Lite sliten

2013-05-31 @ 09:56:14 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Jag ber om ursäkt för min dåliga träningsinspiration i veckan. Men faktum är att den här veckan har inte alls varit som planerat. Jag har hittills tränat "bara" 2 pass och gått 3 promenader denna vecka. Troligtvis blir det inga fler pass, beroende på hur jag känner mig på söndag. Jag har varit tömd på energi nästan varje dag, förutom onsdagen. Tisdagen var ganska okej också, men jag har fått släpa mig ur sängen och inte haft energi till något, förutom att jobba.. På söndag morgon kommer jag sammanlagt ha jobbat 52 timmar på 6 dagar. 52 jobbiga timmar dessutom, som inte har känts som vanligt. Från första minut har jag velat gå hem och sova. Om detta beror på stress, överträning eller mycket på jobbet vet jag inte, men det har verkligen varit mycket av ALLT en tid nu. Att jobba mycket och träna minst 5 pass i veckan, plus all stress på jobbet och allt nytt att ta in och lära sig, har börjat kännas som att det är för mycket att hantera. Det som skrämmer mig mest är hur det skiftar från dag till dag - hur jag ena dagen kan hoppa och skutta av lycka, till att nästa dag knappt vilja kliva upp ur sängen. När jag skriver det såhär inser jag hur sjukt det låter, och hur jäkla mycket jag behöver en vecka ledigt i Turkiet. Resten av sommaren är full med jobb, så det är bäst att njuta medan man kan.

Jaja, nu är det två jobbdagar kvar. Börjar 11 idag, jobbar till stängning.
Och sen imorgon är det 17 timmar jobb kvar innan jag äntligen får semester. Först 9-18 på jobbet, och sen vidare på Kronan för att jobba på puben. En veckas semester på det kommer sitta så jäkla bra.


Tonfiskröra

2013-05-30 @ 12:41:41 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Igår behövde jag fixa en snabb matlåda till jobbet och visste inte alls vad jag skulle hitta på. Det blev ett spontant ihopplock av grejer i kyl och skafferi, och slutresultatet? Jättegott! Detta blev en stor portion, åt bara lite kikärtor till, så om man har kolhydrater till kanske det är 1,5-2 portioner(?).

*Fräs 1/2 rödlök och 1 riven morot i stekpanna.
*Ha i en stor bruk tonfisk.
*Riv ner 1 cm ingefära.
*Häll över en liten förpackning Extra creamy kokosmjölk. (Vet ej hur mycket, men det går nog att googla fram.
*Krydda med valfria kryddor och låt allt puttra ihop en stund.
*Klart!

Bilden blev INTE aptitlig direkt, men det var suuuupergott! (Hur gör man en snygg uppläggning i matlåda liksom?!)


Uppdatering från sängen

2013-05-29 @ 22:37:37 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Jeeeez, vilken dag! Uppe med tuppen för att träna som sagt. Hade hoppats på att hinna ut i solen en stund innan jobbet men jag blev fast i köket med att fixa matlådor, och sen skulle det duschas och ätas och göras mellanmål, och sen var det bara att cykla på jobbet. Hade fullt upp hela dagen. Sen vid stängning cyklade jag hem, provade en av mina nyhemkomna Questbars (dom har grymma näringsvärden! inte som vanliga sockerbombade bars...) till kvällsfika och sen cyklade jag hem till mamma och pappa för att möta upp syster och gå en promenad runt Söråsele. Är äntligen hemma och har lagt min något trötta kropp i sängen. Ändå känner jag mig full med energi efter att ha fått surra ut med syster. Guld.

Imorgon blev det jobb sådär på min lediga dag, så kl. 5.30 ringer klockan. Dags att slå igen mina blå alltså..


Bra träning och nedräkning

2013-05-29 @ 07:30:50 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Godmorgon. Onsdag idag och jag jobbar kväll. Är därför uppe tidigt för att hinna fara på gymmet, fixa lunch osv. Idag ska vi inviga salladsbaren på jobbet, så jag gissar att det kommer vara full fart. Som alla andra dagar typ.

Jag skrev ju i måndags att jag kände mig väldigt seg, men igår stack jag på gymmet efter jobbet och hade jättebra energi, sjukt roligt. Rumpa, axlar och mage blev det och jag mådde så bra efteråt. Lite så är det just nu, det går väldigt mycket upp och ner.

Men vet ni vad? Idag är det bara 5 dagar tills vi åker till Turkiet! Helt sjukt! Gruvar dock lite inför helgen, i alla fall lördag då jag ska jobba 9-18 och sen direkt efter sticka iväg på Kronan och jobba på puben tills vi stänger vid 2. Men efter det får jag ju semester i en vecka i alla fall, så det ska nog gå bra.

