Äntligen helg

2013-08-30 @ 21:00:35 Vardag
{ 0 Kommentarer }


Morgonrutiner

2013-08-30 @ 07:41:10 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Såhär har jag startat de senaste dagarna - täcket i soffan, en kaffekopp med lite lättmjölk (jag tror att jag kan kalla mig kaffedrickare nu!) och Vakna med NRJ på tvn. Nya favoritrutinen kanske?...

Nu ska jag ladda inför rygg och biceps på gymmet och sen jobb 11-20. Sen är det helg! :)


Round and round it goes.

2013-08-29 @ 13:11:53 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Jobba, träna, äta, sova. Och så går det runt. Jag är ledsen för dålig uppdatering här, men från förra fredagen till imorgon kommer jag ha jobbat alla dagar i sträck, 60 timmar sammanlagt, varav 5 kvällar, vilket innebär att tiden utanför jobbet har prioriterats på träning och vila för att orka med. Har även hunnit surra ikapp med Anna som kommit hem från Turkiet, hjälpt hjärtat med Matte B och ikväll ska jag träffa Karin en sväng. Annars har jag inte gjort mycket annat intressant på en vecka. Men så är det ibland.. Ska bli riktigt skönt med en ledig helg i alla fall! Bara två pass kvar!

Det enda intressanta är väl att jag har hunnit beställa träningskläder, bl.a. tights från 62 Six Deuce, och så några andra plagg från Sportamore. Längtar tills jag får hämta ut dom!

Startade dagen med ett benpass, påfyllning för musklerna i form av skinka, kvarg och äpple och ska snart iväg på jobbet. Hoppas ni har en fin torsdag!


För mycket mat eller för liten tallrik?

2013-08-28 @ 17:52:27 Vardag
{ 0 Kommentarer }


Gissa fikat...

2013-08-27 @ 15:48:20 Vardag
{ 0 Kommentarer }


Let's go!

2013-08-25 @ 15:07:43 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Laddat med riskakor och jordnötssmör (nya beroendet....). Nu kör vi rygg och biceps!


En ny dag

2013-08-24 @ 11:31:31 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Bättre ork och humör idag. Det är ju lördag, fint väder, vilodag (inte lika roligt, men välbehövligt! mina ben är totalt döda fortfarande...). Känns inte så tokigt att jobba ändå, hade inget bättre för mig. Och så har jag ju något att se framemot - älgfilé, sötpotatischips och kantarellsås till middag, och sen en dejt med kusinerna!

Hoppas ni som är lediga njuter åt mig med ;)


T-r-ö-t-t

2013-08-23 @ 23:21:31 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Inte många intressanta inlägg här på några dagar. Var ledig igår och spenderade dagen med Karin, ett grymt benpass på gymmet med Fredrik och sen soffmys.

Idag var första arbetsdagen av 7 i rad. Det har inte alls varit en speciellt bra dag. En morgonpromenad som gjorde mig totalt färdig. Inte pga tempo eller liknande, släpade nästan fötterna efter mig men hade ändå ingen ork (har blivit såhär flera gånger när jag gått på morgonen, men det går bra att träna?). Kom hem på halvtaskigt humör, blir alltid på dåligt humör när jag är trött och seg. Hittar liksom ingen motivation. Gjorde iaf i ordning lunch, åt första målet och fick lite ordning på tankarna. Men så kom jag på jobbet, en man kort var vi, varorna hade kommit (som alltid på tisdag och fredag), massor med kunder och hur mycket som helst att göra. Har stressat helt sjukt mycket och känner mig helt färdig.

Trots tacos till middag och film känner jag mig rätt överkörd och hoppas på en bättre morgondag med mycket mer ork. Min kropp har inte varit sig lik de senaste månaderna... Mycket toppar och dalar av ork och lust. Antar att det går över, men vill bara dela med mig av dåliga dagar också, så inte ni går runt och tror att jag aldrig har dåliga dagar, det är ju sällan man skriver om det. Egentligen inte för att jag vill dölja det, utan mer för att jag vill att ni ska komma in hit och hitta inspiration och pepp. Men man är ju ändå inte mer än människa.

