Tillbaka med motivation

2014-03-31 @ 19:05:54 Vardag
{ 5 Kommentarer }



Som ni förstår har inte den senaste veckan sprudlat av motivation direkt då jag mest varit hemma och försökt få tiden att gå. Det blev tre jobbfria dagar och dom var galet långa.. Helgen däremot blev lite mer fartfylld. Mådde bättre än tidigare och så kom syster och Wille hit, så det blev mys med dom och middag hos mamma och pappa på fredagen. Lördagen spenderades på nappet med Fredrik och så Karin, Clara och Paulina med respektive! Sen såg vi hoppningen på torget, käkade, duschade och möttes sedan upp hos Clara och André. Massa välbehövligt prat med brudarna och sen hade vi en sjukt rolig kväll! Blev väldigt lugnt på alkoholfronten för min del, och jag har faktiskt inte haft så roligt på Wärsan nån gång! Söndagen ägnades åt matlådor och sen mys med båda våra familjer, kvalitétstid! 

Idag har jag varit ledig, så morgonen startade med ett snabbpass på gymmet med Freddan (glömde som vanligt bort tantgympan 10-12 på måndagar på gymmet). Hann iaf köra igenom bröst och två axelövningar. Sen blev det kaffe med Fredriks pappa, lunch och långpromenad med hundarna innan Fredrik for på jobbet. Har myst i soffan och sen tränat axlar och triceps på gymmet! Gick riktigt bra på båda passen idag! Avslutade med lite cykel. Hoppas verkligen jag kan komma in i träningen ordentligt nu.. Blev ju sisådär i Thailand, och sen när vi kom hem åkte jag på illamåendet, och så magkatarren.. Fick till något bra pass däremellan, men inget riktigt flyt som jag haft i stort sett sen i somras fram tills vi åkte till värmen.. 

Imorgon är det jobb igen! Efter det benpass på gymmet! Rutiner och vardag är riktigt uppskattat nu 😉

Diet-chokladboll

2014-03-26 @ 22:15:37 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Har varit sugen på chokladbollar hela tiden sen dieten startade, och mitt instagramflöde har varit bombat med bilder på chokladbollar av nån anledning! Haha! Bestämde mig för att göra det till fika, så jag gjorde en smet med exakt samma näringsvärden som mitt vanliga mellanmål (plus cashewnötterna jag vanligtvis äter till middagen)! Och jag gillar stooooora chokladbollar - så istället för flera små gjorde jag en jättestor! Mmmmmm.... 

Istället för ägg, riskakor, kvarg och cashewnötter blev det:
*Kvarg
*Chokladcasein
*Havregryn
*Jordnötssmör
*Kaffe
*Sötströ
*Walden Farms chokladsås (hade slut på kakao)
*Vatten
*Kokos att rulla i

Vem sa att det behöver vara tråkigt med diet? Hihi!

Sjukskriven

2014-03-26 @ 10:22:48 Vardag
{ 10 Kommentarer }


Long time, no see. Igen! Haha! Ja, det här med dagligt bloggande kanske inte är min starka sida! 

Sen sist har illamåendet sakta gått över. Aptiten har blivit bättre och jag kände mig bättre och bättre. Igår på jobbet började jag må illa efter lunch. Fyllde ut dom sista varorna och ute i butiken högg det till i magen nåt så sjukt. Tog mig in på lagret och in i personalrummet. Tårarna rann oavbrutet och smärtan i magen liknande ingenting jag känt tidigare. Skrev till Fredrik som kom och hämtade mig och skjutsade mig på akuten. Det togs en massa prover och tillslut kom de fram till att det är kraftig reflux, vilket innebär att magsyran kommer upp i strupen och smärtan kan tydligen liknas vid en hjärtinfarkt. Har aldrig haft så ont men fick medicin som jag nu ska äta i två veckor. Är sjukskriven veckan ut och får varken träna eller jobba, sen får vi se hur nästa vecka blir. Eftersom medicinen är så stark känner jag inte av några större problem nu, vilket såklart är lite frustrerande då jag helst bara vill träna och jobba som vanligt. Känns också riktigt trist att inte kunna följa mina fina brudar ut i helgen som planerat.. 

Får i alla fall ta lugna promenader, så imorse blev det en otroligt lugn promenad (blev till och med omkörd av en pensionär som också var ute på promenad, haha!).. Gick en kortade sväng men kände av magen så nu har jag bara ätit gröt och tagit det lugnt framför Gossip Girl. Hoppas detta går över snabbt! 