Nä, nu ska jag iväg på gymmet, rygg och biceps idag!


Resan mot ett mål

2013-05-27 @ 21:54:24 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Idag har tröttheten inte lämnat min kropp för en sekund. Har känt mig sliten och seg, och med en massa träningsvärk på det blev valet att skippa dagens planerade pass rätt enkelt. Jobbade 8-11 och sen efter lunch tog jag en powernap (jag sover aldrig på dagarna i vanliga fall), och hade rumpan parkerad i soffan mest hela dagen.

Det blev en sen middag idag för Fredrik hade övning med jobbet, så jag tog en långpromenad och det var nog det bästa jag gjort idag. Tog på mig lurarna och gick helt utan press. Så otroligt underbart, riktig sommar. Det var varmt, folk klippte gräsmattan, det luktade av häggarna där dom hade börjat slå ut osv. Sammanlagt blev det 7 sköna km, tiden har jag ingen aning om.

Under promenader som dessa hinner jag verkligen reda ut tankarna i huvudet och det ger mig ofta en hel del insikter. Idag tänkte jag på det där med mål igen. Vi kan sätta hur höga och bra mål vi vill, och vi kan kämpa hur hårt som helst för att nå dem, men målet är ingenting värt om man inte njuter av resan dit. Vi kan springa genom hela livet väntandes på att saker ska hända eller att det ska komma något bättre. Men en dag så är inte livet så lätt och roligt som vi hade tänkt oss, och om vi då inte har njutit när vi väl har kunnat så kommer vi ångra oss. Man vet liksom aldrig hur morgondagen blir, så det är bäst att leva medan man kan!

Lite mellan raderna menar jag väl främst att det liksom är bättre att lära sig älska sin kropp för allt den gör för en, istället för att hata den för småsaker, men det gäller såklart även livet i allmänhet.

Jag är tacksam för att min kropp klarar av mitt (fysiskt) tunga jobb, för att den bär mig flera mil på cykel eller till fots, för att den pressar sig igenom träningspassen jag utsätter den för och för att den är jäkligt uthållig. Självklart finns det detaljer som jag vill förbättra, men i det stora hela är jag ju faktiskt frisk, stark och pigg. DET, om något, är guldvärt.


En GOD och "fri" dag

2013-05-26 @ 18:14:04 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Igår var det lördag och min "fria dag". En minst sagt lyckad matdag med bara helt underbara saker. Antar att det var det som också gjorde att jag hade grymt tryck i träningen idag! Mosade bröst och triceps och avslutade med 10 minuter rodd, 10 minuter cykel och 10 minuter crosstrainer medan jag väntade in Fredrik. Svettig och nöjd, men fortfarande full av energi efteråt. Såhär såg maten ut igår i alla fall, på en "fri dag".

Frukost: Knäckebröd med skinka och äpple (innan träning - körde ett stenhårt HIIT-pass).

Lunch: Vaniljproteinpannkakor med banan, kokossmör och Walden Farms kalorifria chokladsås (finns på Gymgrossisten) - huuuur gott som helst.

Fika: Mjukglass med massa chokladsås! (Fyllde på med lite kvarg också när vi kom hem)

Middag: Älgfilé (perfekt stekt), sötpotatischips, kantarellsås, avokado och en stor sallad med bl.a. vattenmelon.

Soffmys: En skål med ostkrokar.

Så glad och nöjd och mättad. Matorgien har fortsatt idag med bl.a. ägg-knäckemackor, köttfärs och mathavre och snart lax med kantarellsås från gårdagens middag.

Imorgon startar sista riktiga veckan med coach Helena. Sjukt ändå, att 3 månader har gått så fort. Egentligen är det två veckor fr.o.m. imorgon, men vi åker ju till Turkiet nästa måndag och då lär väl kosten och träningen inte bli riktigt som vanligt! Bara att lägga i sista växeln och sen förbereda sig för att stå på egna ben framöver - ska uppdatera er om det, men det kommer bli roligt! :)


Som en berg- och dalbana

2013-05-25 @ 16:03:58 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Helt sjukt vad livet går upp och ner. Det kan skilja så otroligt mycket mellan olika dagar. I torsdags var jag glad hela dagen, kände mig pigg och lycklig och var så sjukt taggad på livet i allmänhet. Igår var en sån där dag då jag blev tvungen att stanna upp ibland, svälja klumpen i halsen och försöka att inte låta tårarna komma utan anledning. Svag i psyket och väldigt känslig.

