Now you're just somebody that I used to know.

2012-03-20 @ 07:35:44 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Snabbt om helgen iaf. Fredagkvällen slutade i seger till Modo! Själv var jag illamående och seg hela kvällen.. Lördagen började med träning, tvätt, lunch, promenad och sen middag hos mamma och pappa. Avslutade kvällen i soffan med film - Crazy, Stupid, Love. Söndag blev det en liten sovmorgon, frukost, promenad och fika med Emma, promenad med Anna, middag hos Fredriks mamma och pappa, bandy och sen några avsnitt av House. 

Igår blev det en morgonpromenad, sen var jag alltså på praktik som vanligt. Slutade vid 4, for på gymmet sisådär 45 minuter eftersom jag var så less. Men då kom jag hem glad igen! Käkade kycklinggryta till middag och stack iväg på jobbet. Ha lyckats byta dag nu framtill påsk iaf så jag kan följa med till Dorotea och träna på måndagarna. Sen såg vi lite House.

Har nyss käkat frukost - två knäckebrödmackor med ägg, örtsalt och banan, och massa kiwi och jordgubbar. Var ute på en morgonpromenad tidigare och nu ska jag göra mig i ordning för en ny dag! 

Ha en fin dag kära ni!

I'm feeling great, I'm feeling awesome.

2012-03-19 @ 12:54:06 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Lunchrast. Köttfärslimpa med potatismos, sallad och avokado. Ska iväg på praktiken igen nu. Ev. gymmet när jag slutat, sen middag och sen jobb. Ha en fin dag!

Att vara hälsosam.

2012-03-18 @ 21:50:00 Tankar
{ 1 Kommentarer }
Det här inlägget har jag funderat och petat på med i flera veckor. Jag har funderat över hur jag ska lägga fram det jag vill ha sagt. Det är ett otroligt intressant, men också känslofyllt ämne där åsikterna är många. Idag är allt så svart på vitt, många missköter hälsan och utesluter fysisk aktivitet och nyttig mat helt. Andra blir maniska, tränar jämt och äter aldrig nåt som man tycker är onyttigt. Helt plötsligt försvinner den där glädjen. Den sköna känslan efter ett bra träningspass blir inte längre njutning, det blir ett begär som fortfarande inte räcker. Och sen tappar man gnistan. Jag har sett så mycket av det. Man går ut till 120% och så slocknar gnistan lika snabbt som den tändes. Man återgår till halvdan mat som man egentligen inte mår bra av. Jag har dock inga egna erfarenheter av det här. Visst kan jag tappa motivationen ibland, jag hoppar inte full av energi och glädje till varje träningspass, men, träningen har alltid varit en del av mitt liv. Kanske är det främst tack vare hockeyn och fotbollen då man alltid har haft regelbundna träningar. Men det har fått mig att inse att jag mår bra av att träna. Jag kan liksom inte sluta hitta bra anledningar till varför jag ska fortsatta träna. Träning...
...gör mig gladare
...ger mig bättre tålamod
...ger mig bättre självförtroende
...är så otroligt roligt
...känslan efteråt är obeskrivlig
...är ett utmärkt sätt att lära sig att man kan om man vill (bara att kämpa, kämpa, kämpa!)
...gör så att jag sover mycket bättre
...är ett kanonbra sätt att umgås med andra
...det får en att glömma alla jobbiga tankar och är ett utmärkt sätt att bara rensa hjärnan
...och så vidare, och så vidare. Jag kan hitta tusen anledningar.

På senaste tiden har jag blivit mer medveten. Jag har dränkt mig i bloggar och texter och recept och därefter förändrat kost och träning. Jag tycker det blir mer och mer roligt att testa ny sorts mat, testa nya träningssätt och övningar och sen hitta på egna varianter. Samtidigt så blir den där skålen med glass eller den där kladdkakebiten så mycket godare när man längtat lite. Hittade massor av inspiration under resan till Thailand då jag både inspirerades av viss mat där, men jag hann också dränka mig i tidningar med recept och massor av bloggläsande med folk som la upp roliga recept och annan inspiration. Sen vi kom hem har jag varit full med tränings- och matinspiration och det hela känns mycket roligare! Ibland behöver man verkligen en paus att bara ladda om och motivera sig igen.

