Recept på laxpaj

Jennifer frågade efter receptet på laxpajen jag gjorde härom veckan, så här kommer det!
 
Laxpaj
 
Ingredienser:
*3 dl mandelmjöl
*½ dl sesamfrön
*40 g smör 
*1 msk fiberhusk
*1 tsk salt
*1 ägg
 
*1 förpackning rökt lax (ca 200 g)
*Broccoli
*Purjolök
*2 ägg
*1 dl kvarg
*1 dl matlagningsgrädde
*Riven ost
*Blandade kryddor
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i matberedare. Ha i smör (kylskåpskallt i kuber), fiberhusk, salt och ägg och kör tills det blir en deg. 
3. Rulla in degen i plastfolie och låt vila i kylen ca. 30 minuter. 
4. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ca 8-10 minuter. 
5. Skär laxen i mindre bitar. Hacka purjolök och fräs i stekpanna tillsammans med broccolin så att de blir mjuka. 
6. Fördela lax, purjolök och broccoli i pajskalet.
7. Vispa ihop ägg, kvarg, grädde och kryddor i en bunke och häll det över pajen. 
8. Strö över ost och grädda i ca 25 minuter - håll koll så den inte får för mycket färg, men den ska stanna helt och inte vara rinnig. 
9. Ät och njut med en stor sallad! 
 
En lågkolhydratpaj - vill man ha mer kolhydrater kan man äta bröd på sidan om eller kanske koka lite quinoa eller liknande till!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0