Dieten rullar på i alla fall och jag håller kosten som jag ska. -1,4 kg sen förra måndagen! Inte för att vikten är viktig överhuvudtaget, är nog mest vätska som släppt! Fokuserar på måttbandet istället, mätning på måndag, så vi får se om det hänt nånting då :) 

Spökande bakterier?

2014-03-20 @ 07:45:24 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Snap från min och Fredriks SMS-konversation igår! Skickade en bild på fikabordet som inte kom med tyvärr. Haha!! 

Har varit lite off här pga av någonting som spökar för mig just nu... Under ryggpasset började jag må fruktansvärt illa.. Lika illa som jag mått i vågor både under resan hem, här hemma och på jobbet igår. (Och nej, jag är inte gravid.) Har nyss ringt upp på sjukan och fått en tid för att förhoppningsvis få ta några prover på vad det kan tänkas vara. Har varit sjukt konstig i magen, har ont och har dessutom ingen aptit (inte likt mig alls!!!).. Hoppas att det är något lätt-fixat eller tillfälligt bara, för jag hatar att må illa. Igår hade jag både kvarg, fläskytterfilé, potatis och cashewnötter kvar att äta till middag och bara tanken fick mig att vilja spy. Blev gröt istället för det var det enda jag kunde tänka mig äta då jag hade ätit typ 1000 kcal på hela dagen (inte så optimalt!).. Tog typ 45 minuter att äta upp grötskålen, och samma sak med middagen i tisdags. Ska bli skönt att förhoppningsvis få svar på vad det kan vara..

Annars är det fint! Har aldrig haft sån sjuk träningsvärk någonsin i benen som jag fick efter benpasset i måndags. Har inte kunnat gå, böja mig ner, sätta mig eller ställa mig ordentligt på 2 dagar! Haha! Brukar vanligtvis njuta, men nu har det varit ren och skär smärta! Hoppas det släpper nu ;) haha! Under bröst/axlar/triceps-passet igår blev det lätta vikter i jämförelse med hur det brukar se ut, och ändå var det riktigt tungt! Hoppas kroppen vill komma igång snart! 

Tillbaka på jobbet

2014-03-18 @ 13:11:27 Vardag
{ 61 Kommentarer }

Första dagen på jobbet efter semestern. Pimpade kycklingen och bulgurn med cashewnötterna och hackad bladspenat. Laddar upp inför rygg/biceps efter jobbet! Wihoooo! Gruvar lite för marklyften dock då min träningsvärk i benen är helt fruktansvärd! Haha! Tog mig nästan inte upp ur sängen imorse....som det ska vara ;)

Första dagen på diet

2014-03-17 @ 20:40:58 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Dietdag 1. Har funkat smärtfritt minst sagt. Har varit mätt hela dagen av någon anledning (kan det möjligtvis bero på alla kalorier vi tryckt i helgen?), haha! Blev morgonpromenad imorse på 5 km, fotande av före-bilder och mätning, frukost, lite ärenden, lunch, en kort, kort powernap medan Fredrik var på sjukan och fick nytt gips, tvättade lite, drack kaffe hos mamma och sen for vi på gymmet och körde ett riktigt jäkla tungt benpass! Tog verkligen där det skulle!

Nu ligger vi i soffan framför Talang med riktigt mätta magar... Dagens (och hela veckans kost) har sett (och kommer se) ut såhär:

Frukost: Bästa gröten på havregryn, One Whey Vanilla White Chocolate från Fitnessguru, kardemumma och kokos.

Lunch: Kyckling och fullkornsbulgur

Mellanmål: Kvarg, riskakor och kokta ägg (orkade inte äggen till fika, så tog dem till middag idag)

Middag: Fläskytterfilé, klyftpotatis och cashewnötter.

Ids inte skriva några mått eftersom det är beräknat efter mig och min energinivå. Träningen kommer bli väldigt lik hur den har varit tidigare och passen är likadant upplagda som tidigare. Kommer ev. ändra reps-antal under tiden men övningar och muskelspliten kommer troligtvis vara konstant. Morgonpromenader blir det också, alla dagar förutom dagen efter ben. Kommer börja så i alla fall, och sen blir det redigerande efter som! Sååå spännande! 