Idag är det helt annorlunda. Glad, men väldigt bräcklig, som jag oftast är. Mitt humör svänger snabbare än det mesta. Från superglad till supersur går på 0,001 sekund helt utan anledning. Men det är så jag funkar tyvärr.

Det där med att jobba med sig själv är nog ett never-ending-project. Men det är kanske så det ska vara. Man lär så länge man lever säger dom väl...

Vet egentligen inte riktigt vad jag vill komma fram till med detta inlägg, kanske bara att påminna mig själv om att jag måste sluta vara så jäkla tjurig och ändra mitt sätt att se på saker istället..


Funlight

2013-05-24 @ 10:04:50 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Lite oinspirerad och trött. Jobb idag igen. Men igår hade jag en toppendag! Morgonträning med hjärtat. Sötpotatis till lunch (det kan man inte bli annat än glad av). En mys- och catch-up-dag med Anna. En god torskmiddag. Och tillslut en dejt med tjejerna inför Turkiet, oj vad jag längtar nu!

Strax ska jag käka ett sent mellis och dra iväg på jobbet, jobbar kväll idag igen. Sen har jag faktiskt helg och det ska bli så skönt!

Tänkte bara tipsa om typ det godaste (ja, jag tror att jag säger det om allt). Jag vet att det inte är det minsta naturligt osv, men jag älskar det och tänker fortsätta äta det så länge jag vill ha. Det finns delade meningar om hur bra det är för kroppen osv, men det är ett val jag gör och så är det med det!
Blanda kvarg med Funlight och njut! Gärna Wild Berries, smakar som socker-yoghurt, men tillför grymt bra med protein och inga snabba kolhydrater alls!

Som sagt får man göra val utifrån sig själv, vissa säger att sötningsmedel är riktigt dåliga, att man kan få diverse sjukdomar av aspartam osv. Men jag använder endast Funlight i kvargen och det blir inga extrema mängder, det gör det bara lite godare - och jag älskar det!


Det där med mellanmål

2013-05-22 @ 15:30:00 Vardag
{ 0 Kommentarer }
Mellanmål är kanonbra för att hålla blodsockret och humöret uppe mellan måltiderna. Ofta kör man på något lätt, det man är van vid. Det kan vara knäckebröd, kvarg, yoghurt, keso eller frukt för att det är smidigt och man gör det av ren vana. Jag gör också det, kör fast alltså, och då blir det lätt samma hela tiden. Typ kvarg med hallon och nötter. Snabbt, enkelt och gott. Men ett mellanmål behöver inte nödvändigtvis vara frukostliknade mat. Något jag ofta gör när det finns lite tid eller jag har lessnat på kvarg, är att ta lite rester istället. En liten portion mat fungerar utmärkt som mellanmål - lite köttfärssås, en bit paj, en bit kycklingfilé, lite gratäng, soppa eller vad man nu har hemma. Snabbt, smidigt och innehåller ofta bra grejer. Dessutom älskar jag kall mat, så jag brukar oftast inte ens värma det. Allt smakar mera kallt! Perfekt om man inte har tillgång till mikro eller liknande.
 
Ett litet tips bara!
 

Backintervallsmorgon

2013-05-22 @ 10:53:06 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Vilken skön morgon! Igår när jag skulle sova var det som att någon hade skruvat energin på max, kunde verkligen inte slappna av. När klockan ringde 6.30 imorse fick Fredrik nästan dra mig ur sängen. För jag hade ju lovat, att springa backintervaller på Åslia med honom. Sagt och gjort, det var bara att slänga på sig kläderna och sticka iväg. Om jag ska springa direkt på morgonen gör jag det alltid på tom mage, annars får jag mjälthugg så det bara skriker om det! Vi gick ner för backen (ja, själva skidbacken) och startade nerifrån. Sammanlagt blev det fem intervaller av hela backen, jäklar i min låda vad det är brant! Man hinner inte alls komma upp i någon fart egentligen men benen bränner och hjärtat rusar. Vi körde sen några intervaller i lilla backen innan vi var tvungna att åka hemåt för Fredrik hade en tid att passa.

Hemma blev det chokladbollsröra till frukost, perfekt efter träning med snabba kolhydrater och protein. G-O-T-T.

Sen dess har jag duschat, suttit ute i solen på balkongen, betalat några räkningar och beställt lite grejer till Turkiet-resan, det närmar sig nu!! Nu ska jag fixa lunch och sen vid 12 är det dags för jobb.

Har gjort ett tidsinställt inlägg som kommer upp lite senare idag. Hoppas ni får en fin onsdag!


Variera styrketräningen

2013-05-21 @ 22:25:30 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Inga frågor har kommit in och jag tar det som något positivt - att ni är nöjda med det jag skriver om och då fortsätter jag så.

