En ny start

2013-02-27 @ 23:33:24 Vardag
{ 4 Kommentarer }
I höstas körde jag med en personlig tränare i fem veckor. Det blev lite ny träning, morgonpowerwalks varje dag och lite nytt tänk kring kosten. Jag blev väldigt glad, nöjd och positiv efteråt och kom en bra bit på vägen med att jobba med mig själv. Vill ni läsa berättelsen just efteråt la min personliga tränare ut den på sin blogg HÄR. Det finns ofta mycket som verkar bra på ytan, men sanningen är att jag har stora problem med min insida. Jag jobbar varje dag med mig själv för att komma dit jag vill och verkligen kunna titta på mig själv i spegeln och vara stolt! Denna resa på fem veckor blev ett stort steg i rätt riktning. Men fem veckor är kort tid att ändra ett beteende. Hösten och början av vintern gick otroligt bra. Men när julhelgen kom var det som att allt jag lärt mig om mig själv rasade och sen blev det inte sig likt. Det nya året har träningsmässigt varit bra, men kosten (kosten är ju så otroligt viktig för att få några synliga resultat av sin träning) och framförallt tankesättet är mitt stora problem. Jag har försökt men inser att jag måste ha hjälp att vända mitt tankesätt, för det har verkligen varit jobbigt.. Oj, vilken energi och tid jag lägger på att tänka, analysera och planera. Och sen den där ångesten. Om och om igen.
 
Nu är det såhär. Att jag har bestämt mig. För att ta hjälp. Jag har följt en bloggtjej i ca 1,5 år nu. Hon är otroligt duktig, inspirerande, jordnära osv. Hon har den kunskap och balans jag själv vill ha och hon är en enorm förebild för mig. Jag skickade iväg ett spontant mejl för ett tag sedan och fick svar direkt och sen innan jag visste ordet av hade jag signat upp mig på tre månaders PT-online. Klart och betalt helt enkelt! Har äntligen fått upplägget och känner redan nu att: YES. Det här kommer bli bra. Hon kommer få vända och vrida på många av mina tankar och funderingar och jag kommer få kämpa på med kosten och hitta min balans igen. Träningen är för mig bara ett roligt plus och det kommer bli roligt med variation.

Dessutom vill jag med detta också såklart forma om kroppen och hoppas att jag verkligen kan lyckas med det under dessa månader (och sedan själv ha verktygen för att fortsätta). Men även att jag hittar den där glädjen - att jag alltid är nöjd och stolt över mig själv, men ändå motiverad och peppad för att fortsätta utvecklas (utan negativ press och dåliga tankar!). Den här gången ska det bli för (förhoppningsvis) föralltid!
 
Med hänsyn till både henne (som har detta som sitt jobb) och till mig själv (som betalat för det) kommer jag inte lägga ut exakta träningspass, exakt kostschema osv. Men jag kommer fortsätta dela med mig av recept, träningstankar, övningstips, andra tankar och allt annat som tidigare.
 
Kör troligtvis igång på måndag som det ser ut, och känslan i magen är så positiv. Hoppas ni vill följa med!
 

Backattack

2013-02-26 @ 12:41:15 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Har haft en grym start på min tisdag! Först fick jag sova till 8, sen klev jag upp och stekte proteinpannkakor på vaniljproteinpulvret som kom igår. Grymt gott blev det! Åt alltihopa med kiwi och hallon. Lite senare var det dags att fara på gymmet och väl där fick jag till ett sjukt bra rygg- och bicepspass! Kämpade på med dessa chins, ökade i marklyft och körde stångrodd för ryggen. Biceps fick en omgång av stångcurls, bamsecurls och liggande bicepscurls i dropset. Idag var det verkligen smärta i träningen! I stort sett varje repetition gjorde ont i musklerna. Oj så skönt och oj vad träningsvärk jag kommer ha imorgon :)

Har ätit kyckling, blomkålsmos och sallad till lunch, duschat, packat väskan och fixat mellanmål och ska strax iväg och jobba. Jobbar till stängning idag och sen springer jag ner på sporthallen och kör lite bandy.

Ha en fin dag!

(Fick inviga mina nya träningstights idag..)