Sista bilderna från semestern

2014-03-16 @ 19:17:48 Vardag
{ 1 Kommentarer }











Har inte så mycket bilder från våra sista dagar i Thailand. Vi försökte mest njuta så mycket vi kunde av tiden som återstod av semestern - massa god mat och efterrätter/glass/godis och så massa sol och bad. Åkte med speedboat till Bounty Island en dag och snorklade, myste på båten, åt thaibuffé, badade och det var en riktigt lyckad dag! Annars tog vi som sagt mest tillvara på tiden i värmen. Hade en helt fantastisk semester helt utanför de vanliga rutinerna. Så otroligt välbehövligt och skönt. Nu är jag riktigt utvilad och glad att vara tillbaka i vardagen. Allt känns roligt igen! Jobba, träna, laga mat osv. Rutiner helt enkelt!

Imorgon börjar dieten och jag ska skriva mer om hur det kommer se ut, men jag är sjukt taggad och enda anledningen jag gör det är för att det känns så sjukt kul och spännande! Trodde aldrig någonsin jag skulle få ett sånt intresse för detta men jag har taggat och längtat något enormt! Blir efter helt eget upplägg denna gång - spännande!! Idag har vi preppat matlådor för hela veckan, känns skönt att ha det gjort! Men först - lax till middag och så kladdkaka ikväll. Igår åts det tacos, pågenlimpa och kladdkaka. Imorse blev det proteinpannkakor med en stooooor klick nutella och så kycklingburgare till lunch! Haha! Dags att njuta sista kvällen med götta på ett tag! 😉

Hemma i lilla landet lagom

2014-03-14 @ 19:20:06 Vardag
{ 2 Kommentarer }

Tillbaka på svensk mark. Äntligen. Får man säga så? Har faktiskt längtat hem riktigt mycket! Har varit två förvånansvärt långa, men också välbehövliga veckor. Återkommer med mer bilder och text en annan dag. Klockan 22 har jag nämligen varit vaken i 24 timmar (hör INTE till vanligheterna i mitt liv). Är både speedad och trött, haha!

Återkommer en annan dag som sagt, men först sova och andas lite svensk luft. Puss!

Lyxlördag

2014-03-08 @ 17:28:24 Vardag
{ 0 Kommentarer }










Rygg/bicepspasset igår gick jäkligt bra faktiskt! Är ett litet gym där dom trängt in så mycket som bara går på den lilla ytan, så med tanke på omständigheterna fick jag ihop det bra! Har galen träningsvärk idag! 

Åkte till Patong sen som sagt. Kom dit rätt sent och innan vi hade hittat en restaurang och käkat var det bara typ en timme tills köpcentret skulle stänga! Haha! Men hann köpa lite presenter i alla fall, var så jäkla stort och förvirrande så det var svårt att hitta något därinne! Sen gick vi på gatorna utanför och hamnade på Bang La Road, Patongs största partygata. Fullt med klubbar, katoeyer (män som ser ut som kvinnor) och framförallt massor och återigen massor med folk! Där var det drag! Haha! 

Idag tog vi sovmorgon och vaknade vid 10, gick ner och solade till kl 12 då vi åkte iväg till en restaurang som vi blivit tipsade om i en resebroschyr, där skulle det tydligen vara "världens bästa brunch". Men när vi sen kommit dit visade det sig att broschyren vi hade fått av Fritidsresor var 2 år gammal!!! Blev alltså mat från menyn som vanligt.. 

Solade, badade och läste Hungergames (så jäkla spännande!!) sen fram till 17, innan vi bytte om och for på gymmet och körde ett härligt bröst/tricepspass! Avslutade med tabataintervaller på löpbandet.

Till middag unnade vi oss en trerätters på samma fina restaurang som vi åt på vid lunch. Hummersoppa, oxfilé med potatispaj och chokladmousse blev det för mig. Fantastiskt gott och riktigt bra lördagslyx ;) 

Efteråt strosade vi runt och har shoppat mer presenter! Hittade också presenter till oss själva - gröna Nike till mig och mörkgråa till Freddan (nedersta bilden). Har letat efter dessa i storlek 40 i hela Phuket och det var inte förrän idag som jag hittade ett ställe med dem! Gissa om jag blev glad! Haha! Hittade nagellacken på bilden ovan också för bara 15 kr/st. Kap!