Just nu är det väldigt mycket vardag i mitt liv. Städ, tvätt och fix hemma, matlagning och matlådefix, jobb och träning. Typ som idag, jobb, träning, middag, matlagning av matlådor till imorgon, tvätt, bakning av mina älskade mandel- och cashewrutor, dusch, disk och nu varvar jag ner i soffan. Lite tråkigt och enformigt, men jag ska försöka inspirera er med annat!

Träningen idag var grym iaf, ben/rumpa och svetten bara rann. Jag kör 15 reps nu, vilket är rätt psykiskt jobbigt, men jäkligt bra träning för huvudet (och musklerna såklart).

Det är väldigt bra att variera sin styrketräning och köra i olika perioder. Tung träning (6-8 reps), medel (10-12 reps) och lätt (12-15 reps). På så sätt hinner inte musklerna vänja sig vid en viss belastning, vilket kommer göra en både starkare och allsidigare. Kör man på samma vikter och samma antal reps kommer man sluta utvecklas - och det vill man ju inte! :)


Frågestund

2013-05-20 @ 21:42:13 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Kom att tänka på det, det finns säkert saker ni undrar som ni vill ha svar på. Jag tänker att vi kör en liten "frågestund", kanske har ni inga frågor men då har ni ju fått en chans att fråga i alla fall. Det kan vara vad som helst, om mig, om träning, kost eller bara livet i allmänhet. Om det nu kommer in några frågor så svarar jag på dem i ett inlägg senare. Om inte annat kanske ni har önskemål om något speciellt ni vill jag ska ta upp, visa eller skriva om.

Bring it on!


En passerad helg

2013-05-20 @ 07:25:35 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Måndag morgon igen. Helt galet vad snabbt förra veckan gick. Det blev inte mycket skrivet här under helgen, men jag har inte haft så mycket tid.

Fredagkväll jobbade jag till stängning, sen gjorde jag middag och körde lite grejer från gamla lägenheten. Hann också hälsa på Karin och Clara en stund, mys.

Lördagen bestod av jobb 9-18 i det underbara vädret, jag njöt verkligen av att stå inne... Fick i alla fall grillat av mamma och pappa efter jobbet och sen åkte jag och Emma till Vilhelmina och drog raggen. En bra kväll!

Igår klev jag upp vid 9, slängde i mig ett knäckebröd och lite vattenmelon och sen stack jag iväg på brandstation för att köra HIIT-passet. Roddintervaller, en cirkel med basövningar och lite annat. Sjukt jobbigt och svettigt, men jäklar vad jag rockade! Det gick så jäkla bra och jag hade så jäkla roligt. Riktig svettlycka! Sen blev det frukost i solen på balkongen och efter det städade jag, mamma och Susanne ur våran gamla lägenhet hela dagen. Flyttade också alla kläder och grejer som var kvar där så kvällen ägnades åt att få någon ordning och se hockey-VM. En sån dag som man blir lite extra stolt över att vara lagom ;)

Nu ska jag sticka iväg på jobbet tre timmar och sen ska det lagas mat åt hjärtat som kommer hem idag, ska städa och tvätta här hemma, och så ska jag och mamma åka på Genbäcks en sväng. Ikväll ska jag och brudarna som ska åka till Turkiet träffas och snacka ihop oss lite, längtar så jäkla mycket tills det bär av!

Ett långt catch-up-inlägg blev det, avrundar med lite blandade bilder. Mestadels mat, men det är ju så mitt liv ser ut ;)


Bästa lunchrasten

2013-05-17 @ 14:36:04 Vardag
{ 3 Kommentarer }


En ledig dag

2013-05-16 @ 17:47:45 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Har haft en riktigt skön ledig dag idag! Först god frukost, som ni fick ta del av tidigare. Sen ett gympass, idag axlar/core/rumpa. Brände rejält i musklerna idag.. Skönt! Fick dessutom vara ensam på gymmet med Karin och Clara, sjukt skönt!

Sen hem, snabbfikade lite (ni glömmer väl inte att fylla på efter träning?!), duschade och sen gick jag till Kronan där mormor bjöd på lunch, salladsbuffé och blomkålssoppa. Har sen haft Karin här och vi har suttit på balkongen typ hela eftermiddagen, fikat och surrat. Blåste lite, men det börjar ändå bli riktigt varmt nu!

Nu ska det göras middag, det absolut godaste - lax!


Chokladbollsröra

2013-05-16 @ 11:05:00 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Hur gott låter inte det till frukost liksom?! Ibland blir jag äcklad av söta saker på morgonen, men vissa dagar - som idag - var det supergott! Hittade receptet hos Emma och jag kommer garanterat göra det igen! Väldigt mäktigt var det dock, blev tvungen att lämna en del, men som sagt, sååååå gott (som allt annat ;))!