Tillbaka på gymmet

2013-02-25 @ 18:48:51 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Äntligen tillbaka till träningen igen! I lördags var det lite lättare fotbollsträning med tjejerna. Sen igår blev det lång, lång promenad på älven med Fredrik och hundarna och sen bandy på kvällen. Imorse blev det ett GRYMT pass för bröst och triceps. Fredrik är förkyld så eftersom han inte kunde köra så hårt så kunde han hjälpa mig massor! Sjukt bra.

*Smala armhävningar
*Bänkpress
*Dips
*Hantelpress
*Tricepspushdowns
*Hantelflyes
*Omvända enhands-pushdowns

Nyss ätit middag bestående av kyckling, sallad på machésallad, paprika, gurka, rädisor, sugarsnaps och minimajs och sen en kvargsås till det. Ett äpple till efterrätt och jag är nöjd. Nu är det dags att ta tag i städning och tvättning som jag skjutit upp hela dagen.. Hoppas ni har roligare saker för er än så!


Världens bästa pannkakor

2013-02-23 @ 12:41:50 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Proteinpannkakor, vispgrädde, mango, hallon och blåbär - dagens lunch. Dessa pannkakor är VÄRLDENS bästa. Gjorde med naturellt proteinpulver nu (BakePro heter det), men har beställt vaniljproteinpulver från Fitnessguru och ska testa med det så fort jag får hem det. Hur som helst, här är receptet.

För en portion (i min lilla stekpanna blir det 3 pannkakor) behövs:
*1,5 dl mjölk
*2 ägg
*1 msk fiberhusk
*0,5 dl valfritt proteinpulver (går säkert bra med något sorts mjöl om man inte har proteinpulver)
*Lite salt

Vispa ihop mjölk, ägg, fiberhusk och salt med elvisp. Ha sen i proteinpulvret och vispa lite till. Låt svälla ca 5 min och stek sen pannkakor på hög värme. Jag steker i kokosolja men tror det går minst lika bra med smör. Ät med valfria tillbehör, njut!


All we have is this moment, let's make it beautiful.

2013-02-22 @ 18:59:00 Vardag
{ 2 Kommentarer }
Den här bilden gör mig genuint glad. För här var jag verkligen det, genuint jävla glad. Sakta men säkert tar tiden mig mot detta. Mot ren och skär glädje igen. Mot att vara nöjd med den jag är och nyfiken på allt nytt. Det har varit en svacka ett tag, men efter regn kommer solsken som dom säger. Framöver sker några förändringar i mitt liv och jag ska ta emot dem med öppna armar. Slita mig igenom tuffa perioder med ett leende på läpparna och vara glad och tacksam för allt jag har i mitt liv just NU. Det går inte att vänta på att de bra tiderna ska komma, eller att livet ska "börja". Jag lever här och nu, låt oss göra det bästa av det. 
 
Petter - Håll om mig. 

Längtan

2013-02-22 @ 10:21:34 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Nu vill jag iväg på gymmet. Jobba på den där ryggen, svettas loss i intervaller på löpbandet, träna chins tills latsen bränner, mosa ryggen med marklyft, köra utfall tills rumpmusklerna darrar, och pressa militärpress tills jag tror jag ska tappa stången i huvudet.. Känner mig lite, lite bättre idag, så jag hoppas på ett lättare träningspass imorgon så jag kan komma tillbaka. Musklerna ska fram ;)


Sjukdag nr. 2

2013-02-21 @ 21:37:40 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Vaknade upp med ännu mer värkande hals i morse, ännu mer snor och ännu mer hosta. Ingen träning idag alltså... Vill bara träna och må bra.. Släpade mig iväg på jobbet iaf och gjorde mina 5 timmar och sen hemåt. Mamsen bjöd på middag och sen har kvällen spenderats i soffan. Usch, tänk att ha det såhär varje kväll. Vad gör folk som inte tränar? Skulle bli galen av att bara sitta hemma varje kväll..

Har i alla fall gjort lite grejer idag för att bota den där jäkla förkylningen.
+ Ätit ordentligt med mat
+ Ätit mycket frukt (avslutade kvällen med en fruktsallad på kiwi, apelsin, blåbär och massor av riven ingefära!)
+ Tagit en lång, varm dusch
+ Druckit te och massor med vatten (som vanligt)
+ Ätit lite B&J
+ Ligger nu i sängen för att sova tidigt

Blir det ingen ordning på bacillerna nu så vet jag inte vad. :) Godnatt på er!