Det värsta är när folk går ut stenhårt och misslyckas. Eller går ut stenhårt och övertränar och äter lite eller inget. Jag har funderat på dietistyrket i framtiden och det känns otroligt lockande faktiskt. Det är intressant hur viktigt det är för oss att äta på rätt sätt, alltså inte överdrivet och inte dåligt. Samma med träning, det får inte gå till överdrift, men såklart ska man se till att röra på sig och vara aktiv. Jag är glad att folk tar tag i sina liv och gör dem bättre, men den där överdriften gör mig orolig. Och man bör nästan ställa sig frågan - när blir hälsosamt ohälsosamt? Kroppen mår inte bra av att varken träna för mycket eller för lite, äta för nyttigt eller för onyttigt. Allt handlar om balans. Det handlar om att skaffa en livsstil, som innebär att man aldrig slutar träna eller leva hälsosamt, men som för den delen inte heller innebär att man slutar unna sig eller ta några vilodagar. Man mår inte bra av att förbjuda sig och man måste belöna sig, annars blir det inte bra. Därför tänkte jag avsluta alla mina tankar med ett kanonbra citat från en av mina absoluta inspirationskällor: "Inget är så nyttigt att du kan äta det jämt och inget är så onyttigt att du aldrig kan äta det."

Ta hand om er fina ni! Och snälla, gå aldrig till överdrift eller underdrift. Jämför er aldrig, utan hitta istället det som funkar för DIG, din egna balans i livet. Det viktigaste är att må bra!

Thailand del 3.

2012-03-18 @ 11:45:52 Foto
{ 0 Kommentarer }


Min fasters mans brors hus ;)


Huset som vi bodde i. 

Tv-rum på övervåningen.

Köket.




Vårt rum.

Med egen toa.


This is it.

2012-03-15 @ 07:35:43 Vardag
{ 2 Kommentarer }

Morgonpromenad med min enorma träningsvärk sen gårdagens benpass. Gossip Girl. Mango. Yoghurt med kiwi, mango, jordgubbar och RågFras. Sportknäcke med jordnötssmör och banan. Nu - göra mig i ordning för dagen. Praktik på Kommunal idag. Ska också ta vaccinspruta..

Att se Modo ta en vinst mot Skellefteå igår var ren och skär glädje. Oj så skönt! På fredag åker vi till Övik för att se nästa möte....

Lovely.

2012-03-14 @ 12:17:57 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Nu var det längesen det kom några thaibilder..skärpning.

Måste bara berätta att jag nu när jag är på praktik (som för övrigt går kanon, alla är supergulliga!) så börjar jag ju inte förrän 8 på morgonen. Så sen i måndags har jag gått morgonpromenad varje morgon, och jag måste säga att oj, det är ju typ det bästa sättet att starta dagen. Än fast det känns segt att kliva upp så är det liksom en befrielse att gå där när det är helt dött på gatorna och se solen gå upp. Snacka om lugn i hjärtat. Synd att man inte kan göra det då man ska till Lycksele, eftersom bussen går så tidigt..

Måndags blev det alltså prommis, praktik, gym, paltmiddag hos mamma och pappa, och sen stack jag på jobbet. Såg slutet av Modo-Skelleftå och blev allmänt arg. Igår prommis, praktik, matlagning ala broccolisoppa, sen promenad med hundarna, och efter det följde jag Anna ut en sväng. Blev alltså ungefär 1,5 mil promenad igår. Helt sjukt skönt.

Idag blev det prommis, lång mysfrukost i soffan och sen praktik. Idag är jag på biblioteket. Ska bege mig dit nu efter lunchrast. Sen handla till middagen - flygande jakob! MUMS

This gotta be a good life.

2012-03-11 @ 21:42:51 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Flumbild. Hur som helst. I fredagskväll blev det inget åkande. Emelie ville inte så jag och Anna gick först en promenad, såg på Big Brother och sen tog vi bilen upp till Åslia, satt och chillade och frös nästan ihjäl när vi skulle se fackeltåget. Raggade en bra stund och avslutade kvällen hemma hos mig med The Notebook. 