Stavmixa ihop:
*3/4 dl fiberhavregryn
*1,5 dl keso
*1/2 banan
*2 msk kakao
*1 tsk honung
*2 krm vaniljpulver

Mosa sen ihop:
*Andra halvan av bananen
*2 tsk nötsmör (hon hade använt jordnötssmör, jag tog mandelsmör)

Smeta ut röran på ett fat och ha på banan/nötsmörstoppingen. Jag strödde över solrosfrön för att få tugga i något. Mums!

 

 


Choklad-sesam-vadmannuvillkalladom-bollar

2013-05-15 @ 22:21:05 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Åh. De blev så jäkla goda. Jag hittade ett recept på ett par bollar på en blogg för ett tag sen, men jag följde det inte så noga utan höftade till det rätt rejält! Till och med Fredrik tyckte de liknade vanliga chokladbollar - det är bra betyg! Som sagt kan man ändra lite hur man vill och ta av det man har hemma. Jag kallar dem sesambollar för att jag rullade dem i sesamfrön, men man kan ju lika gärna rulla i kokos, kakaonibs eller något annat man har hemma. Här kommer mina (ungefärliga) mått.

SESAMBOLLAR
Ingredienser:
*1,5 msk kvarg
*1,5 msk kakao
*1 dl mandelmjöl
*1 dl fiberhavregryn
*1 msk stevia strö (eller annan sötning, typ honung)
*1 msk kaffe
*2 msk vatten
*1 msk kokossmör (går säkert kanonbra att byta ut mot nötsmör eller kokosolja)
*En nypa vaniljpulver
*1 msk vaniljproteinpulver
*1 msk kokosmjöl (för att binda ihop smeten som blev lite lös, blir den fast från början behövs det inte)

Mixa i matberedare/mixer och rulla i något gott. Ställ in dem en stund i frysen om de ska ätas på en gång, annars kan man förvara dem i kylskåpet. Och som sagt är det bara att höfta och byta ut mot saker man har hemma istället, helt plötsligt har man en helt ny variant! Jag hade i sötning bara för att jag hade i för mycket kaffe (ca 2 msk), så det är inte säkert det behövs någon sötning överhuvudtaget. Ni får testa helt enkelt!


Effektiv dag

2013-05-15 @ 15:11:23 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Rast på jobbet. Troligtvis en av de mer effektiva dagarna på länge. Klev upp och åt frukost i soffan framför Vakna med NRJ. Slängde in en maskin tvätt och cyklade iväg till gymmet. Körde ett bra rygg/biceps-pass, och cyklade hem i finvädret igen. Handlade creme fraiche och vattenmelon, slängde in lunchen i ugnen (torsk), dammsög, vek och hängde upp tvätt, diskade, gjorde några sorts sesambollar (smakade typ som vanliga chokladbollar!!), åt lunch, duschade och fixade middag/mellanmål till jobbet.

Har nyss fikat ägg och sesambollar, och snart är det dags att jobba igen, stänger idag..

Lägger upp receptet på sesambollarna ikväll (vet inte vad jag ska kalla dom, haha). Kram.


En vanlig tisdag

2013-05-14 @ 22:25:35 Vardag
{ 0 Kommentarer }

En ganska bra tisdag har det varit. Först jobb 8-17 som gick kanonbra. Fick äta världens bästa lunch - lax, mathavre och riven ost. Tränade ett pass på gymmet, andra passet i nya upplägget. Jobbigt och svettigt, men jag var inte riktigt pigg i kroppen, det gick ganska tungt, men jag gjorde det! Emma kom på besök en sväng också, massa surr och skratt. Kvällsfika i magen och snart hoppar jag i säng.

Och så en middagsbild. Fläskytterfilé, tomatklyftor, äppelklyftor, sallad och fetaost. Nom-nom.


Hemmagjort mandelsmör

2013-05-13 @ 19:04:17 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Jag ska erkänna en sak. Jag älskar verkligen mandelsmör! Det är så jäkla gott. Den lilla burken med Kung Markattas märke på är rätt så dyr med tanke på det lilla innehållet. 38 kr för ynka 180 g. Jag har länge tänkt på att göra eget, men det har aldrig blivit av. För några veckor sen gjorde jag en liten sats och idag var det dags att göra om det! Dubblade mängden mandlar och fick en rejäl burk färdigt smör för 50 kr. Dessutom slapp jag fraktkostnader, väntan osv. Detta tog ca 20 minuter, mycket smidigare!

