Svar på fråga

Någon frågade vad kvarg är för något och vad som är skillnaden på kvarg och yoghurt.

Såhär är det: Kvarg (eller kesella som Arlas variant heter) är en färskost som innehåller ca 10-12 g protein/100 g (lite beroende på vilket märke det är). Den innehåller nästan inget fett och kolhydrater och är en riktigt bra proteinkälla. Kvarg kan dock upplevas stabbigt innan man vänjt sig, men man kan blanda ut med mjölk eller yoghurt i början. Jag tyckte inte om det från början men älskar det nu! Perfekt att äta till t.ex. müsli på morgonen, eller ha i smoothien för att höja proteinhalten.

Vanlig naturell yoghurt innehåller ca 3 g protein, 3 g fett och 4 g kolhydrater. Den är alltså inte så proteinrik och ska man äta yoghurt kan det vara bra att komplettera med annat protein på sidan om, t.ex. ägg, om man ska äta det till frukost.

Hoppas du fick svar på din fråga!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0