Recept på laxpaj
Jennifer frågade efter receptet på laxpajen jag gjorde härom veckan, så här kommer det!
Laxpaj
Ingredienser:
*3 dl mandelmjöl
*½ dl sesamfrön
*40 g smör
*1 msk fiberhusk
*1 tsk salt
*1 ägg
*1 förpackning rökt lax (ca 200 g)
*Broccoli
*Purjolök
*2 ägg
*1 dl kvarg
*1 dl matlagningsgrädde
*Riven ost
*Blandade kryddor
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i matberedare. Ha i smör (kylskåpskallt i kuber), fiberhusk, salt och ägg och kör tills det blir en deg.
3. Rulla in degen i plastfolie och låt vila i kylen ca. 30 minuter.
4. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 8-10 minuter.
5. Skär laxen i mindre bitar. Hacka purjolök och fräs i stekpanna tillsammans med broccolin så att de blir mjuka.
6. Fördela lax, purjolök och broccoli i pajskalet.
7. Vispa ihop ägg, kvarg, grädde och kryddor i en bunke och häll det över pajen.
8. Strö över ost och grädda i ca 25 minuter - håll koll så den inte får för mycket färg, men den ska stanna helt och inte vara rinnig.
9. Ät och njut med en stor sallad!
En lågkolhydratpaj - vill man ha mer kolhydrater kan man äta bröd på sidan om eller kanske koka lite quinoa eller liknande till!
Kommentarer
Trackback