Förkylning på ingång

2013-02-20 @ 08:13:14 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Morgongym med Emma nu. Kastade mig upp ur sängen imorse när jag fick sms av henne, hade ju glömt.. Slängde i mig en halv banan och en knäckemacka. Hann inte tänka på det ena eller andra, men nu när jag väl är här känner jag att "jäklar vad snorig jag är", hostar och har känningar i halsen. Och trots att jag är på gymmet redan ska jag inte göra som mitt gamla jag och köra på ändå... Känns skit rent ut sagt, men så måste det bli. Vill verkligen inte dra ut på det. Jag ska lyfta lite, känna lite på vikterna och kanske trampa lite på crosstrainern, men annars blir det Emma som får jobba. Ska se till att hon får köra åt mig med ;)

Hoppas ni får en fin onsdag!


Ibland kommer livet emellan

2013-02-19 @ 09:24:01 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Här var det dött. Igår var jag ledig och skulle baka och träna. Men något äckligt kryp har tydligen följt med en sockerpåse in i våran lägenhet och jag spenderade hela eftermiddagen åt att dammsuga, torka och skura ur alla skåp här hemma. Dessutom slängde vi allt i skafferiet som var öppnat, vilket resulterade i att jag slängde MINST 6 stora påsar med mat. Snacka om ångest, jag vill inte veta hur mycket pengar vi dumpade i soporna där, men det var inget emot hur äcklad jag blev av de där jävla krypet. Dammsugade också ur alla garderober. Usch. Nu hoppas jag verkligen att jag slipper något sånt där igen! Var alldeles gråtfärdig, haha....Ska köpa tusentals burkar och fr.o.m. nu bara ha alla varor i skafferiet i stängda burkar!

På kvällen blev det första prio att laga middag och sen hade jag bestämt träff med Emma, därför blev det ingen träning igår. Idag blir det inget gym, jobbar 10-20.15 och direkt efter blir det bandy.

Nu måste jag börja göra mig i ordning för dagen. Ha en bra tisdag!


De senaste dagarnas matorgasmer

2013-02-17 @ 12:29:23 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Jordgubbar doppade i 70% mörk choklad. - Hemmagjord pizza på fullkornstortillabröd med hemmagjord tomatsås, ost, prosciutto, ruccola, olivolja och flingsalt. - Proteinpannkakor som åts med sojagrädde (hade ingen vanlig vispgrädde hemma). - Fruktsallad på jordgubbar, blodapelsin och tinade hallon. Blev tillbehör till pannkakorna.

Underbara mat!


Tänkvärt

2013-02-16 @ 20:40:31 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Såhär svarar Sara (traningsgladje.se) på frågan om hur det påverkar henne när folk är så fokuserade på hennes vikt. Den första meningen försvann när jag printscreenade på telefonen, men det viktiga budskapet kommer fram i texten jag fått med. Tänkvärt.


Jobb-lördag!

2013-02-16 @ 09:55:19 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Morgonprommis med Emma, underbar frukost i magen och nu påväg till jobb. Ha en fin lördag!


Kroppen vs. huvudet, 1-0!

2013-02-15 @ 20:55:53 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Vann mot ett trött huvud på löpbandet ikväll också. Känns som jag vunnit OS-guld! Nu blir det hem till duschen och sen mysa med hjärtat. Har chokladdoppade jordgubbar som väntar hemma i kylen. Underbara fredag!


Roligt benpass

2013-02-14 @ 13:02:08 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Här var det lite dött.. I tisdags blev det alltså ett pass för axlar och mage. Vidare hem för snabbduscha, åka till mormor som bjöd på fettisdagslunch och sen hem för att packa matlåda, mellanmål och ombyte, för direkt efter vi hade stängt på jobbet sprang jag ner till sporthallen och körde bandy. Kan lova att det var en rätt trött kropp som landade i sängen.

Igår blev det därför vilodag. Jobbade 10-15.15 och sen spenderades kvällen med Anna och en långpromenad.

Idag blev det dock träning igen! Ben på schemat och det blev ett lite annorlunda pass. Väldigt roligt dock, och skönt att vara ensam och kunna köra precis vad man vill, hur man vill! Såhär såg passet ut:

*Utfallsgång med viktskiva och rotation i ryggen -- i superset med -- Overhead-squat med lätt stång.
*Knäböj (tungt) -- i superset med -- Tåhävningar
*Draken med viktskiva
*Sissysquat

Superset är något jag ofta kör, ska förklara sen, men det är jättebra om man vill effektivisera passen och korta ner tiden lite!

