I miss the years that have gone by, but times will get better as we go.

2011-08-28 @ 13:03:11 Vardag
{ 3 Kommentarer }

Bakad potatis med skagenröra och kyckling/curry. Hur gott som helst! Detta ska alltså föreställa middagen som jag och Fredrik lagade till igår. Vi brukar aldrig behöva laga mat eftersom vi antingen blir bjudna till mina eller hans föräldrar! Haha.

Gårdagens match mot Betsele slutade 2-0 till oss! Ett mål till mig också, inte alls helt fel! Hur som helst var det så otroligt grymt skönt, och vi spelade riktigt bra. 

Efter middagen åkte vi ner till moster där det var fullt hus och bara umgicks. Älskar verkligen mina fina, dom är precis som en extra familj. Massa gott och skratt blev det iaf. Kom hem vid 11 och tog det bara lugnt. Sen blev det rätt tidigt eftersom Fredrik for ut och jagade imorse.

Själv har jag nött halv första säsongen av 2½ men under täcket i soffan. Underbart. Inväntar Karin och Clara för att säga hejdå för ett tag eftersom dom åker norrut idag. Utöver det har jag ingen aning om vad jag ska hitta på idag. Kanske tar mig en kort promenad eller bakar något.. Vi får se helt enkelt! Blir nog en lugn avslutning, på en helt underbar helg!

You've got to find your love.

2011-08-27 @ 10:13:30 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Bilderna får nog sammanfatta gårdagkvällen. Anna, Karin, tacopaj, chokladfondant, och senare film a'la Going the distance, absolut helt okej film! Avslutades med en sväng ute och lite kubb i mörkret. En superbra kväll alltså! 

Nu ska jag slänga i mig lite rester sen igår, och sen tagga match och seriefinal med start 13.00. Helvete så roligt!

Och på tal om det...önska mig lycka till, för nu jävlar ska dom ha spö!

A good nights sleep.

2011-08-22 @ 21:43:04 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Bloggen är inte alls prio ett. Inte på långa vägar just nu. Inlägget kommer kanske bli glesa framöver, men så är det. 

Första skoldagen efter ett långt och underbart sommarlov. Kanske kommer det någon sommar-sammanfattning med bildbomb osv. Hur som helst. Nya schemat är chill, och kanske inte direkt toppen om man pendlar (läs: värdelöst om man pendlar). 

Hur som helst, efter en smoothie och ett snart avverkat 2½ men-avsnitt ska jag hoppa i säng. Ensam. Tur Fredrik kommer hem från jobbet efter 11. 

Som sagt, vi hörs när vi hörs.

Right now, you're the only reason I'm not letting go.

2011-08-19 @ 18:57:12 Tankar
{ 1 Kommentarer }
Efter ett otroligt värdefullt sms och två sjuka bloggar senare har tankarna helt ändrats för tillfället, man inser hur bra man egentligen har det. Hur kan man leva som dessa tjejer jag nyss läst om? Ena tjejen skriver mycket om matintaget för en dag. 800 kalorier, och det var mycket? Hela tiden kommer det upp bilder på tjejer som är sådär äckligt smala att man blundar omedvetet. Usch. Hon berättar om hur hon isolerar sig från sina vänner. En vän ville fika, hon vägrade ringa upp. En vän ville umgås men hon ville inte träffas för att hon är för fet för att visa sig för henne, när vännen är så fin. En annan vän bjöd henne på födelsedagskalas, men eftersom det bjuds på tårta och mat bland massor av folk ville hon inte fara. En annan vän planerade tjejkväll med hon och hennes kompisar, men hon vill inte fara för att det både bjuds på mat och alkohol. Varje dag skriver hon om hur hon hittar på lögner för att slippa äta middagen hemma. Ljuger ständigt. Och sen skriver hon att hon är en värdelös människa osv. 

Helt sjukt hemskt att leva så. Hur man ens kan hålla på så fattar jag inte... Mat, som är så otroligt underbart. Fy tusan vad sjukt. Tänk om småtjejer på 12 år som är mottagliga för allt skulle hamna inne på en sån där blogg. Och börja käka en halv grapefrukt till middag. Nä. Det är så konstigt att folk ens får skriva om sånt där, som alla andra kan läsa. 

Livet är kort. Dags att leva. Fullt ut.

Livet är för kort för det här.

