Citron- och kokos-kycklingnuggets

Här kommer det utlovade receptet! Det var verkligen supergott! Om man tillagar bitarna på ett galler blir de mycket krispigare, glöm inte att ha en plåt med bakplåtspapper under bara, annars kan man få städa ugnen efteråt.

Du behöver:
*Ca 300 g kyckling
*1 ägg
*Ca 2 msk citronsaft (minst)
*Kokos
*Salt och peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rensa kycklingen och skär i lagom stora bitar.
3. Vispa upp ägget med rejält med citronsaft och salt/peppar.
4. Häll ut kokosen på ett fat.
5. Doppa kycklingbitarna i äggblandningen, rulla dem sedan i kokosen, se till att det täcker överallt.
6. Lägg på galler för bästa resultat.
7. Stek i ugnen till kycklingen är helt klar, för mig tog det ca 15 minuter.

Ett tips är att sätta på grillfunktionen de sista minuterna för att få ännu krispigare yta. Ät med valfritt tillbehör, kanske råris och någon god sås? Själv åt jag med blomkålsmos och fetaost! Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0