Och så bästa motivationstexten som numera pryder min telefon som bakgrundsbild!


Träningsvärk är bästa värken

2013-02-12 @ 09:04:20 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Idag känns det som att någon mosat mina lats och biceps och sen kört över ländryggen, har sjukt mycket träningsvärk, Igår var det nämligen rygg och biceps på schemat.

*Chins - 5 reps, 4 set med hjälp.
*Marklyft - 7 reps, 3 set. + 1 uppvärmningsset
*Ryggresningar med viktskiva - 12 reps, 4 set.
*Stångcurls - 10 reps, 3 set.
*Liggande bicepscurls - 10 reps, 3 set.
*Bamsecurls - 10 reps, 3 set.

Nu har jag nyss käkat frukost, en skål kvarg med massa gott och en knäckemacka med ost och groddar. Och nu är det dags för gymmet, idag blir det axlar och mage.


Ang. dessa ord

2013-02-11 @ 23:19:35 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Jag postade tidigare ett inlägg om PT-Fias ord. Efter att ha läst lite olika reaktioner kring detta och sen funderat på egen hand insåg jag hur det lät när jag stöttade hennes ord så otroligt hårt. Jag menade såklart inte att jag tycker det är dåligt att alla börjar ta tag i sina liv med kost och träning. Tvärtom. Det är ju sjukt bra och roligt att det är fler och fler som inser nyttan med att träna och äta bra. Och så himla roligt att kunna inspirera varandra och hjälpas åt. Det som stör mig, och som jag tror är PT-Fias bakgrundstanke med hela inlägget är att det är så himla mycket allt eller inget. Man ska vara nyttigast, träna mest, träna hårdast, aldrig äta något som innehåller kolhydrater och absolut inte socker eller vitt mjöl, man ska äta en trendig diet som paleo, LCHF, GI eller RawFood och vara superstrikt, man ska göra all mat från grunden, äta 10 sorters grönsaker till varje middag, räkna kalorier, äta 15 sorters tillskott, träna minst 2 timmar om dagen plus promenader överallt, man ska älska varje träningspass och aldrig ha en dålig dag, osv. Jag skulle kunna fortsätta mycket längre, men ni förstår vart jag vill komma. Man måste inte vara världsbäst, träna jämt, ha magrutor, äta trendigt eller enligt nåt visst schema. Jag tror att vi alla måste äta saker vi vill ha ibland, även om det är bombat med fett, socker eller vitt mjöl. Även om det är "onyttigt". Jag tror att det är så viktigt att ha den där balansen mellan onyttigt och nyttigt. För vi alla vet ju att man inte kan sitta i soffan varje dag och äta chips, likaväl som att det inte är hälsosamt att träna 3 timmar om dagen och äta BARA sallad eller bara kyckling eller bara ägg. Du måste hitta det som funkar för dig, men det ska vara ångestfritt och anpassat för dig själv. Återigen, vi alla är olika och vi kan ALDRIG jämföra oss med någon annan. Därför gör "fitspo"-bilder och andra inspirationsbilder ofta mer skada än nytta, visst kan de vara bra för motivationen och få oss att vilja jobba mot våra mål, men vi kommer aldrig kunna få en annan människas kropp och din kropp i vältränad form kommer aldrig se likadan ut som någon annans vältränade kropp.

Det får räcka med dessa tankar för ikväll.. Sov gott!


Inte alls beroende

2013-02-09 @ 12:51:08 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Nejnej, jag är inte beroende!! Eller kanske? Det är ju så jäkla gott med nötsmör! Nu har jag 4 sorter hemma - jordnötssmör, cashewnötssmör, mandelsmör och hasselnötssmör. Vad jag vet är det bara valnötssmör och sesampasta kvar att testa, men först ska jag äta upp det lager jag har ;)


Så viktiga ord

2013-02-09 @ 10:51:41 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Det här MÅSTE ni läsa. Det är en av mina favoritbloggare som satt ord på mina tankar. Varför är det sån grym hets hela tiden? PT-Fia heter hon i alla fall. Hon är en grym förebild och har som sagt en av de bästa bloggarna!

Läs detta inlägg och tänk till, det kan vi alla behöva göra: http://blogg.veckorevyn.com/ptfia/2013/02/08/vad-hande-och-varfor/


Lyxig fredagsfrukost

2013-02-08 @ 11:10:18 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Är på väg till Umeå nu och tänkte bara titta in och önska er en fin fredag! Startade min med en underbar frukost och förhoppningsvis en lika bra dag! Kram på er!

