på gymmet och körde ett rygg/biceps-pass, sen hem för middag och dusch. Hann träffa bästaste Clara en stund också och surra av oss, välbehövligt! 

Lördagen startade med en dubbel sats proteinpannkakor, Fredrik åkte iväg till Storuman på bortamatch och jag for på gymmet och mosade bröst/axlar/triceps. Sen bjöd mormor på gofika, satt fint efter träningen ;) Handlade lite innan jag åkte hem och sen gjorde jag middag åt Anna, Pallan och Emma. Blev marinerad fläskfilé (quornfiléer till Pallan såklart:), rotsaker i ugn, tsatsiki gjord på kvarg, bea och sallad. Är verkligen sällan man bjuder nån (förutom Freddan då) på mat, så det var riktigt mysigt. Surrade och spelade spel, och så åt vi efterrätt - chokladcheescake i glas! (Den som är på bilden ovanför). Mysig kväll!

Blev en sovmorgon igår morse, sen åt vi frukost innan vi åkte ner på gymmet. Blev ett riktigt mixpass för mig, körde bara en massa övningar som föll mig in och det var rätt skönt att bara "lulla på" ett pass. Blev bl.a. KB-swingar, dips, lite mage, nån ryggövning, pullups, osv. Som sagt ingen ordning på någonting ;) Var och hälsade på hos Fredriks föräldrar en sväng och sen for Fredrik på hockeyträning, avverkade något avsnitt av Gossip Girl, duschade, åt middag och såg några avsnitt av Sons of Anarchy. Älskar söndagar!

Snart slut på långhelgen som sagt, efter lunchen och lite mer SoA for Freddan på jobbet och jag har gått en promenad med Anna, handlat, slängt skräp, hängt tvätt, fikat och nu ligger jag i soffan med fötterna i högläge. Mycket skönt! ;)

Brunch - size STOR

2014-01-20 @ 12:10:46 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Måndag morgon och Fredrik har börjat med skift igen. Därför blev det sovmorgon och sen for vi på brandstationen och körde backintervaller. Kan absolut inte äta frukost före intervaller så dagens lunch fick bli en stor sådan. Kombinerad frukost och lunch, typ halva dagsintaget i en måltid, gööööött ;) Satt bra i min skakiga kropp....älskar känslan efter!'  

Rester till musklerna

2014-01-19 @ 15:21:38 Vardag
{ 1 Kommentarer }



Nedräkning

2014-01-17 @ 12:40:12 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Fredag och bara några timmar kvar till tre-dagars-helg. Springer ner på gymmet efter jobbet och tänkte köra ett rygg/biceps-pass! Längtar! Sen är det som sagt helg och det blir träning, god mat, vänner och familj på schemat. Precis som det ska va! 

Ätardag imorgon, har redan bestämt frukosten - proteinpannkakor! Något jag inte riktigt har tid att göra på vardagarna. Blir dessutom middag med brudarna, ska försöka fixa nån god mat ;) 

Bryta ner och bygga upp!

2014-01-16 @ 19:40:17 Vardag
{ 1 Kommentarer }


Nyss avverkat ett SJUUUUKT bra benpass med bl.a. 10 set benböj, 4 set frontböj och 4 set utfall, plus några andra benövningar och mage! Mycket nöjd och slut på! Dags att fylla på - kassler, sötpotatis, philadelphiaost, grönsaker och en proteinbar. Älska mat, älska träning 😉

Och så de nya tightsen ovanför - köpta på MM Sports och jag älskar dem redan! Satt sjukt bra och var grymt sköna. Tack för det! 


Tillbaka

2014-01-16 @ 10:14:51 Vardag
{ 2 Kommentarer }
Hej på er! Long time, no see. Jag har faktiskt haft tid för bloggen, men lusten har inte funnits. Mår fantastiskt bra just nu iaf, träningen går så jäkla bra, äter massvis med bra mat och är bara allmänt glad och full av energi. Har styrt upp kosten efter julmånaden här och äter mycket mat för att bygga mer muskler, med lördag som ätardag/fri dag. Kommer köra så tills efter Thailand, och sen kommer nya utmaningar! Annars har dagarna mest bestått av jobb i vanlig ordning, träning och mat (som sagt), kyla, massa nätshopping, 3-årsdag med Fredrik, morgonpromenader och en fruktansvärd längtan till värmen - bara 42 dagar kvar ;) 

Torsdag idag i alla fall, har startat dagen med film, täcke och gröt i soffan. Jobbar 12-15 och sen blir det BENPASS på gymmet! Ska inviga mina nya Better Bodies-tights också, kommer bild senare! 