2011-08-18 @ 18:04:26 Tankar
{ 0 Kommentarer }
Jag vill så gärna vara den där bra versionen av mig själv i alla lägen. Hon som är rolig, galen, glad och påhittig. Ibland tappar jag bort mig, letar anledningar till att låta humöret sjunka och stänger in mig. Är otacksam mot de runt omkring mig. Beter mig dåligt. Vill så gärna le varje gång det tar emot. Men det funkar inte alltid. Då sjunker självförtroendet i botten och i spegeln ser jag en tjej som jag hatar att se. Jag letar fel på mig själv tills allt är fel. Och sen blir jag ett arsle mot alla som jag älskar. Otrevlig, sur, ledsen. Jag vill hitta den där känslan, att va nöjd med mig själv. Det finns inget som går att ändra på. Man är den man är. En extra macka eller bulle hit och dit. Vem bryr sig egentligen. Men då blir de där småsakerna så sjukt stora. Och sen blir jag otrevlig. Och sen kommer det dåliga samvetet.

Det vore skönt ibland att kunna stänga in känslorna mer. Kunna bearbeta de på egen hand utan att det ska behöva gå ut över andra som något annat. För varför ska jag va otrevlig mot någon annan för att jag själv grubblar över någonting helt annat? Jag jobbar så mycket med det här. Försöker se mig själv som något bra, strunta i det jag inte gillar och försöka se det där jag gillar. Det är så tråkigt, för livet är så kort. Varför njuter jag inte bara av allt det underbara i mitt liv? Det är perfekt som det är. 

Och varför jag skriver allt det här? Jag vill inte ha någon sorts bekräftelse. Jag gör det för min skull. För att jobba bort alla dåliga tankar som snurrar.


You have to take the tradition, and decorate it your way.

2011-08-18 @ 13:01:44 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Sitter i soffan och ser Sex and the City 2 efter morgonpromenad och lunch. Älskar filmen, haha. Ska träffa Emma idag och senare ikväll är det fotbollsträning som gäller. Avnjuter sista dagarna av sommarlovet och försöker ladda upp inför en höst med träning och skola, 18 år och körkort (nervöst!). Eget företag ska också startas, måste påstå att jag är väldigt nervös för det också. Måste verkligen klämma ur mig lite idéer nu.

Ha en bra dag!

All I had to do to save my own life, was to look into your eyes.

2011-08-17 @ 16:50:48 Vardag
{ 0 Kommentarer }

En sen båttur för några veckor sen.

Rätt fartfylld dag. Vaknade vid 10, stekte en omelett till frukost. For och sprang 2,5 km på eljusspåret. Åkte till gymmet, körde massa core-övningar och lite crosstrainer. Handlade, for hem, lagade tonfisksås och tagliatelle och åt. Sjukt gott! Sen for vi ut och cyklade med hundarna runt Åsele. Har nyss duschat och ska strax hem till mamma och pappa för att äta kycklingsoppa. Blir nog en lugn kväll alltså, men skönt känns det att ha gjort något!

Ska slänga på mig lite kläder nu. Ha en fin kväll!

The autumn leaves keep falling down.

2011-08-17 @ 07:03:00 Foto
{ 0 Kommentarer }

Möttes av den här synen för över en vecka sedan. Måste säga att det känns lite väl tidigt! Men å andra sidan känner jag mig förberedd på hösten, och dessutom är det så himla fint med alla färger! Mysiga kvällar med tända ljus och filmer. Nä, det kunde absolut varit värre!

Keep listen to my words.

2011-08-16 @ 21:46:08 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Bilder sen lördag/söndag då jag och Fredrik spenderade en natt på hotell i Umeå efter farfars 90-årskalas. Hotell Winn mitt i stan. Supermysigt! Ett stort plus med den underbara hotellfrukosten på söndagmorgon. Hur gott som helst! Att påpeka var dock att vi fick en 120:s säng? Höll på att ramla ur några gånger, men visst gick det kalas ändå!

Gokarten i fredags var i allafall superkul! Helt galet. Och därmed hade jag kirrat födelsedagspresenten till Fredrik klart. Ja, det var sjukt skoj hur som helst. Avslutade besöket i Lycksele med middag på Golden Bar! Åkte hem, bakade kladdkaka och sen blev det fika och film för hela slanten. Även Anna kom förbi, mys!