Lördag blev det en ordentlig sovmorgon då Fredrik väckte mig 11. Det var ett tag sen! Vi käkade frukost/lunch och jag lyckades göra typ världens godaste smoothie med mango, jordgubbar, hallon, blåbär, kvarg, yoghurt och apelsinjuice. Helt underbart god. Sen blev det lite Gossip Girl innan vi for och såg hockey på ishallen. A-laget hade vänskapsmatch. Såg dock bara en och en halv period, sen stack vi och Anna hem till mamma och pappa och såg Modo-Skellefteå på tvn. Slutade med förlust till Modo, och pappa var såklart lagomt nöjd. Åkte hem till lägenheten och gjorde tacos. Sen bakade jag en kladdkaka och vi såg Melodifestivalen. Har inte följt ett avsnitt, men man måste ju nästan se finalen ändå. Fikade och såg lite annat på tv.

Idag blev det ännu en liten sovmorgon, sen frukost, långpromenad med hundarna. Åt lätt lunch, såg damernas skidskytte, och räknade lite matte. Blev bjudna på middag av Fredriks mamma. For på bandyn. Sjukt skoj! Dusch såklart och nu fika - smoothie och torkat renkött framför Taken. 

Imorgon börjar min praktik på kommunhuset. Ska bli kul att göra något annat. Och framförallt få vara i Åsele några veckor. Wish me luck!

Keep on fighting for the things you want.

2012-03-09 @ 19:38:52 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Fredag. Helg. Sista sportlovet är över (för helg skulle vi ju haft ändå). Vaknade en halvtimme tidigare imorse. Klev upp och åt frukost framför Gossip Girl. Sen blev det storstädning. Höll på till elva, sprang en sväng på banken och sen blev det en liten plocklunch - knäckebröd med jordnötssmör och banan, keso, tonfisk, morot, apelsin och äpple. Plus en stor kopp te och ett glas vatten såklart. Fredrik kom hem och vi såg lite mera Gossip Girl. Sen for vi på gymmet. Var på lite halvtaskigt humör, men efter lite träning blir man alltid gladare! For sen och köpte fönsterlampor och hängde upp dom. Fikade lite också - kvarg, mixade jordgubbar och hallon och passionsfrukt över. GOTT. Duschade, fixade och sen for vi på Kronan för att hämta upp en blomma och köpa present. Var nämligen bjudna på middag hos Fredriks mormor och morfar som firar 50 år som gifta. Trerätters blev det. Kantarellsoppa, filé och pommes och sen maräng med grädde och frukt. Riktigt gott.

Har nyss kommit hem och senare blir det Big Brother och sen Åslia med Anna och Emelie för att åka madrass, är ju öppet hela natten lång. Barnsligt, visst. Men förbannat kul! 

Imorgon är det lördag, ingen träning med laget. Så vi får se vad som händer. 

Ha en fin kväll!

'Cause I'm halfway gone and I'm on my way.

2012-03-08 @ 22:00:04 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Ååååååhhh....nu blev jag ledsen i ögat. Dom där spetsshortsen från Zara jag skrev om tidigare som jag hittade i Thailand. Jag hittade dom på Zaras hemsida förra veckan. Tänkte beställa dom. Men nu finns dom inte längre. Och ja, jag vet att det är störande när man skriver DOM men det skiter jag i. Jävla skit. Nu blir jag arg på riktigt. 

Jaja. Ska leta febrilt efter ett par liknande, dom var verkligen superfina. Igårkväll blev det Zumba och tv. Idag startade dagen med några avsnitt av Gossip Girl med frukost i näven. Sen bullbak. Fina kusin kom förbi en tvärt innan vi gick iväg till Kronan för att äta lunch med mamma och moster. Mums. Köpte även med mig ett te innan jag gick hem, Brunkullan Rooibos som är typ det bästa teet i världen! 

Hjälpte mamma med några bilder och sen for jag hem till Anna. Blev en tripp tillbaka i tiden då vi tittade på massa gamla bilder. Sen bakade vi kladdkaka och såg Simpsons. For hem och gjorde middag och städade undan lite här hemma. 

Sen dess har jag hunnit träna boxning. Och oj, jag blir lika förälskad varje gång. Det går seriöst inte att hitta en bättre träningsform. Jag är frälst :) Sen dusch, fika och tv. Freddan har lagt sig för att sova, så jag ska slå igång nåt avsnitt av Gossip Girl, det är verkligen grymt bra! Nästan i klass med Sex and the City, och DÅ är det bra kan jag lova!