Ska försöka skriva mer, ni är ju sjukt flitiga på att titta in här ändå, cred till er! 

Håller redan på att göra planer och upplägg inför våren, men ska försöka bara lägga fokus på nuet - hård träning, bra mat, och så massa umgänge med nära. Bl.a. min älskade vän Anna som åker till England för att prova vingarna som au pair i minst ett halvår. Hon är så sjukt modig!!' ❤️ Ska ta vara på den här tiden och njuta ordentligt, men nu ska jag styra upp bloggen också, dags att peppa! 😉

Puss på er! 




År 2013

2014-01-02 @ 11:28:47 Vardag
{ 2 Kommentarer }
"Väntar med spänd förväntan på allt vad 2013 kan tänkas erbjuda. Förhoppningsvis en och en annan utlandsresa, att bli i ännu bättre träningsform och få fram lite mer definition på mina välgömda muskler (haha), att få chansen att bli bagare och ev. Stockholmsbo ett år framöver. Men annars att bara ha massor av roligt och vara riktigt spontan!" 

Så skrev jag i januari förra året. Ännu ett år över. Sjukt vad fort tiden går nu när man blir äldre.. Har varit ett bra år, men det blev kanske inte som jag trodde med facit i hand. Utlandsresan kan jag checka av, tillsammans med mina allra bästa vänner. Att bli i bättre form kan jag också checka av. Men däremot bagardrömmarna och planerna om Stockholm har inte alls blivit som planerat. Istället fick jag fast tjänst på Coop och planerar nu flytt till Göteborg med hjärtat nästa höst - inte riktigt som jag trott! Men det känns både spännande och skrämmande. Känns otroligt kul att se något annat! Vad jag ska göra där vet jag inte än, när alla frågar blir jag mest stressad, men jag tror att det löser sig bara man inte oroar sig för mycket. Självklart har jag planer, måste bara reda ut dem lite :)

En liten återblick då.. I januari började jag blogga om träningen. Jobbade alla helger hela månaden, gjorde nytt PB i marklyft (70 kg), satt upp träningsmål för nya året och stressade en hel del över livet. 

Åkte två svängar till Umeå i början på februari, tränade och jobbade på och skrev i slutet på månaden kostdagbok inför nyheten jag berättade i slutet på februari - att jag skulle köra med PT i tre månader framöver.

Den 4 mars startade jag igång med coach Helena och jag körde på ordentligt! Det blev mycket träning, men också mycket fokus på maten. Fick pussla ordentligt för att få allt att gå ihop med matlådor, vik på flera olika jobb, träning och så mys med nära och kära förstås. Hann dessutom med en resa till Övik för att se Modo-Färjestad, slutade såklart med vinst!

April månad började med påsklov. Checkade ut från Åsele och försvann till Holmträsk några dagar. Välbehövligt efter massor med jobb. Kom hem och kämpade på hårt med chinsträningen som varit mitt största mål i år, och så vände ett lite deppigt vinterhumör till positivare tankar och längtan. Åkte på en SPA-helg med Emma i Östersund och mådde gott, köpte ny soffa och så flyttade vi in i nya lägenheten i slutet på månaden. Avlutade april med Valborgsfest och fina vänner.

I maj började jag min tjänst som frukt- och grönt-ansvarig på Coop och sa ifrån mig alla andra vik, kan säga att en stor sten släppte från axlarna - lycka att ha ett fast schema och kunna planera. Första helgen i månaden hade vi personalfest med jobbet i Vilhelmina och så hämtade jag och Fredrik soffan i Umeå som vi blev tvungna att ta in genom fönstret då den var lite större än anat. Kämpade på för att få någon ordning på kaoset i lägenheten, men fick en paus då vi bilade ner till Stockholm och bodde hos Fredriks släkt. Sprang även backintervaller i Åslia-backen, galnaste träningspasset tror jag! Haha! 

I juni kom den efterlängtade semestern, en sjukt efterlängtad vecka i Turkiet med mina allra bästa vänner. Sjukt kul att kunna åka tillsammans sådär! De tre månaderna med coach Helena tog slut och jag började styra upp träning och kost på egen hand (med hjälp av Freddan såklart), det blev nytt träningsupplägg (som jag fortfarande kör efter, fungerar klockrent) och periodisk fasta (16:8), och så insåg jag i slutet på månaden att jag hade utvecklats riktigt bra i träningen. Riktigt roligt!