Lördag vann vi matchen! Tummen upp! Sen åkte vi till Umeå som sagt, kalas och buffémiddag. Blev en rätt tidig kväll. Klev upp på söndagmorgon och åt alltså en riktigt god frukost. Fredrik åkte och tatuerade sig och jag gick runt på stan och försökte att inte lockas av mitt köpbegär, hittade hur mycket som helst! Men jag lyckades bra ändå, en klänning till Thailand (på rea), en halsduk och en ny vaniljparfym. 

Har nästan nyss kommit till Fredrik efter en dag med promenad, bakning och surr med Madde, middag hos Fredriks föräldrar, träning och nu ser jag The Notebook medans jag bloggar. Så himla fin film.

Nu ska jag alltså fortsätta se. Godnatt!

Live your life before it's too late.

2011-08-12 @ 11:56:28 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Gårdagen spenderades med Anna, mysmys! Kvällen ägnades åt träning och ragg med Emma, Felix och Karin. Avslutades med Karin och Clara, tv och lite fika hemma hos Fredrik. Skön-torsdag!

Ligger i soffan hemma hos Fredrik och väntar på att han ska komma hem från jobbet så vi kan käka lunch någon gång. Är riktigt sugen på en stor filtallrik och några stekta ägg...mmm. Idag åker vi till Lycksele för att köra gokart och jag är riktigt nervös faktiskt, haha! Men det kommer nog bli skoj! Karin, Clara och André hänger också på så jag tror det blir kanon. Har aldrig kört gokart men...någon gång måste ju bli den första!

I övrigt har jag inga planer för kvällen, förutom att jag måste packa för morgondagen då vi sticker på nya äventyr!

When the world treats you way too fairly.

2011-08-10 @ 14:20:28 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Testade en sak jag hittade på sidan där jag hade tänkt beställa en present.. Kanske fortsätter med det. Vem vet liksom? Då vet ni ju i allafall vad jag har för mig om jag skulle glömma bort att blogga!

Keso mellanmål.

2011-08-10 @ 14:01:54 Tips
{ 0 Kommentarer }

Sitter i soffan hos Fredrik och äter ett keso mellanmål medan jag väntar på bulldegen som jäser (vad ska man annars göra en sån här dag när alla jobbar eller är borta?). Hur som helst, det är verkligen sjukt gott det här... Har ni inte testat, så gör det! Kan ju dock vara en fördel att tycka om keso! Haha. 

Som sagt, snart ska jag baka ut bullarna, och sen får vi se vad som händer. Matchen igår slutade i allafall med seger till oss, 7-1! Riktigt galet skönt!

Ikväll blir nog också rätt lugnt eftersom jag tror att mina vader har blivit överansträngda. Kan knappt gå och är stel och öm som en gamling...

Ha en fin dag!

All we ever do is say goodbye.

2011-08-09 @ 16:13:16 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Bakat idag igen. En massa bullar, över 100 stycken, som jag lovat. Inte till mig alltså..synd!

Mer då? Imorse vaknade jag när Fredrik for på jobbet sådär kring halv 7. Kunde absolut inte somna om så jag klev upp, tog mig en morgonpromenad på ca en timme. Riktigt skönt faktiskt. Kom hem, åt en stor filtallrik och såg sista skivan av Sex and the City-boxen. Snacka om ledsen i ögat. Undrar på om jag ska börja se om den igen..haha. Käkade lunch med Fredrik och sen dess har jag i stort sett bara bakat. Hann även plocka in dom troligtvis sista jordgubbarna och njuta av dom..

Snart vankas middag, och sen är det match som gäller. Derby ikväll då, alltid lika roligt!

Let's leave the past behind.

2011-08-08 @ 22:07:00 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Ett urval av bilderna sen en fredagkväll i Holmträsk. Blev otroligt fint väder mot kvällen, så vi grillade, och sen tog vi flotten ut på sjön. Badade i säkert en timme, var sjukt varmt i vattnet! Hur skönt som helst. Avslutade kvällen i soffan framför en dålig film, och fick se en underbart fin solnedgång. Världens sommarkväll.

You treat me just like another stranger.

2011-08-08 @ 15:21:56 Mat i mitt hjärta
{ 2 Kommentarer }

Dagens resultat av bakningen. Frukostrutor och grovt bröd.