1/2 rundknäcke med lax, minikeso, avokado och flingsalt. 1 knäckebröd med mosad avokado och skinka. 2 kiwi, ett stort glas vatten och en kapsel Omega-3.


Matbilder

2013-02-07 @ 21:31:35 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Dagens underbara middag som fastnade på bild. Det är nåt speciellt med mig och att fota mat, tycker det är så roligt att ha matbilder att kika på! Idag blev det laxfilé, vitlöksfräst bladspenat, avokado, rivet äpple och en klick minikeso. Sjukt, grymt gott!

Idag var en sån där typisk "ingen-motivation-till-att-träna"-dag. Trots allt åt jag mitt mellanmål efter jobbet (knäckebröd med makrill, mums!) och åkte iväg till gymmet. Fastän det var riktigt jobbigt från första stund så fick jag till ett grymt bra ben-pass och jag var så jäkla nöjd och glad och svettig efteråt. Just idag behövde jag vinna mot känslan, och det gjorde jag verkligen! Så mycket godare med middag efteråt och så mycket bättre känsla i kroppen!

Imorgon blir det träningsvila, åker till Umeå med Fredriks familj för att fira hans söta mormor i efterskott, blir massa god mat på stan, shopping och sen teater på kvällen! Dessutom fyller hans bror år imorgon, så det blir ett dubbelfirande!

Men först, slänga upp fötterna i soffan med en skål nötter - typ det godaste som finns!


Träning, motivation och förkylning

2013-02-06 @ 18:11:57 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Jag har som sagt klurat en del på kommande inlägg här och tänker först ta upp något jag tycker är viktigt.

Det här med att känna sig sugen på träning kommer ofta i omgångar. Ibland tappar man motivationen och det känns mest besvärligt. Har man då inte fått in någon rutin är risken att man inte tränar alls. Det som är viktigt att komma ihåg är att det kommer vara tungt ibland. Man kommer ibland få släpa sig iväg för att få träningen gjord och ibland blir det jättebra pass trots allt och ibland blir det åt skogen. Det första man måste komma ihåg är att all träning är bra! Tappar du därför motivationen av att springa för att du tycker det är tråkigt, då ska du strunta i att springa för då får du inte ut nåt av träningen. Troligtvis kommer du inte ge järnet och du kommer inte ha roligt. Viktigt är att välja träningsform som DU gillar. Inte den träningsform dina vänner gillar, bara för att. Om du gör något du tycker är roligt (simmar, spelar fotboll, gymmar, kör crossfit osv.) då kommer du vilja köra mer! Och tillslut har träningen blivit en naturlig del av vardagen som inte du skippar halva året för att det är jobbigt och besvärligt.

Det andra man ska komma ihåg är att alla pass inte kan kännas bra. Skulle de göra det så skulle vi inte heller veta om vi fått till ett grymt pass!

Däremot - varningsfinger upp här - så är det otroligt viktigt att lära sig lyssna på kroppen, och det är hit jag vill komma. Det är stor skillnad på att känna sig seg och vara sjuk. Är du seg en dag och har tänkt gymma, men då kanske det är bra att vila en dag om det är det du vill. Men om du känner dig seg varje gång och skippar träningen pga. det, kanske du måste lära dig trotsa den där segheten och träna, så att du blir piggare! Däremot om du känner dig hängig (som ofta är tecken på förkylning eller feber), är varm, har ont i halsen eller ordentlig hosta så ska du inte träna! Det är skadligt för kroppen och bryter snarare ner än bygger upp. Jag själv är inte alltid så snäll mot min kropp vad gäller detta, vilket jag försöker bättra mig på, eftersom det tar längre tid att bli frisk om man tränar under tiden. Man får se det som att man ger kroppen lite tid att bygga upp, så man kan komma tillbaka på topp igen!

Viktigt också att ta det lite lugnt när man ska börja träna igen efter att man varit sjuk.

Såhär i förkylningstider tänker jag bjuda på receptet till min favoritsmoothie! Gillar man inte ingefära kan man såklart utesluta den, men det sägs vara bra mot just förkylning. Dessutom massa C-vitamin och andra nyttigheter. Att den dessutom blir grön gör att den bara känns så fräsch ;) Gott som tusan!

