Nyttig nutella
Både Helena och Matilda har bett om receptet på den nyttiga nutellan. Förlåt att det har dröjt, men nu måste ni verkligen lova att testa! Den är grym! (OBS, jag har inte hittat på receptet själv, hittade det hos grymma Fanny). Men som sagt, den är sååå jäkla underbar! Som den är på en stor sked, till banan, till pannkakor, som efterrätt, ja, you name it! Lite besvärligt att "skala" hasselnötterna, men det är så värt det!
Nyttig nutella
120 g hasselnötter
1 nypa vaniljpulver
2 msk kakao
1/2 dl socker (eller motsvarande mängd sötning av valfri sort - jag använder stevia strö)
1 nypa salt
1/2 dl mjölk
Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader i 10 minuter (håll lite koll!). Lägg dem mellan två ark hushållspapper och ”skrubba” av skalet (det gör inget om det är lite kvar, men försök få bort så mycket som möjligt. Mixa dem till ett nötsmör i matberedare eller en stark mixer. Det tar ett tag, och man får stoppa ibland och pilla ner smulorna från kanterna, men tillslut blir det smör! Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa tills allt är blandat. Ät och njut!
Tack snälla du! Detta ska jag testa i helgen :)