Vaknade när klockan ringde i morse så jag klev upp och gjorde i ordning kycklingsallad till lunch. Startade två diskmaskiner, gick förbi Ica och köpte jäst, och sen for jag hem och bakade. Frukostrutor och grovt bröd. Båda väldigt enkla, goda kan jag däremot inte säga än, för jag har inte smakat frukostrutorna. Haha. 

Just nu är det bara datorn som gäller, men senare ska jag hinna med en promenad och sen träffa Madde en sväng.

The pursuit of happyness.

2011-08-08 @ 14:34:35 Tips
{ 1 Kommentarer }

Igårkväll efter ett pass på gymmet såg vi Jakten på lycka på trean. Chris Gardner (spelas av Will Smith) lever otroligt fattigt och får slita varje dag för att få ihop pengar till hyra och dagisavgift. Filmen är otroligt rörande, en sån där film som man knappt kan se bara för att man själv mår dåligt över det som händer. Jag ville sluta se flera gånger, men samtidigt så vill man ju veta hur det slutar. 

Filmen slutar bra, såklart. Men tänk att det finns människor som lever såhär överallt. Som knappt har någon inkomst, som får slita för varje krona och sen inte har råd med något annat. Eller människor som bor på härbergen för att de inte har råd med något annat. De får köa varje dag för att få tak över huvudet, och om de har tur så får de det. Vad gör man annars? Sover på gatan? Eller låser in sig på en toalett på tunnelbanan som han gör i filmen? Det är otroligt hur mycket man tar för givet, som man förväntar sig varje dag. Att ha nånstans att komma hem till, att få mat på bordet, osv. Sånt här kan jag fundera på i timmar. Det är så många små saker man borde uppskatta i livet, man vet aldrig vad som kan hända.

Vilken färg är själen älskling?

2011-08-07 @ 15:40:52 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Oj, jag har verkligen glömt bloggen. Har haft fullt upp av att njuta av sommaren. En hel hög underbart fina dagar och kvällar. Massa god mat, massa gott fika, träning, mysiga sommarkvällar med kvällsdopp och båttur tillsammans med mina älskade nära och kära och fotboll. Förra fredagen tog sommarjobbet slut, så sedan dess har jag bara njutit av att ha sommarlov. Idag kanske inte direkt är någon sån där fin sommardag, slätregn hela dagen och fullt med gråa tråkiga moln.. Har hur som helst fotat rätt mycket, så lite sommarbilder ska jag nog kunna bjuda på framöver.

Kan berätta lite om helgen som nu nästan passerat, eftersom jag har lite halvdålig koll på tidigare dagar. Fredag tog jag en skön sovmorgon och spenderade sen någon timme i soffan framför fyra avsnitt av Sex and the City. Fredrik kom hem från jobbet, käkade och sen tog vi bilen till Lycksele för att köra gokart, som skulle va min födelsedagspresent till honom. När vi kom fram regnade det som tusan, så vi fick ställa in planerna och skjuta upp dom till nästa fredag. Blev istället Jysk och Expert, där jag köpte en epilator. Sen stan, för inköp av hårinpackning och schampo/balsam. Åkte och hälsade på hos syster och Mia ett bra tag, och avslutade med middag på Golden Bar. Mmmm.. Sen åkte vi hemåt, fick besök av Karin, Clara och André, så det blev TV och fika. 

Lördag tog vi sovmorgon, klev upp, for till Fredriks föräldrar och lånade strykjärnet till de nya gardinerna. Strök dom, och sen åkte vi hem för att sätta upp dom. Resultatet blev kanon faktiskt! Hälsade på hos moster där det bjöds på saft, innan vi åkte iväg för att hämta en tvättmaskin. For en sväng på gymmet och pumpade ur benen lite. Trerättersmiddag hos Fredriks föräldrar. Avslutade kvällen med besök av Karin, Clara och André då vi såg Sommarkrysset, zappade runt bland massa dåliga filmer och surrade. 

Imorse tog jag mig en morgonpromenad och sen har jag bakat bullar och grejat. Ska strax städa upp sista röran på mitt rum och käka middag. Blir nog en rätt lugn kväll, eller en stund på gymmet, vi får se helt enkelt. 

Annars njuter jag bara av sommarlov, galet underbart! Å andra sidan kan jag inte låta bli att längta lite till vardagen just av den anledningen att träningen drar igång på riktigt, och att tiden flyger framåt, mot körkort, 18 år och Thailand..

RSS 2.0