Ska hoppa i säng nu och ladda för en ny dag. Kram på er.


Fredags-after-work-mys

2013-08-23 @ 20:37:50 Vardag
{ 0 Kommentarer }


Bara så att ni vet..

2013-08-22 @ 19:28:53 Vardag
{ 0 Kommentarer }

...jo, jag äter alltid grönsaker, oftast ryms dom dock inte på tallriken, så det brukar bli efterrätt ;)


Finns det något bättre...?

2013-08-22 @ 19:22:45 Vardag
{ 0 Kommentarer }

....än att sjunka ner i soffan med tallriken i näven efter ett sjukt bra benpass? Tveksamt.....


Svar på tal

2013-08-22 @ 08:56:15 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Fick en kommentar tidigare som jag insåg att jag faktiskt inte hade svarat på.

"Hej Therese! Jag skulle verkligen behöva mattips, jag tycker det är assvårt att bara smälla ihop något hälsosamt och planera för hela veckan, det är lätt att falla tillbaka på gamla spår som korv och makaroner min kille gillar inte fisk och det känns som att jag tappat greppet totalt när det gäller hälsosam husmanskost, har du några tips?? Mvh en förvirrad tjej"

Absolut är det lätt att falla tillbaka i gamla vanor, annars skulle nog de flesta av oss träna och vara hälsosamma. Det krävs lite vilja för att ändra sina vanor, och jag tror att det viktigaste för att bli motiverad nog att göra en förändring är att ta reda på vilka vinster man får ut av det. T.ex. bättre hälsa, bättre hy, piggare kropp. Om man vet varför det är bra för en så finns det ju en större chans att man fortsätter. Själv tycker jag att min nyttiga mat är så mycket godare än korv och makaroner, men det fanns säkert en tid då jag inte tyckte det.

Det finns otroligt mycket mer bra och nyttig mat än bara fisk. Några exempel på bra proteinkällor är köttfärs, rostbiff, fläskfilé, ägg, kassler, kyckling, skaldjur osv. Korv är inte ett speciellt bra val, då det innehåller mycket mer än bara kött. Ju renare (ju mindre saker i innehållsförteckningen), desto bättre. Det bästa med nyttig mat är att det inte måste vara svårt! Enklare än "vanlig" husmanskost ibland. Kör in en plåt kyckling i ugnen, koka potatis, gör en kall sås på kvarg - färdigt! Få ingredienser och snabbt! Och nej, det blir inte torrt utan grädde/crème fraîche som även jag trodde en gång i tiden ;) Och vad gäller makaronerna är det bara att byta ut dem till fullkornsvarianten! Istället för vitt ris - ta fullkornsris (mycket godare om du frågar mig!). Gör det inte så jäkla svårt. Det är ju sååååå enkelt :)

Hoppas du fick svar på dina funderingar!


Cooper-tisdag

2013-08-21 @ 09:51:13 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Hej på er! Har startat morgonen med coopertest på Lappvallen. Var minst 5 år sen sist. Sprang någon gång på högstadiet, men minns inte direkt vad jag sprang på då, så jag har inget att jämföra med - än! Haha. 2630 m blev det tillslut, men kände ändå efteråt att jag kunde sprungit lite snabbare. Nöjd hur som, fick "bra" i tabellen där man för in sitt resultat (googla coopertest för att hitta), var dock inte långt ifrån "utmärkt" så nu finns det något att jobba mot. Men som sagt så skulle jag nog kunnat springa lite snabbare, så nästa gång kanske!

Jobbar kväll idag, 12-20, så jag ska strax hoppa in i duschen och sen äta dagens första mål.


MAAAAT...

2013-08-20 @ 20:08:02 Vardag
{ 1 Kommentarer }

...framför Idol efter typ världens bästa bröst/axlar/triceps-pass. #refill!


