Dropset

Insåg att jag inte alls gav er något träningstips igår så här kommer det! Dropset är inte en specifik övning utan något som går att applicera på alla övningar (precis som superset eller triset). Superset är som ni kanske vet när man kör ett set av en övning (t.ex. ryggresningar) och sen kör man bicepscurls direkt efter och sen vilar man. Och så gör man likadant i x antal set. Det gör man för att effektivisera träningen då man inte behöver stå still och vila lika länge, utan när man kör ryggövningen får biceps vila och när man kör biceps får ryggen vila. Triset fungerar likadant men man kör tre övningar istället för två.

Dropset är inte likadant men är alltså ett sätt man kör en övning på. Det enklaste är att göra en övning man kan göra i kabelmaskin för där är det enklast att skifta vikter. Det går absolut att köra med hantlar eller skivstänger i olika vikter också. Eller om man kör med en stång där man själv lägger på vikterna, men då får man vara snabb att plocka av emellan.

Man väljer en vikt som man orkar kanske 6, 8 eller 10 reps på, och så kör man på den, sen sänker man vikten med 30% och kör till utmattning, sen sänker man ytterligare en gång med ytterligare 30% och kör till fullständig utmattning. Jag lovar er, musklerna bränner och darrar sjukt mycket!

Grymt att köra på t ex bicepscurls i cable eller framsida eller baksida lår i maskin. Men det går som sagt att välja vilken övning som helst :)

Jag lovar grym träningsvärk! Kör hårt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0