Allt som behövs är en ugn, en påse mandlar och en stark mixer/matberedare.

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Häll halva påsen med mandlar på en plåt och rosta dem i ugnen i ca 10 minuter.
3. Häll under tiden den andra halvan av påsen med mandlar i matberedaren/mixern. När mandlarna i ugnen fått färg häller du ner de varma mandlarna med de andra och startar mixern/matberedaren.
4. Man får mixa ett bra tag, stanna ibland och peta ner smulorna från kanterna, men tillslut blir det lent smör. Man får inte sluta för tidigt - tillslut blir det mjukt! Salta om du vill.
5. Njut som det är på en sked, på ett knäckebröd med bananskivor, i smoothien, i mitt proteinfluff eller vars det nu passar - kanske i någon sås eller liknande, vad vet jag :-)


Hemma i rutinerna

2013-05-13 @ 07:33:09 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Detta kan vara bland det skönaste med att komma hem. Äta sin egen frukost precis som man vill ha den, i morgonrock. Kvarg, knäcke och äpple imorse, för att jag var sugen på exakt just det.

Maten har inte varit perfekt i helgen, onsdag hade jag planerat bra och då var det bara middagen som inte blev 100%. Torsdag och fredag blev inte så jättebra dagar, inte alla mål i alla fall, men så är det ibland. Lördagen blev ganska bra och söndagen likaså. Som sagt så är inte det mycket att noja över. Det är svårt att styra när man åker bort sådär, bor hos andra som inte äter som man själv gör. Magen har inte varit min vän i helgen, men det har varit gott i alla fall, haha.

Nu är det ordentlig mat som gäller i alla fall. Körde dock bara ett träningspass under helgen, har inte alls haft någon energi och hade tänkt köra det igårkväll när vi kom hem istället, men istället för att vara dum och köra på när kroppen kändes tömd, hoppade jag helt enkelt över passet och idag kör jag igång med nya träningsupplägget istället! Det är sällan jag hoppar över ett planerat pass, men nu blev det så helt enkelt.

Iväg på jobbet, 8-11 - skönaste starten på en måndag! Efter det blir det lunch, träning, tvätt och fix och sen en snabbdejt med Emma.


I'm learning to love myself. It's the hardest thing I've ever done.

2013-05-12 @ 15:48:44 Vardag
{ 2 Kommentarer }


Hemresa

2013-05-12 @ 11:16:49 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Nu är vi packade och klara. Snart bär det hemåt igen. Igår på dagen var vi på loppis bl.a. och på kvällen åkte vi som sagt till Solna och såg Bruce. Inte riktigt min musikstil, men det var mäktigt!

Nu återstår bara sisådär 70 mil hem, ska bli riktigt skönt att komma hem till rutinerna och äta sin egen mat och sova i sin egen säng. Och så packa upp alla fynd - två maxiklänningar, ett linne, ett ljusfat, två gamla, jättefina glasflaskor och så allt från IKEA - lampor, fårskinn, duschstång och lite andra grejer. Imorgon ska Susanne dessutom ta med vårt nya soffbord från Umeå!

Kram på er!


Helt.jäkla.underbar.middag

2013-05-10 @ 22:34:28 Vardag
{ 0 Kommentarer }


Lever och mår

2013-05-10 @ 19:16:42 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Jag lever och mår. Vi äter och umgås. Har tränat på SATS, skitroligt och superfräscht. Har varit på Yasuragi Hasseludden (ett japanskt jättefint spa-hotell) med tjejerna i Fredriks släkt och badat, mått och ätit japansk mat. Har varit på stan, gått runt i solen och shoppat lite.

Ikväll ska vi grilla och imorgonkväll ska vi se Bruce Springsteen på Friends Arena. Vill nästan inte åka hem. Så skönt med lite semester!


Svar på fråga

2013-05-09 @ 09:23:42 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Någon frågade vad kvarg är för något och vad som är skillnaden på kvarg och yoghurt.

Såhär är det: Kvarg (eller kesella som Arlas variant heter) är en färskost som innehåller ca 10-12 g protein/100 g (lite beroende på vilket märke det är). Den innehåller nästan inget fett och kolhydrater och är en riktigt bra proteinkälla. Kvarg kan dock upplevas stabbigt innan man vänjt sig, men man kan blanda ut med mjölk eller yoghurt i början. Jag tyckte inte om det från början men älskar det nu! Perfekt att äta till t.ex. müsli på morgonen, eller ha i smoothien för att höja proteinhalten.

Vanlig naturell yoghurt innehåller ca 3 g protein, 3 g fett och 4 g kolhydrater. Den är alltså inte så proteinrik och ska man äta yoghurt kan det vara bra att komplettera med annat protein på sidan om, t.ex. ägg, om man ska äta det till frukost.