Nu är klockan 23.30 här och vi sitter i hotellreceptionen där Wi-Fi fungerar som det ska. Imorgon väntar en ny dag på stranden och ett nytt träningspass. Livet på en pinne ;)

Finfredag

2014-03-07 @ 09:44:13 Vardag
{ 1 Kommentarer }







Igår blev det som sagt äntligen träning! Vi körde ben och idag har jag träningsvärk! Lycka! Sen blev det dusch och så middag på en thairestaurang där jag fick in världens största portion med mat för 50 kr! Rullade ut, haha! 

Idag gick vi morgonpromenad längs stranden i 45 minuter. Sen blev det frukost och efter det åkte vi iväg till Freedom Beach med longtailbåt. Solade och badade i vanlig ordning. Blev upphämtade efter några timmar och sen gick vi raka vägen till en restaurang för att käka lunch. Min läckra lunch ser ni på nedersta bilden - Fried rice med kyckling, grönsaker och ananas! Mmmm.... Nu ska vi hänga lite vid poolen och senare ska det tränas rygg/biceps innan vi åker till Patong för att äta middag och shoppa! 

Ännu en dag på stranden

2014-03-06 @ 07:26:32 Vardag
{ 1 Kommentarer }


En timmes morgonpromenad. Ägg, frukt och yoghurt till frukost. Häng på stranden i några timmar med första Hungerspelen-boken. Nyss intagit lax och klyftpotatis till lunch. Och så snart sola, bada och läsa igen! Har förresten hittat typ världens bästa chokladkaka också på en liten butik bredvid hotellet! Ska visa (och provsmaka sen!)! Har alltså inte smakat än, men jag lovar att jag inte kommer bli besviken ;)

Och senare idag - träna!! Wihooo!

Tillbaka på Karon Beach

2014-03-05 @ 15:21:13 Vardag
{ 5 Kommentarer }







Idag kom vi tillbaka till Phuket från Koh Lanta efter två mysiga dagar. Har ätit massa god och superbillig thaimat, sett fina solnedgångar, druckit strawberry daquiris, gått morgonpromenader längs stranden, fått oljemassage, hängt med Fredriks föräldrar och solat och badat i massor förstås. Blev inte så många bilder därifrån tyvärr.. Åkte i alla fall tillbaka med speedboat den här gången (tog färja på vägen dit och det var ju smälldrygt!), nu gick resan på 1,5 timme istället för 4 och dessutom fläktade det skönt och så tycker jag ju om att åka båt så det var win-win liksom!

Har bara hängt vid poolen hela eftermiddagen och nu efter dusch och middag har vi strosat runt och kollat på kläder och skor. Rätt enformiga dagar, men det är så sjukt skönt att bara göra det man känner för - alltså mest ingenting ;) Förkylningen börjar släppa så imorgon hoppas jag på ett träningspass, äntligen!! 

Koh Lanta

2014-03-03 @ 09:49:29 Vardag
{ 1 Kommentarer }






Hej igen! Ligger just nu på en solstol på Koh Lanta dit vi åkte kl. 7 imorse för att hälsa på Freddans föräldrar som också råkar vara i Thailand just nu! Blev som sagt upphämtade 7 och har sen åkt taxi och båt hela förmiddagen. Kom hit strax innan 13 och sen dess har vi solat, badat och ätit lunch. 

Igår blev det en timmes morgonpromenad och sen slappande i solen. Har inte tränat ett endaste träningspass här än, både för att jag varit sjukt slut på, haft huvudvärk och sen åkt på en liten släng av en förkylning. Antar att det kommer ikapp en nu när man varvar ner. Jag ser det som återhämtning i alla fall och stressar inte mer över det. Tränar när kroppen känns pigg igen, men huvudet däremot vill såklart annat - bara att vara klok och lyssna! 

Wi-fi:n fungerar inte på vårat hotell, därför blir det knapert med inlägg. Försöker sammanfatta så gott det går i alla fall. Vi stannar här på Koh Lanta två nätter innan vi åker tillbaka till Phuket och vårt hotell på Karon Beach. Lever och mår helt enkelt! Kram!

Framme i Thailand

2014-03-01 @ 09:21:45 Vardag
{ 1 Kommentarer }







Andra dagen i paradiset. Försöker just nu bara komma in i dygnsrytmen och igår spenderade vi mestadels dagen sovande i en solstol. Har nyss ätit lunch på Håkans Bar och ska snart gå ner till stranden igen. Blir nog ett kortare träningspass sen och så middag senare ikväll förstås. Puss på er!

RSS 2.0