En fokusperiod

2013-08-19 @ 16:08:21 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Nu är det måndag och start på en fokusperiod jag planerat länge. Jag har förberett mig mentalt och tänker nu räta upp vanorna igen. Jag har absolut inte gått totalt bananas i sommar som sagt, det har blivit mycket bra mat, men som sagt även en del sämre mat, vilket märks på både kropp och hy. Även på det där jäkla suget som gör sig påmint lite nu och då. Det känns faktiskt skönt om jag ska vara ärlig - höst och rutiner. Jag tänker hålla mig ifrån socker och vitt mjöl och endast äta av de bra kolhydraterna. Kommer fortsätta köra enligt periodisk fasta, tre mål om dagen mellan (ungefär) 11-19. Sjukt taggad på en hård träningshöst/vinter. Även där fortsätter jag på samma upplägg - ben/mage, bröst/axlar/triceps och rygg/biceps. Utöver det blir det konditionspass, bandy och promenader. Som sagt känns det riktigt skönt med riktiga rutiner och vardag igen. Om ni är intresserad av pepp och komma igång ni också så tycker jag ni ska hänga på! Jag har planerat 15 veckor med bra fokus, vilket innebär att jag går i mål 2 december, lagom till att lägga in fikamys och glöggkvällar i vardagen om man så vill. Vill ni ha råd och stöd så hör gärna av er, är vi många som kan peppa varandra är det ju bara roligt!

För att peppa mig själv lite extra har jag gjort en personlig skrivbok hos personligalmanacka.se som kommer fungera lite som en dagbok. Jag har matat framsidan full med peppande ord/bilder och hade tänkt fylla sidorna med att föra matdagbok, men också reflektera över känslor och tankar som uppstår. Jag tänker också att det kan vara roligt att ha kvar sen. Jag har aldrig varit en dagbokstjej, men alltid velat vara. Så det kan ju vara ännu en rolig utmaning. Tankar blir så mycket mer äkta på papper för mig.

Är övertygad om att det kommer bli jobbigt ibland, men så värt det i slutändan! Bra mat och bra träning - nu kör vi!


#pinkpartybitches

2013-08-19 @ 15:50:44 Vardag
{ 0 Kommentarer }

En underbar helg har passerat igen. Åkte till Övik med Fredrik på lördag morgon. Vi letade oss till Folkets Park och gick en äventyrsbana uppe bland träden. Ca 10 meter upp i luften gick man på linor, rep och stockar m.m. Riktigt läskigt men också riktigt roligt! Hann även med en sväng på stan och lunch på italiensk restaurang. Sen åkte vi hem till Åsele och laddade om för fest. Handlade och fixade inför middagen med Karin, blev sminkad av Paulina och sen hade vi trerätters-middag och fest mina fina tjejer och jag! Rosa tema var det, genomgående i nästan allt ;) Tallrikar, bestick, kläder, smycken, drinkar, ballonger osv. God mat, massa skratt och fina vänner, kan inte bli bättre!

Det blev en rätt trött söndag med fika hos mamma och pappa, middag hos Susanne och Görgen och så filmmys och glass.


Ett tungt benpass

2013-08-16 @ 09:40:05 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Idag blev det ett tungt pass, tungt psykiskt i alla fall. Det blev inte riktigt så bra som det brukar. Men det får bli så ibland, det kan inte alltid vara på topp. Jag tog mig dit, och bara det var jäkligt bra! Nu ska jag cykla hemåt, duscha, äta gröt och sen jobba 11-20. Men vet ni vad, efter det är det ju HELG!!


Leverans från Fitnessguru

2013-08-15 @ 08:26:44 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Igår fick jag hem ett paket från Fitnessguru. Har länge sneglat på linnet på deras hemsida men aldrig kommit mig för att beställa det. Det gjorde jag inte den här gången heller. Alltid när man beställer därifrån är det sjukt bra service, det går riktigt snabbt och man får alltid något på köpet. Oftast ett paket fitnessnudlar eller liknande, men ändå! Igår när paketet kom så hade dom inte bara skickat med ett gratis sample av en av deras proteinpulver, utan också ett linne, helt gratis!! Rätt storlek och allt! Sjukt, sjukt bra! Dock var linnet rosa, hade hellre haft ett vitt, men ändå! Så jäkla mycket tack för den! Nu kan jag äntligen göra min proteinchokladgröt till mellanmål, längtar ;)


Tabata-onsdag

2013-08-14 @ 10:19:36 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Nyss hemkommen efter ett konditionspass på gymmet. Det var lite segt först då jag har grym träningsvärk sen söndagens sjuka benpass! Men det blev svettigt och jobbigt i alla fall!