Hoppas du fick svar på din fråga!


Mot Stockholm

2013-05-08 @ 14:25:54 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Tidig morgon. Frukost. Packning. Bilresa. Stopp på IKEA. Shopping. Matlåda på parkeringen. Ännu mer bilåkande.

Det var ett tag sen vi stannade till i Sundsvall, och nu är vi påväg mot huvudstaden. Har riktiga sommarkänslor på gång nu. Solen värmer och inte en snöflinga kvar på marken. Har packat ner jeansshortsen och hoppas på kanonväder!

Nu ska jag verkligen njuta av att vara ledig. Hoppas ni får en minst lika bra dag som jag har!


Fredagskänsla på en tisdag

2013-05-07 @ 22:19:56 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Nu har jag helg. Gött! Åker till Stockholm med Fredriks familj imorgon. Vi ska bo hos hans faster och gå på stan och sådär. Och sen på lördag ska vi se Bruce Springsteen på Friends Arena. Känns sjukt skönt att fara iväg och göra något annat! Blir ett stopp på IKEA imorgon också, alltid lika roligt!

Efter jobbet idag stack jag iväg på gymmet och körde rygg/biceps. Idag gick det jäkligt bra och var jäkligt roligt! Kanske gjorde min fredagskänsla i magen lite också, nu när det liksom är långhelg! Dessutom har jag ju jobbat fem dagar i rad nu, så det blir liksom fredag i huvudet.

Nu fikar jag kvällsfika i soffan, ska snart diska undan och så. Hann inte göra det tidigare eftersom jag har haft Clara här ikväll! :) Ska packa färdigt också, och duscha. Har packat ner träningskläderna också, det är ju njutning det också, även fast det är "semester". Har två pass kvar för veckan som vi ska försöka hinna med i alla fall!

Imorgon åker vi klockan 7, så det blir en tidig morgon. Hoppas jag kan uppdatera er lite under dagen, annars hörs vi när vi hörs!


Älskade, underbara mat

2013-05-06 @ 16:18:17 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Hörrni, igår la jag ut en bild på kokossmör på instagram. Det är bara att mixa en påse kokos tills det blir smör. Det är alltså SÅ.JÄKLA.GOTT. Helt underbart. Men! Gör inte som jag och stoppa in burken i kylskåpet. När jag tog ut min i morse så var det STENhårt. Och det stod framme hela dagen men blev aldrig mjukt igen, så förvara det i skafferiet och INTE i kylskåpet. Fick karva ur det hårda ur burken och nu har jag gjort en ny laddning, som står säkert i skafferiet!

Hade tänkt skryta med en riktigt fin bild på mitt efter-tränings-fika ute på balkongen. Men så fort fikat var färdigt blev det totalt mulet, så det var inte mer med det.. Blev ett riktigt bra benpass idag i alla fall! Skakis som sjutton efteråt, precis som det ska vara! Sen åts det banan, kyckling och crisprye med skinka och minikeso till fika.

Åt förresten också en grymt god lunch! Sötpotatis, stekta torskfiléer med massa citronpeppar, en perfekt avokado, massa citron och sallad. Åh, underbart. Ja, allt är bara såååå gott just nu. Älska mat <3

Idag landade också coach Helenas nya (och sista!!) upplägg i inkorgen. Oj, vad jag kommer få kämpa och slita. Men roligt är det!

Nu ska jag försöka göra lite mer nytta här hemma, bättre ordning ska det bli! Och ikväll ska jag träffa Karin, wihoo!


Godmorgon måndag!

2013-05-06 @ 06:41:15 Vardag
{ 1 Kommentarer }

Kvarg med färska björnbär. Mandel- och cashewrutor med ost. En kapsel omega-3. Och ett stort glas vatten.

Ha en fin dag!


Underbara söndag

2013-05-05 @ 22:05:03 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Vilken underbar dag jag har haft idag! Och vilken kontrast det blev mot gårdagen! Igår var jag trött, energilös och less på det mesta. Idag har jag varit på jättebra humör sen jag klev upp. Jobbet gick jättebra (jobbade 9-14), all mat smakade helt jäkla underbart, jag hade grym energi på träningen och körde ett grymt bröst/axlar/triceps-pass. Efteråt hade jag sjukt härlig energi i kroppen, strök gardiner och satt upp i alla rum, städade undan lite, packade upp lite grejer från lådor osv. Åt en enkel, men jättegod middag som inte behövde tillagas ett dugg (korv med 90% kötthalt, rostbiff, krispigt grönt äpple, sallad och philadelphiaost) och sen svängde jag ihop mandel- och cashewrutor och kokossmör. Det blev ingen bandy, då jag kände att jag fick prioritera lägenheten idag. Det behövdes för det är ingen ordning här och det är så jäkla jobbigt. Jag körde ju gympasset enligt schema i alla fall, så jag har ändå gjort något vettigt! Vill inte gå på bandyn bara för att jag borde, det ska ju kännas roligt!