Startade juli med en släng av förkylning och en del deppiga tankar när jag insåg att jag skulle jobba hela sommaren. Marknaden kom och tog mig med storm. Fick vara ledig både lördag och söndag, vilket jag inte varit på hur många år som helst. Hade den bästa helgen på länge. Det var så jäkla grymt! Skrev ett inlägg om motivation och hade lite receptmani.

Augusti blev en riktig sommarmånad trots allt jobb. Massvis med grillning, tog årets första dopp, åkte på Nolia med mamma och pappa, åkte båt, tog massa promenader med sommarpratarna i lurarna. Och så gjorde jag nytt chinsrekord (5 st), köpte nya träningsskor, hade Pink Party med bästa tjejerna, gick äventyrsbana 10 m upp i luften i Ö-vik med Freddan, brände av grymma träningspass, lärde mig dricka kaffe och drog igång en 15-veckors "diet". En sjukt bra månad!

Eftersom jag hade strikta rutiner i september blev det en rätt ointressant månad - tränade stenhårt, skötte kosten strikt och jobbade som bara den. Med handen på hjärtat mådde jag ändå otroligt bra här. Gjorde nytt PB i chins (7 st) och marklyft (100 kg)!

Fyllde 20 år på oktobers första dag. Inget fika dock, det sparade jag till helgen då jag efter 7 sockerfria veckor skulle fika. Kan säga att jag gjorde det ordentligt! Fick i alla fall sjukt fina presenter, och i mitten på månaden kidnappade mina bästa vänner mig, körde mig till Umeå och gav mig en helt underbar dag. Annars flöt vardagen på som vanligt, gjorde nytt PB i marklyft igen - 110 kg, och det är numera känt hos de flesta i Åsele då det var en av frågorna i en quiz för kunderna på jobbet! Haha! Gjorde också 8 chins - nytt rekord! Här började jag själv märks att hård träning hade gett resultat (muskler!!!).

Höjdpunkten i november var Stockholmsresan med Fredrik, det var otroligt skönt att komma iväg och göra något annat. En del träning, shopping, mat och mys och bara en sån där riktigt må-bra-helg! Annars blev det en väldigt vardaglig månad med massa träning och bra mat.

December firades med två PB i bänkpress (först 60 och sen 67,5), massa fika och bakning, julfest med jobbet och massor med julmys. Avslutade den periodiska fastan och därmed "dieten" och äter numera 4-5 mål om dagen (inkl. frukost). Har varit lite mer "loose" med träningen och kosten under december och njutit av spontana fikor och middagar. Men överlag har jag ändå hållit mig till mina matlådor, bortsett från en del choklad då ;) Har såklart också sett lucia, haft två underbara julaftnar, festat (lite för hårt) på juldagen och umgåtts med alla nära i massor. Firade in ett nyktert 2014 med heeeeela familjen min. Slog dessutom nytt PB i marklyft på julafton - 112,5 kg! 

Man kan väl minst sagt säga att det har varit mitt bästa träningsår någonsin! Har utvecklats mer än jag hade trott och jag är sjukt stolt och nöjd. Det har varit ett omtumlade år mentalt, men jag är även där mer stabil och tillfreds än vad jag trodde jag skulle kunna bli. Jag har kommit otroligt långt med mig själv på ett år och jobbat stenhårt på alla möjliga sätt. Har blivit överöst med så sjukt mycket beröm detta år - både gällande träning, jobb men också mig själv som person, och jag har växt otroligt mycket. Har lärt mig ta ansvar genom jobbet och är så tacksam för allt förtroende jag fått. Är så galet glad över mina fina arbetskamrater, men också över min underbara familj och släkt, min älskade sambo och mina fantastiska vänner. Älskar er alla!

I det stora hela har det varit ett fantastiskt år, såklart med upp- och nedgångar, men väldigt bra ändå! Ser dock framemot 2014 otroligt mycket - Thailand, semester, flytt till Göteborg, umgänge med nära och kära, massvis med träning och förhoppningsvis fler resor! Otroligt taggad på att utvecklas ännu mer och leva fullt ut! Träningsmål kommer senare, ska slipa på dem lite mer! 

RSS 2.0