Värmde upp på roddmaskinen 5 minuter, och sen körde jag tabataintervaller (jag har skrivit om dom tidigare, men för er som inte vet - man jobbar 20 s max, och vilar sen 10 s, detta upprepas 8 ggr). Jag körde först på cykeln, sen roddmaskinen, med hopprep och på crosstrainern. Varvade ner några minuter på cykeln innan jag tog min egen cykel hem.

Det går riktigt jäkla bra med träningen just nu! Så himla underbart. Körde ett riktigt bra ryggpass igår också, så så såååå kul!!

Ska fixa matlådan till jobbet, duscha och sen inta dagens första mål innan jag sticker iväg på jobbet, jobbar till stängning idag. Men efter idag är ju halva veckan gjord - skönt ;) Mitt liv är riktigt enformigt just nu, så det förvånar mig att ni fortsätter titta in! Haha.


Ny vecka

2013-08-12 @ 09:37:09 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Ännu en helg och vecka har passerat. Jag har jobbat 6 dagar av 7, så det är rätt skönt att ha en lugnare vecka framför mig. Endast 4 dagar denna vecka, så jag ska njuta av en ledig helg, och min lediga dag idag såklart. I helgen blir det utflyttningsfest och trerätters med mina fina brudar!

Veckan som gått har som vanligt bestått av massor av mat, några gympass, intervaller, några dejter med fina vänner, flera promenader och sköna kvällar i soffan.

I veckan blir det en vanlig vecka och som sagt fest på lördag. Från och med nästa vecka hade jag dock tänkt styra upp rutinerna lite och dra in på sockret osv. Sen marknan har det inte riktigt varit som vanligt, det har blivit lite sämre vanor än vad jag har haft under våren och vill gärna få bort mitt sug efter skitsaker. Jag har ju ändå ätit bra under sommaren och det har ju inte direkt förstört något, men jag vill få bort suget efter all sämre mat - glass, godis, vitt bröd osv, - som jag ätit lite för mycket av i sommar, men gott har det varit ;) Lite lösare rutiner den här veckan som sagt, och sen fokusera på en spännande höst/vinter. Det enda riktigt tråkiga är att i stort sett alla mina fina vänner rymmer åt olika håll framöver, men det kan nog bli bra ändå!


Dagens kost

2013-08-11 @ 23:15:12 Vardag
{ 0 Kommentarer }

*Älgfärs, ris, riven ost och en burk sallad på sidan om (på jobbet)
*Kvarg, funlight, granola och pistagenötter
*Kyckling, stekt ris med kantareller, currysås baserad på kvarg, avokado, gul melon, blomkål och broccoli


Nike Free Run 3.0

2013-08-10 @ 00:13:04 Vardag
{ 0 Kommentarer }


Promenadsällskap

2013-08-08 @ 16:03:48 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Det här med sommarpratarna blev ju en riktigt bra motivation! 6 långpromenader på 4 dagar är ju rätt bra! Nu har ju hundarna varit en bra draghjälp också, men idag blev det två promenader utan hundar inom loppet av några timmar. Idag med sällskap av först Kristian Gidlund och sen Henrik Lundqvist, båda tänkvärda och bra på sitt sätt. Igårkväll var det Carolina Gynning, och dagen innan det Sarah Dawn Finer.

Så en mils promenad idag är väl klart godkänt - ett grymt bra sätt att ta tillvara på solen om du frågar mig. Att jag dessutom fått inviga nya skorna gjorde inte saken sämre!

Fikade mellan promenaderna så jag ska ha bra energi till gymmet. Om ett tag kommer Fredrik hem från jobbet (han kom hem från Göteborg i natt) och då sticker vi iväg för ett bröst/axlar/triceps-pass på gymmet!