Måste bara säga det också att jag nästan börjar känna mig som en hemmafru nu. Sen jag flyttade in har vi liksom haft turen att bli bortbjuden till våra föräldrar ganska ofta. Så man har inte behövt laga så mycket mat. Men den senaste veckan har jag lagat mat som en tok. Rödbetsbiffar, hemmagjord pyttipanna, köttfärssås, kycklinggryta, chorizokorv och fräst coleslaw, kasslergratäng osv. Undra när man lessnar ;)

Måste tipsa om en sak till också. Jag har aldrig tyckt om torkad frukt, russin, fikon, nada. Men en sak har jag hittat som verkligen är helt underbart. Speciellt eftersom jag älskar kanel. Skivade kaneläpplen, heter dom. Finns i naturgodishyllan på Ica. Heeeeelt underbara. 

Nu får det räcka för ikväll. Sleep tight.

Thailand del 2.

2012-03-08 @ 11:01:53 Foto
{ 0 Kommentarer }









I wanted to be all you need.

2012-03-07 @ 09:10:04 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Startar dagen med frukost och några avsnitt av Gossip Girl. Bröd som jag bakade igår med ägg och banan, och sen en skål med naturell yoghurt, kiwi, jordgubbar, passionsfrukt, lite banan, müsli och bovetecrunch. Helt underbart gott! 

Strax blir det en promenad i det fina vädret, sen lunch och sen ska dagen spenderas med Emma!

Igår blev först promenad och film med Anna, när Fredrik hade slutat jobba och vi hade käkat middag så åkte vi till Övik och såg Modo-Linköping. Inte något finlir direkt, men dom vann efter straffar, och Luleå i sin tur spöade Växsjö, vilket innebär slutspel! Helt underbart!

Now I can break away.

2012-03-05 @ 11:18:41 Vardag
{ 0 Kommentarer }


Två bilder på dagens frukost. En apelsin. Jordgubbar. Knäckebröd med avokado och skinka (sjukligt gott) och rostat lantbröd med ägg och banan. Banan är sjukt gott på mackan med t ex jordnötssmör, ost eller som här, ägg. Testa!

Igår åkte vi till Holmträsk på förmiddagen och skottade mera. Grillade korv i solen och busade med hundarna. Sen åkte vi hem, jag gjorde middag - chorizo och fräst coleslaw. Faktiskt gott! Sen gick jag ner till sporthallen och spelade innebandy. Följde Anna på hemvägen. Sen hyrde vi en film, duschade och åt fil med jordgubbar.

Har hunnit köra lite styrka, tvättat och städat undan lite här hemma nu på morgonen. Snart väntas lite skidor med Anna! Ska jobba ikväll i alla fall. Och hitta på någon vettig middag.

Ha en bra dag.

In my heart you will live until it's time to see you again.

2012-03-04 @ 16:19:34 Tankar
{ 3 Kommentarer }
Måste bara börja med att säga tack till alla er underbara människor runt omkring mig som bryr sig och stöttar. Ni är helt underbara.