Det här är vad som behövs:
*Frusen mango
*1/2 banan
*1 stor näve bladspenat
*Ca 1 cm färsk ingefära
*1 pressad apelsin eller en skvätt juice
*1 kiwi
*Ev. vatten för bra konsistens

Mixa länge så det blir ordentligt slät! Och njut förstås!


Efterrätt

2013-02-06 @ 17:44:20 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Denna har legat och mognat i vad som känns som en evighet, så idag unnade mig efterrätt...mums!


Kvällsgym

2013-02-04 @ 17:55:16 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Ligger i soffan efter middagen och laddar för ett pass på gymmet och en promenad. Har som bestämt mig för att gå morgonpromenader nu varje vecka måndag-fredag. Tar helgerna som dom kommer och lämnar öppet där. Och just idag blev morgonpromenaden en kvällspromenad eftersom jag blev väckt 7.45 imorse och tillfrågad om jobb kl. 8. Bara att kasta sig upp ur sängen med andra ord! Försöker få in rutinen på promenaderna igen för att jag mår så bra av dem.

Dagens middag blev köttfärs med massa goda kryddor, ärtor, alfalfagroddar, paprika och en klick färskost. Var inte så superhungrig då det inte hade gått så längesen jag åt mellanmål. Gott i alla fall!


Chokladfluff som blev chokladsmet

2013-02-03 @ 20:51:00 Vardag
{ 2 Kommentarer }

Bästa efter-tränings-fikat på ja, jag vet inte när. Fy tusan vad gott detta var! Förra gången hade jag i lite kvarg efter ett recept men gillar inte riktigt blandningen av kakao och kvarg... Nu gjorde jag en egen variant, men det blev inget fluff längre, istället blev det en chokladsmet. Toppade den med en halv banan, några pistagenötter och pumpafrön. Alltså orden räcker inte till för att beskriva... Ni måste testa!!!

För en portion behövs:
*2 äggvitor
*2 tsk kakao
*1 msk mandelsmör
*1 tsk honung

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Ha sen i resten av ingredienserna och vispa ihop. Toppa med vad du vill, men 1/2 banan och nötter/frön är verkligen att rekommendera! Så sjukt gott! Och dessutom bombat med protein, snabba kolhydrater som är perfekt efter träning, och bra fetter!

 


Blomkålsmos

2013-02-02 @ 13:13:23 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Äntligen lördag! Igårkväll blev en riktigt skön kväll med min fina vän Anna. Vi tände massa ljus, surrade massor och såg på en skräckis.

När Fredrik väckte mig imorse var det äntligen dags för frukost (bästa målet på dagen!): 2 kokta ägg och en knäckemacka med ost och alfalfagroddar. Sen for jag iväg och tränade lite fotboll, efteråt for jag och sprang intervaller på löpbandet i 30 minuter. Nu har jag duschat och ätit lunch. Hade en laxfilé i kylen och sen gjorde jag blomkålsmos till. Det kan vara typ det godaste jag vet.

Jag gör mitt blomkålsmos på:
*1 blomkålshuvud
*2 dl kvarg/turkisk yoghurt/crème fraîche.
*Valfria kryddor

Skär blomkålen i mindre bitar och koka riktigt mjuk. Häll av vattnet och kör blomkål, valfri mejeriprodukt och kryddor i matberedare. Klart!

Mitt mos blev lite rödaktigt eftersom jag hade i paprikakryddda.


Leverans!

2013-02-01 @ 17:18:30 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Wihooo!! Äntligen har receptboken kommit hem till oss. Vill bara testa massa recept nu nu nu!! Jättebra upplägg, fina bilder och sen verkar det vara kanonbra recept! Återkommer med bättre recension!


Morgonpromenad

2013-02-01 @ 07:36:59 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Hade en sjukt mysig dag igår. Tog en lång och skön promenad efter lunchen och sen bjöds det på smoothie hos fina kusin Emma. Kvällen spenderades med min fina vän Emma i soffan med massa välbehövligt prat.

Startade min morgon med 1/2 banan och ett glas vatten, följt av en rask morgonpromenad. Har ätit frukost och just nu sitter jag och ser Gossip Girl i soffan. Snart dags att göra sig i ordning för idag åker jag till Umeå med kusin Emma. Blir en lugn dag på stan, ett besök på Café Göteborg och ev. en snabbvisit hos kusin Andreas. Så himla mysigt!

Ha en fin fredag!


RSS 2.0