Nu ska jag ta med mig min underbara magkänsla in i duschen och sen sova. Imorgon är det kortkort jobbdag (8-11), så skönt! Sen får vi se vad dagen har att erbjuda, gymmet är det enda planerade!

Puss och godnatt!


Det tar sig......

2013-05-05 @ 16:04:59 Vardag
{ 1 Kommentarer }


Dålig inspiration

2013-05-04 @ 22:49:53 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Lördagkväll och jag är galet seg och trött. Har jobbat 9-18 idag, stack direkt till brandstation och sprang intervaller efteråt och oj vad det tog emot idag. Men jag gjorde det i alla fall och det behövdes idag! Har varit lite seg och omotiverad de senaste dagarna, men det är alltid värt när man vunnit över den känslan, även om det inte blir något jättebra pass. Ni vet, the only bad workout is the one that didn't happen!

Igårkväll hade vi supertrevligt i Vilhelmina med jobbet! Kallskuret till middag med massa sallad och frukt, och sen discobowling i flera timmar. Efteråt for vi hem till chefen och umgicks. När vi rullade mot Åsele vid 23-tiden snöade det galet mycket så det tog sin tid att komma hem...

Imorgon vankas jobb, gym, fix i lägenheten och bandy. Just nu är det inte så inspirerande på bloggen, men det speglar mitt liv ganska bra just nu. Jobbar, tränar och emellanåt försöker jag hinna få någon ordning i kaoset hemma.. Längtar tills det är fixat, och då lovar jag att komma med mer inspiration, tips och recept. Just nu har jag ju inte tid att baka..

Ska i alla fall avsluta den här kvällen med att stryka och hänga upp några gardiner, och sen äta proteinfluff till kvällsfika. Inget godis ikväll (hade ju mina fria dag i tisdags).


Blueberry cheesecake

2013-05-03 @ 12:35:30 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Här ska göras proteinpannkakor ;)


Att köpa en för stor soffa

2013-05-03 @ 07:16:03 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Godmorgon på er! Fredag morgon och nu startar min jobbhelg. Har nyss käkat frukost och ska snart börja göra mig klar för jobbet. Jobb 8-17 idag och sen åker vi som sagt till Vilhelmina för att bowla och käka middag och sådär.

Ingen träning idag, men det hinns helt enkelt inte med idag. Inte mer med det.

Igår hämtade vi soffan i Umeå (och en tvättmaskin, mikro och vattenkokare också). Ja, att överhuvudtaget få in den i lägenheten blev ett projekt utan dess like. När grabbarna hade testat på tusen olika sätt insåg vi tillslut att den inte skulle kunna komma upp i trappuppgången, och det enda vi kunde göra då var att försöka ta in den genom fönstret. Som tur var finns det snälla människor med lyftar och grejer, så det löste sig tillslut med fem karlar och en jäkla stor lyft, haha. Inte det lättaste när man bor två våningar upp.. Igår innan sovdags så byggde vi ihop den och jag är så himla nöjd!

Ingen frukostbild idag (jag var hungrig när jag vaknade, haha), bjuder på en bild från igårkväll istället!


Valborg och flytt

2013-05-02 @ 10:07:59 Vardag
{ 0 Kommentarer }

Här har det varit tyst (igen).. Valborg spenderades på bästa sätt, god mat och bra vänner. Hade riktigt jäkla roligt!

Igår mådde jag väl ungefär som jag förtjänade. Vi sov hos Paulina i Söråsele, så jag kom inte hem förrän 12 igår. Då blev det lite lunch och sen var jag tvungen att sova en stund. Fredrik kom hem efter jobbet kl 14, och då började vi flytta. Så igår kväll sov vi första natten i nya lägenheten. Bjuder inte på några bilder härifrån än så länge eftersom det fortfarande är kaos. Och idag åker vi och hämtar soffan i Umeå när Fredrik har slutat jobba.

Sen vankas en jobbhelg, både fredag, lördag och söndag. Med undantag av fredagkväll då vi på jobbet åker till Vilhelmina och bowlar, kul!

Nu har jag nyss varit på gymmet efter två ofrivilliga vilodagar.. Rygg och biceps blev det idag och det gick rätt bra!

Hoppas ni får en bra dag!


RSS 2.0