Idag är min enda lediga dag den här veckan, så jag tar vara på tiden så gott det går!


Att vakna upp igen.

2013-08-05 @ 21:40:00 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Ännu en underbar dag förbi. Helt otroligt vad jag har njutit av det senaste dagarna, något jag inte gjort på flera månader. Känns som jag gått i dvala hela sommaren. Som att någon annan levt mitt liv och jag bara har observerat med trötta ögon. Äntligen har jag vaknat upp. Tagit tag i det. Fått klara ögon och bestämt mig för att jag inte kan slösa fler dagar av den här sommaren. Det enda som jag ser tillbaka på hittills är marknaden, som verkligen var något utöver det vanliga - bästa helgen på så otroligt länge!! Men det är dags att göra något fint av varje dag.

Som idag t.ex:
*Jobb 8-11
*Lunch på balkongen i stekande sol
*Långpromenad i jumpsuit med hundarna (har lovat att gå med dom nu när familjen Gunnarsson är i Götet, bra anledning att ta sig ut!) och Jonas Gardell i öronen (har bestämt mig för att försöka lyssna på alla sommarpratare under promenader framöver, om dom är intressanta dvs.)
*Gofika i form av bl.a. bananglass
*Rygg- och bicpespass på gymmet som gick grymt bra (gjorde 5 chins - rekoooord!!!!)
*Båttur med mamma och pappa på älven
*Gomiddag i soffan
*En till långpromenad med hundarna, denna gång med Maja Ivarssons sommarprat. Det var så otroligt skönt väder ute, hade kunnat gå hur långt som helst.

Sitter och varvar ner i soffan nu, ska strax duscha och sen hoppa i säng. Är så otroligt tacksam och lycklig just nu!

Imorgon väntas jobb 8-17, ev. ett gympass och förhoppningsvis en promenad, måste ju lyssna mera!! :)

Kram på er!


En påminnelse på kylskåpet

2013-08-05 @ 17:39:55 Vardag
{ 3 Kommentarer }


En underbar helg.

2013-08-04 @ 22:55:41 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Åh, vilken underbar helg jag har haft. Kl. 20 i fredags låste jag dörren på jobbet och tog helg. Kom hem och så hade Fredrik fixat middag. Grillad kyckling, majs, sparris, melon, kvarg-tzatsiki och klyftpotatis. For sen och hälsade på kusinerna, åt jättegod jordgubbsorbet och surrade i flera timmar.

Lördag morgon åkte jag till Umeå med mamma och pappa. Strosade runt på Nolia och åkte runt till lite olika affärer utanför stan. Riktigt mysigt att umgås med dem själv en dag. När vi kom hem bytte jag om till träningskläder och så stack jag och Fredrik iväg och sprang intervaller på kyrkberget! Efter det blev det grillat till middag igen - nötkött och massa olika grönsaker, mums! Blev sen en kväll i soffan med film på tvn och bananglass (hacka upp 3 bananer i bitar och frys in i förväg - ta fram och mixa i matberedare med en msk vatten, släng i en rejäl sked mandelsmör - servera i två fina glas och njut!!!).

Sovmorgon i morse och sen efter lunch/frukost åkte vi ner till mamma och pappa och hängde ute i solen i flera timmar. Åkte hem och fikade, innan vi drog iväg på gymmet och körde ett bra benpass! Grillade till middag (japp, tredje kvällen i rad, kan aldrig bli för mycket!), blev fläskfilé och klyftpotatis, och så grillad tomat och majs såklart! Gjorde två olika såser med kvargbas också, en morotstzatsiki och en typ salsa/tomat-sås. Har sen avslutat kvällen med att säga hejda till Freddan som åkte iväg till Göteborg (alltid lika jobbigt), och sen gått en kvällsprommis med Anna och surrat ikapp!

Alltså en helt jäkla underbar ledig helg! Åh, jag behövde det så mycket! Laddat batterierna för en ny jobb- och träningsvecka, det behövs!

Hoppas ni har haft det minst lika bra!


RSS 2.0