Igår blev en helt annorlunda dag än jag någonsin kunnat föreställa mig. När klockan ringde på morgonen klev jag upp som vilken lördag som helst för att käka frukost innan träningen. När mamma ringde förstod jag att det var något speciellt eftersom hon inte brukar ringa så tidigt på en lördagmorgon. Jag svarade och hon berättade att farmor blivit riktigt sjuk, så sjuk att hon inte ens kunde prata. Dom visste inte hur det skulle gå. Mamma och pappa skulle i alla fall åka ner till Umeå, men jag intalade mig att det skulle gå bra. Hon har varit svårt sjuk flera gånger tidigare men det har alltid gått bra. Jag och Fredrik åkte till Lycksele som planerat efter min träning. När vi kom fram mötte vi syster som just kommit från marknaden. När vi är på väg in till lägenheten tar Camilla tag i min arm, tittar mig i ögonen och berättar att hon just pratat med pappa - farmor är död. Död, tänkte jag. Det kan inte stämma. Det kan inte vara sant. Men samtidigt gjorde det så ont i mig. Det gjorde så ont och tårarna trängde fram bakom ögonlocken. Men fortfarande förstod jag inte. Det kan inte stämma, tänkte jag. Det kan bara inte vara möjligt. Vi bestämde oss för att åka ner till Umeå efter vi hade fikat. Blev tvungen att stänga in mig på toan ett tag då tårarna bara forsade. Jag väntade liksom bara på att få vakna upp ur drömmen. Min älskade Fredrik körde ner oss, och lilla Wille följde med också. Under vägen halkade samtalsämnet bort på andra saker och jag lyckades nästan glömma allt som hänt för ett tag. Men helt plötsligt var vi där, i Umeå, på strokeavdelningen. Mamma mötte upp oss i korridoren och de sista stegen tvekade jag, farmors kropp låg därinne. När jag kom runt hörnet och såg henne ligga där kunde jag inte hålla tillbaka tårarna mer. Det brann på insidan. Jag har nästan bara väntat på den här dagen, farmor har varit sjuk i många år nu. Hon har alltid klarat sig undan med små marginaler men aldrig blivit densamma. Trots allt, trots att man tror att man är förberedd så är man inte det. Det går inte att förbereda sig för något sånt här och det gjorde så ont att se henne ligga där, alldeles stilla. Armarna var blå efter alla stick sköterskorna hade gett henne. På bordet på sidan om henne var två ljus tända, och i händerna på henne låg en ros. Det var ändå så fint, det såg fridfullt ut, som att hon sov. Farfar var där, och det gjorde ont att se honom, men jag vet att han liksom vi andra kände ett uns av lättnad. Hon mår bättre där hon är nu. Slipper lida. Det var så skönt att dela sorgen med varandra och vi stod där en bra stund. Tillslut tog jag mig mod att säga farväl. Strök med handen över hennes kalla kind och kände hur ont det gjorde av att veta att man aldrig kommer få se liv i de där ögonen igen. Aldrig känna hennes värme eller höra hennes röst. Tårarna rann till och från resten av dagen. Jag är så glad att jag fick vara med familjen och Fredrik, det gjorde så mycket. Bara att kramas. Det gör så ont att veta att man aldrig kommer ses igen. Jag tror dock att det som hände var det bästa, hon hade fått en massiv stroke och en hjärtinfarkt på samma gång och hade hon klarat det hade hon nog aldrig varit sig lik igen. 89 år blev hon, och jJag kommer alltid minnas henne för den fina människa hon var, för all glädje hon spridit och alla söta ord hon sagt. En fin människa har lämnat världen, men jag vet att hon kommer göra himlen fin. Sov gott älskade farmor. ♥

I'm beautiful in my way 'cause God makes no mistakes.

2012-03-03 @ 09:28:25 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Okej. Nu ska jag försöka skärpa mig här. Igår var jag ledig från skolan, så med frukost i magen tänkte jag bege mig ut på en löprunda. Insåg ganska snabbt att jag skulle behöva ge mig, eftersom det var rena isbanan på vägen. Så istället blev det en långpromenad, vilket var nog så farligt. Kom hem och sydde upp 2 par gardiner, så nu har vi nya fräscha gardiner, det gör sån himla stor skillnad! Sen kom Fredrik hem, vi åt lunch - köttfärssås som blev över frän middagen. Måste erkänna att jag lyckades med den, helt galet god! Sen for vi till Holmträsk och skottade av altantaket på stugan. Eller ja, Fredrik skottade och jag lekte med Brikk. Sen åkte vi hem. Jag for och tränade core och kondition, sen hem för snabbdusch och vidare på middag hos Fredriks föräldrar. Köttfärslimpa, och sen fruktsallad till efterrätt. Resten av kvällen spenderades med film och torkat renkött.

Klev upp för typ en timme sen. Har käkat frukost och sett Jims värld. Plus laddat upp lite bilder från Thailand. Mer kommer! Nu ska jag byta om och sen åka och träna fotboll! UNDERBART. Sen blir det snabbdusch och snabblunch innan vi åker till Lycksele. Ska hälsa på syster, Mia och Wilmer och gå en sväng på marknan.

Tur att det är lov så jag hinner träffa och umgås med alla i massor! Ska nog avverka ett besök hos moster ikväll också =)

Thailand del 1.

2012-03-03 @ 09:16:09 Foto
{ 0 Kommentarer }








RSS 2.0